[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare
 
Dezvăluiri
Administraţie
Politică
Revista Presei din Culise
Bârfe și Zvonuri
Monden
Știrea ta
Revista Presei Străine
Economic
Forum
 
Prima pagina
Care-i interesul tau?
InfoPrompt Special
Falimente. Incapacitate de plata. Executari silite
Audiente. Contacte. Relatii
Medical.Leacuri.Terapii
Revista presei straine
Prognozele InfoPrompt
Avantajele InfoPrompt
Forum
Newsletter Special
Comunicate de presa
Sondaje InfoPrompt
Care proiect mare de investitii al Clujului va fi finantat de guvern in 2010?

  Finalizarea portiunii de autostrada
  Stadionul si Aeroportul
  Filarmonica si Spitalul de urgenta
  Toate
  Niciunul

Votează   |   Vezi rezultate
Concurs InfoPrompt
concurs InfoPrompt

Câstiga un bilet de acces la piscina World Class! Trimite un mail la adresa: contact@infoprompt.ro si s ...

Agenda Evenimente

Vremea in Cluj-Napoca

Reclama ta aici !

You need to upgrade your Flash Player.

This site requires a more recent version of the Flash plugin than you currently have. This plugin is free and can be downloaded here
 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
FOTO
VIDEO
DESPRE NOI
CONTACT
PUBLICITATE
Administratie
 
16.02.2012
  Consiliul Local convocat pentru alegerea primarului interimar

Consiliul Local Cluj Napoca a fost convocat in sedinta de indata, joi, la ora 14, pentru alegerea unui primar interimar, ca urmare a depunerii cererii de demisie din functie a fostului primar, Sorin Apostu, arestat preventiv sub acuzatia de coruptie. Convocarea fost facuta de actualul primar interimar, Radu Moisin. Acesta sustine ca procedura administrativa si legala trebuie respectata si regreta faptul ca s-a ajuns la o asemenea situatie.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1286. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
Reclama ta aici !
 
14.02.2012
  Exclusiv: Tise semneaza contractul cu Bosch in 17 februarie

Presedintele Consiliului Judetean Cluj (CJ), Alin Tise, a declarat in exclusivitate la talk show-ul " A IV-A Putere" ca va convoca forul judetean in sedinta extraordinara, in data de 17 februarie, pentru analizarea si aprobarea contractului cu concernul german Bosch. Tise a mai spus ca in baza intelegerii bilaterale a fost programata semnarea contractului pentru data de 27 februarie iar odata cu acest moment vor fi deschise larg portile celei mai mari investitii straine la Cluj, in Parcul Tetarom de la Jucu.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1263. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
24.05.2011
  Primaria a montat placutele de la monumentul lui Matei Corvin

Primaria clujeana precizeaza, printr-un comunicat de presa, ca a amplasat cele doua placute de la monumentul lui Matei Corvin in baza autorizatiei de construire prin care monumentul a fost renovat. Astfel, Autorizaţia de construire nr. 1237 din 12 .08.2008 a fost emis de către Primăria municipiului Cluj-Napoca pentru “executarea lucrărilor de construire pentru restaurare, reparaţii şi consolidare grup statuar Matei Corvin”.
Principalele lucrări prevăzute în autorizaţie se referă la: consolidarea structurii portante si restaurare arhitecturală şi artistică.      


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 682. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
21.03.2011
  Primaria a somat cele doua companii de salubritate sa-si onoreze contractele

Primăria Cluj-Napoca a somat luni cele două companii de salubrizare, SC Rosal Grup SRL şi SC Brantner Servicii Ecologice SA, care au în portofoliu contractele de prestare a serviciilor de salubrizare menajeră pe cele două sectoare ale muncipiului Cluj-Napoca, să îşi respecte angajamentele asumate prin contract în privinţa asigurării condiţiilor de colectare a deşeurilor menajere ale clujenilor. Astfel, în notificarea trimisă celor două societăţi li se readuce la cunoştinţă faptul că, pentru a implementa un sistem de colectare modern şi în conformitate cu normele europene asumate, trebuie să demareze o serie de investiţii asumate prin contract, de natură a permite colectarea selectivă la Cluj-Napoca.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 473. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
15.03.2011
  Tise se implica in elucidarea misterului din Muzeul Fantomelor

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a solicitat Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional sa deblocheze situaţia înregistrata în cazul Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, instituţie aflată sub autoritatea ministerului, care se află de aproape doi ani în situaţia de a nu primi vizitatorii, expoziţiile de bază ale acestei instituţii fiind închise datorită lucrărilor de reparaţii şi modernizări ale clădirii în care funcţionează.
 “Situaţia în care se află această instituţie de cultură reprezentativă pentru această zonă a Transilvaniei este pe de o parte regretabilă, pe de alta impardonabilă. Se privează atât publicul clujean, elevii, studenţii, cât şi cei care ne vizitează, de accesul la o instituţie emblematică pentru comunitatea noastră.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 568. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
03.03.2011
  Primăria a semnat contractul pentru Sala Polivalenta

Primăria a atribuit licitaţia de lucrări privind proiectarea şi construcţia sălii multifuncţionale de sport, de pe Aleea Stadion f.n. ofertantului SC CON – A  SA în asociere cu SC Inter Sport  SRL, SC Nisal SRL, SC Dico şi Ţigănănaş SRL şi SC Plan 31 Ro SRL. Proiectarea, execuţia şi finalizarea lucrărilor a fost adjudecată la preţul de 50.926.063,83 de lei, iar durata de execuţie va fi de 36 de luni astfel. Valoarea contractului pentru partea de proiectare este de 2.895.431,00 lei, iar termenul de realizare este de 6 luni, iar valoarea lucrărilor de execuţie se cifrează la 48.030.632,83 lei, termenul de finalizare fiind de 30 de luni de la data predării proiectului şi eliberarea ordinului de începere a lucrărilor. 


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1524. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
22.02.2011
  Drumuri curate in judetul Cluj

Regia de Administrare a Domeniului Public si Privat al judetului Cluj informeaza ca in cursul dimineţii zilei de 25.02.2011, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea sectoarelor de drumuri judeţene. În vederea asigurării unor condiţii optime de circulaţie, se acţionează şi se efectuează revizii pe 95 de sectoare de drumuri judeţene, cu 86 de utilaje şi mijloace auto. De asemenea, în cursul zilei de ieri, 24.02.2011, au fost împrăştiate nu mai puţin de 1039 tone de material antiderapant.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 659. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
21.02.2011
  Primaria clujeana i-a amendat pe proprietarii caselor din centru

Poliţiştii comunitari din cadrul Serviciului Control Urbanism şi Disciplină în Construcţii au verificat în cursul zilei de 21 februarie 2011 starea faţadelor imobilelor situate în zona de protecţie a monumentelor istorice. Verificările au vizat obligaţia acestora de a lua măsuri de conservare şi reparare a imobilelor şi împrejmuirilor deteriorate, cât şi a sistemelor de colectare şi dirijare a apelor pluviale. Aceşti proprietari au fost înştiinţaţi în prealabil de obligaţiile care le revin încă de la începutul acestui an. Cu toate acestea, în urma controalelor efectuate au fost aplicate 22 de procese verbale de constatare a contravenţiei, în valoare de 11.000 de lei celor care nu au luat astfel de măsuri. Sancţiunile au fost aplicate în conformitate cu HCL 191/2009 privind buna gospodărire a municipiului. Astfel de acţiuni vor continua în zilele următoare pentru prevenirea unor accidente, mai ales că riscul de producere al acestora este mai crescut în această perioadă din cauza umezelii.
 

 Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 461. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
15.02.2011
  Hidroconstructia Cluj va construi rampa ecologica din Faget

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a anuntat marti ca a semnat procesul verbal de adjudecare a licitatiei organizate pentru desemnarea firmei care va construi Centrul Integrat pentru Deseuri din comuna Feleacu. Potrivit lui Tise, cea mai buna oferta a fost inaintata de un consortiu condus de catre compania clujeana Hidroconstructia, care a avansat cel mai mic pret de constructie, respectiv de 127 mil. lei, cu TVA inclus.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 519. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.02.2011
  RATUC invita pensionarii sa-si ridice abonamentele

Abonamentele gratuite de pensionari pentru anul 2011 se vor elibera pana in data de 01.03.2011, la toate birourile de abonamente RATUC. Pensionarii si persoanele varstnice care beneficiaza de acest drept sunt rugati sa se prezinte la unul dintre punctele de eliberare a abonamentelor din reteaua RATUC, cu cuponul de pensie, abonamentul expirat si buletinul (cartea de identitate), pentru reinnoirea abonamentului.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 544. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
01.02.2011
  Tise a transmis condoleante la moartea lui Bartolomeu

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a transmis un mesaj de condoleante la moartea Mitropolitului Bartolomeu Anania, pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook. "Decesul ÎPS Bartolomeu Anania este un motiv de durere pentru orice ardelean. Simt o mare tristeţe şi o durere enormă în suflet, la fel cum probabil simt toţi cei care l-au iubit.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 605. Comentarii: 0. Punctaj: 7.
 
 
27.01.2011
  Drumuri libere in judetul Cluj

Regia de Administrare a Domeniului Public si Privat al Consiliului Judetean Cluj a anuntat printr-un comunicat de presa ca "in cursul dimineţii zilei de 27.01.2011, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea sectoarelor de drumuri judeţene. În vederea asigurării unor condiţii optime de circulaţie, se acţionează şi se efectuează revizii pe 83 de sectoare de drumuri judeţene, cu 64 de utilaje şi mijloace auto. 


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 654. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.01.2011
  Primaria anunta conditiile pentru locuinţe în regim ANL

În conformitate cu prevederile HCL nr. 24 din 25 ianuarie 2011 preluarea dosarelor cuprinzând actele necesare completării cererilor depuse până la data de 31 decembrie 2010, pentru obţinerea unei locuinţe în regim de închiriere construite de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, se face la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, situat în str. Moţilor nr. 7, ghişeu ANL, zilnic, între orele 9-15. Data limită de depunere a acestora, este 28 februarie 2011.
Obţinerea “Formularului de înscriere” şi a listei cu actele necesare completării dosarului, se face direct la Centrul de Informare pentru Cetăţeni sau de la sediile primăriilor de cartier, precum şi de la Biroul Solicitări Locuinţe etaj 2, cam. 98, sau de pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, www.primariaclujnapoca.ro.  Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1459. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
20.01.2011
  Noi autobuze în parcul auto al RATUC

Parcul auto al Regiei  Autonome de Transport Urban Călători din municipiul Cluj-Napoca s-a suplimentat ăn acest an cu alte 10 autobuze marca Renault  R 312, achiziţionate de la regia Autonomă de profil din Paris. Preţul unui astfel de autobuz a fost de 19.814 Euro, fiind dotate cu motoare EURO III
Capacitatea totală de transport 95 călători, din care 29 pe scaune, sunt prevăzute cu loc pentru cărucior de transport copii. Au un design interior, exterior corespunzător cerinţelor actuale de pe piaţă, scaune tapiţate, aranjate încât oferă un confort mai bun şi un flux mai uşor pentru călători, prin spaţiile mai largi între scaune.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1616. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.01.2011
  Ajutoarele alimentare pentru someri vor fi distribuite la Cluj dintr-un singur loc

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă că începând cu data de 24 ianuarie 2011 livrarea de alimente pentru şomeri se va face de la punctual instituit pe str. Horea nr 108. Această decizie a fost luată având în vedere faptul că numărul beneficiarilor care mai au de ridicat alimentele a scăzut considerabil şi nu mai este necesară menţinerea punctului de livrare de pe Calea Baciului. Totodată, în cadrul programului a fost introdus un număr suplimentar de şomeri ca beneficari ai ajutoarelor alimentare în cadrul programului Uniunii Europene PEAD 2010 (Planului European de furnizare Ajutoare alimentare in beneficiul persoanelor celor  mai Defavorizate). Este vorba despre circa 1200 de cetăţeni aflaţi în şomaj în baza Legii nr. 76/2002 care au fost introduşi în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj până la data de 30 noiembrie 2010.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 572. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
28.12.2010
  Guvernul a alocat 50 mil. euro pentru stadioanele din Bucuresti si Cluj

Guvernul Boc a alocat marti, 28 decembrie, in ultima sedinta a executivului din acest an, aproape 50 de milioane de euro pentru finalizarea lucrarilor la stadioanele din Bucuresti si Cluj Napoca. Astfel, stadionul Lia Manoliu a primit 35 de milioane de euro, in timp ce stadionul clujean a primit 14,5 mil. euro, banii fiind alocati din fondul de rezerva al primului ministru. Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a declarat ca guvernul a alocat aceste fonduri pentru finalizarea construirii celor doua stadioane care respecta standardele internationale pentru organizarea unor competitii sportive.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 568. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.12.2010
  Hotel Hilton la Cluj

Primăria municipiului Cluj-Napoca a eliberat în data de 16 decembrie 2010 autorizaţia de construire pentru modificarea soluţiei contructive a imobilului autorizat pentru spaţii de birouri, spaţii comerciale şi locuinţe, parking subteran cu aut. 288 din 6.03.2006 situat pe str 21 Decembrie 1989 nr 67 – schimbând astfel destinaţia corpului A al imobilului în hotel marca Hampton by Hilton. Totodată autorizaţia prevede continuarea investiţiei iniţiale pentru corpul B. Valoarea lucrărilor autorizate privind corpul A se ridică la 3,2 milioane de lei. Beneficiarul proiectului este SC Akros SRL.  


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 665. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
14.12.2010
  Primaria sustine ca deszapezit eficient strazile din Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca sustine intr-un comunicat de presa ca a acţionat pentru asigurarea condiţiilor normale de desfăşurare a traficului rutier în oraş. Cele două firme responsabile cu acţiunea de deszăpezire în Cluj-Napoca, SC Rosal Grup SRL şi SC Bratner Servicii Ecologice SA, au acţionat de ieri, 13 decembrie (de la ora 15.00) până în dimineaţa zilei de astăzi, 14 decembrie (ora 04.00),  cu utilaje pentru combaterea poleiului.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 419. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
03.12.2010
  Parking-ul din cart. Gheorghieni va fi construit cu un milion de euro

Primăria Cluj-Napoca a finalizat joi analizarea documentaţiilor ofertelor depuse de către societăţile comericale care au participat la licitaţia pentru execuţia parkingului Băişoara. Oferta câştigătoare este cea a SC Stoneco & Construdava SRL de 4.671.361 lei, conform criteriului de atribuire preţul cel mai scăzut. Perioada de execuţie este de 12 luni. Acesta este cel de-al treilea parking de cartier din Cluj, dupa cel finalizat din Manastur si cel in constructie din Marasti.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 637. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
23.11.2010
  Culisele unei adjudecari cu succes la Primăria clujeană:Sala Polivalenta

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Primăria Cluj Napoca procedura de analizarea a ofertelor depuse în vederea atribuirii contractului de achiziţie publică referitor la construirea Sălii Polivalente, care va fi amplasată lângă noul stadion. Acest obiectiv de investiţii complex şi modern a fost evaluat că va fi construit cu 24 de milioane de euro, adică  circa 100 milioane lei noi, intr-un interval de maxim trei ani.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1706. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.11.2010
  P-ta din Grigorescu a fost data in folosinta

La mai bine de 50 de ani când a fost început, cartierul Grigorescu nu a beneficiat de o piaţă agroalimentară pe măsura sa. Acesta este motivul pentru care construcţia unei pieţe agroalimentare în acest cartier a fost unul dintre obiectivele prioritare ale municipalităţii clujene. Cea mai dificilă etapă a fost aceea a eliberării acestui teren pentru a putea demara procedurile pentru construirea halei. În urma faptului că pe acest amplasament au existat o serie de chioşcuri nealimentare, construite acum mulţi ani, primăria a realizat un proiect atipic de piaţă agroalimentară cu o aripă separată pentru comerţ nealimentar.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 639. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.11.2010
  Pamflet: Cronica unui meci de vis.Apostu contra Walter

Primarul Sorin Apostu si patronul U Cluj, Florin Walter continua sa ne tina cu sufletul la gura in confruntarea maraton, care dureaza de trei zile. Desfasurarea partidei este din ce in ce mai captivanta, mai ales dupa ce boss-ul Walter a marcat puncte negre pe obrazul oranjiu al edilului, facandu-l mincinos, lipsit de cuvant si fara coloana vertebrala, inca din prima secunda de joc de dupa anuntarea sentintei Tribunalului Comercial Cluj in dosarul majorarii capitalului clubului U...Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 573. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
01.11.2010
  Profitabil! Politia Primariei a dat amenzi de 2,2 mil. euro clujenilor

Politia Primariei este, cu siguranta, cea mai profitabila institutie din Cluj, aceasta reusind, in cele noua luni ale acestui an sa aduca venituri de peste 2,2 mil. euro din amenzile pe care le-a aplicat in special soferilor. Pondeverea cea mai mare a "veniturilor" obtinute de Primaria clujeana de pe spatele clujenilor vine din parcari. În primele 9 luni ale anului au fost aplicate 58.015 de sancţiuni contravenţionale pentru parcări neregulamentare din totalul de  61.668.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 479. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
15.10.2010
  Efectul Tise: Apa si canalizare in Dej si Gherla

SC Grupul 4 Instalatii S.S. Cluj Napoca, in calitatede lider al consortiului care a castigat licitatia pentru executarea lucrarilor pentru introducerea retelelor de apa si canalizare in Dej si Gherla a reactionat imediat la notificarea facuta de catre Compania de Apa Somes, in calitate de "autoritate contractanta", in urma ultimatumului dat de catre presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise. "Asocierea doresta sa asigure autoritattile publice si publicul larg ca lucrarile de modernizare a retelelor din Dej si Gherla se vor realiza conform prevederilor contractuale si intr-o maniera care sa produca un deranja minim comunitatilor", a precizat Ioan Aschilean, presedintele C.A. al Grup 4 Instalatii S.A.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 650. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
14.10.2010
  CJ Cluj a respins oferta patronului Blue Air

Comisia de evaluare constituită la nivelul Consiliului Judeţean Cluj a considerat oferta depusă de SC ROMSTRADE SRL, în cadrul procedurii de atribuire a acordului cadru de achiziţie publică “Pista de decolare aterizare de 3.500 de metri şi suprafeţe de mişcare aeroportuare aferente”, ca fiind inacceptabilă, întrucât nu a îndeplinit toate cerinţele de calificare stabilite prin documentaţia de atribuire şi fişa de date.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 584. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
12.10.2010
  Lucrarile la stadion transmise "live" pe blogul lui Tise

Presedintele consiliului judetean Cluj, Alin Tise, a pus la punct un sistem de transmisiune in direct, cu ajutorul unei camere video, a lucrarilor de construire a noului stadion. Cei interesati pot urmari imaginile, accesand blogul acestuia, www.alintise.ro.

 Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 515. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
07.10.2010
  Tise a dat ultimatum Companiei de Apa

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a dat miercuri un ultimatum Companiei de Apă Someş S.A, la care forul judeţean este acţionar, sa recupereze in maxim 10 zile intarzierile care exista la toate lucrarile de introducere a apei si canalizarii in localitatile din judetul Cluj. Precizam ca S.C. Compania de Apă Someş S.A., derulează mai multe programe din finanţări locale sau externe, valoarea lor totală ridicându-se la aproximativ 260 milioane euro, în vederea extinderii şi reabilitării reţelelor de apă-canal, staţii de epurare, staţii de tratare, staţii de pompare in Cluj-Napoca, Huedin, Gherla, Dej.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 661. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.10.2010
  Guvernul a transferat cladirea Vamilor in proprietatea Consiliului Judetean Cluj

Guvernul Boc a transferat cladirea ituata în Cluj-Napoca pe strada Dorobanţilor, f.n., din proprietatea Ministerului Finanţelor Publice în proprietatea privată a judeţului Cluj. Prin urmare, Consiliul Judeţean Cluj va prelua obiectivul de investiţii cu toate drepturile şi obligaţiile aferente acestuia. Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 674/04.10.2010. „Este confirmarea transferului acestei clădiri în patrimoniul nostru. Din acest moment putem începe preluarea acestuia şi finalizarea lucrărilor care mai sunt de executat. Putem spune că am reuşit în acest mod să rezolvăm problema spaţiului de funcţionare al Consiliului Judeţean, dar şi a unora dintre instituţiile subordonate. Sperăm ca în termenul cel mai scurt să finalizăm lucrările care mai trebuiesc executate şi să ne mutăm în noul sediu”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 433. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
30.09.2010
  Procesul pentru controlul gunoiului din Cluj s-a incheiat

Curtea de Apel Cluj s-a pronuntat miercuri, printr-o sentinţă irevocabilă în favoarea Primăriei municipiului Cluj-Napoca, în procesul intentat de către SC ASA Servicii Ecologice SA privind licitaţia de concesiune a serviciilor de salubrizare menajeră în municipiul Cluj-Napoca. Astfel, la peste un an de la momentul atribuirii licitaţiei, instanţele de judecată clujene au stabilit că decizia de atribuire a concesiunii pe cele două sectoare realizată de către comisia de licitaţie a fost corectă.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 491. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
29.09.2010
  Apostu ii cere lui Tise sa retraga licenta unei firme de transport

Primarul Sorin Apostu ii cere presedintelui Consiliului Judetean, Alin Tise, sa retraga licenta de transport unei firme care opereaza transportul de calatori pe ruta Cluj-Apahida. Solicitarea primarului vine in urma difuzarii de catre mass media nationala a unei inregistrari video in care soferul unui microbuz il bate pe un calator.  „În urma evenimentelor inacceptabile care s-au produs în ultima săptămână am solicitat Consiliului Judeţean să analizeze posibilitatea retragerii licenţei de transport pentru acest operator, care, după felul în care îşi tratează clienţii, nu are ce să caute pe piaţa serviciilor clujene de transport de persoane” a declarat primarul Sorin Apostu.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 493. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.09.2010
  Pretul intretinerii ramane neschimbat la Cluj

Primarul Sorin Apostu si directorul Regiei de Termoficare (RAT) din Cluj Napoca, Emil Miron, au anuntat ieri ca si in aceasta iarna pretul gigacaloriei va ramane acelasi, de 165 de lei, desi initial se vorbea de o majorare cu 5%, ca urmare a cresterii TVA. Mentinerea acestui pret se va face fara ca Primaria sa fie nevoita sa majoreze nivelul subventiei, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in principal din cauza investitiilor facute in modernizarea sistemului.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 622. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
14.09.2010
  Razboi juridic pentru controlul canalului intre Steluta si Sorin

Consilierul local PNL Steluta Cataniciu a anuntat ieri ca o sentinta a Curtii de Apel Cluj a suspendat aplicarea hotararii Consiliului Local (HCL) Cluj-Napoca privind incetarea contractelor de concesiune de pe Canalul Morii, din zona str.Arges (P-ta Mihai Viteazul). Steluta Cataniciu, care a fost avocatul firmei ce a obtinut decizia instantei clujene a declarat luni ca este impotriva modernizarii Canalului Morii, insa acest lucru trebuie sa se faca cu respectarea legii si a cetatenilor.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 431. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
09.09.2010
  Clujenii pot urmari pe net stadiul actelor depuse la Primarie

Clujenii pot verifica pe site-ul Primariei, incepind de marti, stadiul in care se afla cererea sau documentatia pe care au depus-o spre aprobare. In felul acesta, spune primarul Sorin Apostu,  activitatea municipalitatii devine transparenta si responsabila iar cetatenii nu vor mai fi plimbati ori mintiti de catre functionari sau proiectanti.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 495. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
02.08.2010
  16.000 de clujeni nu mai au buletinul valabil

Aproape 16.000 de clujeni au actele expirate sau aproape sa expire, se arata intr-o satistica a Direcţiei de evidenţa a persoanelor, data publicitatii in 1 august.Primăria municipiului Cluj-Napoca, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, invită cetăţenii domiciliaţi în municipiu şi în celelalte unităţi administrativ teritoriale, arondate pe linie de evidenţă a persoanelor municipiul Cluj-Napoca, ale căror acte de identitate au expirat sau sunt în prag de expirare, să se prezinte pe str. Moţilor nr. 5, la sediul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor pentru preschimbarea lor.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 696. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
28.07.2010
  Prigoana a castigat jumatate din gunoiul Clujului

Primăria municipiului Cluj-Napoca a semnat joi contractele de atribuire a contractelor de concesiune a serviciilor de salubrizare menajeră. Contractul va intra în vigoare in termen de maxim 3 luni de la semnarea acestuia, dată până la care firmele desemnate câştigătoare, Rosal SRL ( care apartine deputatului Silviu Prigoana) şi Brantner Servicii Ecologice SA vor avea dotările tehnice declarate în propunerea tehnică (utilaje, pubele etc.).Menţionăm că semnarea contractului de concesiune era stabilită iniţial pentru data de 15 iulie 2009, dar din cauza contestaţiilor depuse, a proceselor din instanţă, acest termen s-a decalat cu peste un an.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 618. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
27.07.2010
  Parkingul şi hotelul de la Aeroportul Cluj vor fi facute de firma bucuresteana UTI

Comisia de evaluare a ofertelor din cadrul procedurii de atribuire a contractului privind concesiunea unor lucrări în vederea extinderii parcării auto existente, construirii unui nou parking auto etajat şi a unui hotel de 4 stele în perimetrul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, a decis atribuirea acestor lucrări societăţii SC UTI FACILITY MANAGEMENT SA Bucureşti.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1461. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.07.2010
  Primaria din Cluj a aplicat amenzi de 300.000 de euro

Politia Primariei Cluj Napoca a aplicat in perioada aprilie-iunie 2010 amenzi in valoare de cca. 1,4 milioane lei ( echivalentul a 300.000 euro ) soferilor care nu si-au achitat taxa de parcare, au parcat ilegal dar si proprietarilor de spatii comerciale neutilizate, care nu au amplasat pe geamuri si vitrine afise cu orasul, aprobate de Primarie. Astfel, au fost ridicate peste 800 de masini parcate ilegal si au fost blocate 1327 de autoturisme.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 650. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
21.07.2010
  Maratonul sterilizarilor la Cluj

Asociatia "Romania Animal Rescue”, în colaborare cu asociaţiile pentru protejarea animalelor „APPA NUCA”, „Arca lui Noe” şi „Blăniţe în pericol” vor  steriliza gratuit 400 de animale (în special câini, dar şi pisici), fie cu stăpâni, fie comunitare.Actiunea de sterilizare a animalelor a inceput miercuri, 21 iulie si va dura pana in  24 iulie. Potrivit autoritatilor este cea mai mare acţiune de acest gen de până acum organizată în judeţul Cluj.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 636. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
14.07.2010
  Primaria clujeana ii controleaza pe functionari cu un controlor de opinie

Primaria clujeana a introdus de miercuri, 14 iulie, la ghişeele de relaţii cu publicul din cadrul Centrului de Informare pentru Cetăţeni, din str, Moţilor nr 7 un sistem electronic numit “controlor de opinie”. Sistemul este format dintr-un dispozitiv electronic care va fi montat pe biroul fiecărui angajat de la CIC. Va conţine o fotografie, numele complet al angajatului respectiv, precum şi 3 butoare marcate cu “nesatisfăcător”, “bine”, “foarte bine”. Dispozitivul este electronic şi transmite datele unei staţii centrale care înegistrează ora, staţia şi mesajul transmis. În acest fel, fiecare cetăţean care intră în legătură cu funcţionarii de la CIC va putea, la finalul întrevederii să dea o “notă”, să aprecieze în această marjă calitatea serviciului de care a beneficiat.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 540. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
08.07.2010
  Prima peluza a stadionului e gata

Noul stadion al Clujului este finalizat in proportie de 50% au declarat joi reprezentantii Consiliului Judetean si ai Consortiului care-l construieste. La un an de la inceperea lucrarilor, presedintele CJ, Alin Tise a tinut sa organizeze o conferinta de presa chiar pe prima peluza a stadionului, cea de linga Somes. Noua arena sportiva, care se spera sa fie finalizata in iulie 201, va avea 30.200 de locuri si in final va fi catalogata in clasa "Elite".Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 617. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
07.07.2010
  Urgia nu se mai opreste:Cod portocaliu de vijelii!!!

Agentia Nationala de Meteorologie a emis o noua avertizare cod portocaliu de ploi in judetul Maramures si in zona de munte a judetelor Suceava, Neamt, Bistrita-Nasaud, Mures si Harghita, unde cantitatile de apa vor depasi local 60 - 70 l/mp. Avertizarea e valabila pentru ziua de miercuri, de la ora 8.00 pina la ora 21.00. ANM mentine avertizarea cod galben de vijelii si ploi in jumatatea de nord a tarii precum si in toate zonele de deal si de munte. In aceste regiuni, instabilitatea atmosferica va fi accentuata (averse, descarcari electrice, grindina si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie). Cantitatile de apa vor depasi local 30 l/mp si izolat 60 l/mp.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 642. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
07.07.2010
  Primaria a castigat batalia pentru parkingul de pe Fabricii

Demolarea celor 70 de garaje situate in Cluj, pe str. Fabricii a inceput marti fara nicio problema din partea fostilor detinatori. Politia Comunitara a asigurat ordinea in zona pe toata durata demolarii si eliberarii amplasamentului pe care urmeaza sa fie ridicat un parking de cartier de 310 locuri si trei etaje. Lucrarile de demolare au fost executate de castigatorul licitatiei de desemnare a constructorului, firma sibiana Concefa.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 554. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
29.06.2010
  Lucrarile la stadion continua in ritm alert

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a prezentat o informare referitoare la lucrarile de la stadiona din care rezulta ca lucrarile continua in ritm alert, in ciuda vremii nevaforabile, dovada in acest sens stand si fotografiile cu sectiunile de lucru. Seful executivului judetean da asigurari ca stadionul va fi finalizat la termenul stabilit prin contract si a prezentat o evidenta in detaliu, pe fronturi de lucru, a lucrarilor care se exexuta in acest moment.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 643. Comentarii: 1. Punctaj: 0.
 
 
12.06.2010
  Contractul de 160 de mil. euro pentru intretinerea strazilor castigat de Diferit si Kiat

Asocierea SC DIFERIT SRL şi SC KIAT GROUP SRL a castigat contractul de 160 mil. de euro pentru intretinerea strazilor, scos la bataie de catre Primaria Cluj Napoca. Primarul Sorin Apostu a anuntat ca cele doua firme asociate, din care una este din Cluj, au obtinut punctajul maxim de 100 de puncte. Pe locul doi s-a plasat asocierea dintre DELTA si PRO CONS XXI, cu 83,05 iar pe locul trei a fost TEHNOLOGICA RADION in parteneriat cu CONSTRUCT PEROM = 77,96. Asocierea dintre EUROCONSTRUCT TRADING si PA&CO INTERNATIONAL a obtint 67,43 de puncte si s-a plasat pe ultimul loc


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 939. Comentarii: 1. Punctaj: 9.
 
 
08.06.2010
  Cinci oferte pentru piata din Grigorescu

Primaria a anuntat ca cinci firme au depus oferte pentru construirea pietei din cartierul Grigorescu, care urmeaza sa fie amenajata pe un teren de 2000 de mp, cedat municipalitatii recent de catre lantul de magazine Profi din suprafata totala concesionata acestuia in vremea administratiei Funar. Toate cele cinci firme se angajeaza sa termine lucrarea in cinci luni, la preturi diferite.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 582. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
02.06.2010
  Up Date:Greva la Primarie a fost suspendata

Up Date: Primaria Cluj Napoca a anuntat miercuri, printr-un comunicat de presa ca greva generala a functionarilor publici a fost suspendata, incepind cu ora 10,30.

Greva generala declansata incepand de luni aparalizat activitate administratiei publice locale. Primaria Cluj Napoca si Consiliul Judetean sunt cele mai afectate, functionarii celor doua institutii refuzand sa mai presteze servicii publice in semn de protest fata de decizia guvernului de reducere a salariilor cu 25%. La Primarie functionarii vor elibera doar certificate de deces, la Serviciul evidenta a populatiei iar Politia Comunitara va asigura o treime din efectiv pentru paza si ordinea publica.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 693. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
02.06.2010
  Jumatate din bugetul stadionului a fost cheltuit

Vicepreşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, Radu Bica, a anuntat ieri, in cadrul unui raport de activitate al institutiei, la doi ani de mandat, ca lucrarile la noul stadion al Clujului au costat pina in acest moment 13 milioane de euro, adica aproape jumatate din costul total de 27,5 milioane euro, la cat a fost adjudecata licitatia de construire. Doar in primele cinci luni ale acestui an, C.J. a platit cinci milioane de euro pentru lucrari de infrastructura si structuri de rezistenta.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 571. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
31.05.2010
  Cod galben de vijelii si vreme rea

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de poli, vijelie si vreme rea valabil pentru  23 de judete situate in Trasilvania, Nordul Moldovei si  in Sudul Romaniei. Potrivit acestei avertizari, incepand de luni, 31 mai, ora 9:00 si pana in 1 iunie, ora 9, vor fi vijelii, viituri si caderi de grindina. Judetele care vor fi afectate de vremea rea sunt: Arad, Alba, Arges, Bihor, Buzau, Brasov, Covasna, Cluj, Caras-Severin, Dambovita, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mures, Mehedinti, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Salaj, Timis si Valcea. 


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 631. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
27.05.2010
  Campanie impotriva soferilor criminali si a pietonilor inconstienti

Primăria municipiului Cluj-Napoca va iniţia o campanie de conştientizare a clujenilor, atât pietoni cât şi şoferi cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie în traffic pentru evitarea accidentelor, intitulata: Fii responsabil cu viaţa ta! Primaria a decis sa actioneze mai ales dupa ce a sesizat ca aceste fapte grave, soldate cu pierderea de vieti omenesti, a devenit un fenomen social ingrijorator si a determinat o vie preocupare a opiniei publice din Cluj.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 562. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
26.05.2010
  Tise cere demiterea directorului Agentiei de Plati in Agricultura

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a cerut ieri, prin intermediul unui comunicat de presa, demiterea directorului general  al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit APDRP). Tise protestează astfel,  în mod public, faţă de modul în care s-au avizat spre finanţare proiectele promovate de la nivelul judeţului Cluj către APDRP, aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Tise sustine ca din cele 50 de proiecte depuse la nivelul judeţului Cluj de către autorităţile locale un număr de 45 au fost promovate ca îndeplinind condiţiile de eligibilitate.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 583. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
19.05.2010
  Inca 200 de camere video vor supraveghea Clujul

Primaria clujeana a publicat pe SEAP (sistemul electronic de achizitii publice) anuntul privind organizarea unei licitatii pentru inchirierea serviciului de supraveghere video a traficului rutier dar si a mai multor obiective de interes comunitar in municipiu.Primarul Sorin Apostu a anuntat miercuri ca municipalitatea va achizitiona un serviciu complet, care consta inntr-un sistem cu peste 200 de camere video, cu un centru de preluare, prelucrare si stocare , timp de 15 zile a imaginilor,, softurile necesare, precum si serviciul de intretinere a sistemului.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 644. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
18.05.2010
  Razii printre taximetristi. Amenzi de 9000 de lei

Directia Politia Comunitară, Serviciul inspecţie comercială şi Serviciul control trafic rutier, în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, au efectuat, in perioada 10-14 mai a.c.,verificări privind respectarea prevederilor HCL nr.109/2010 care reglementează activitatea de taximetrie pe raza municipiului Cluj-Napoca.Au fost facute verificari în zonele: Piaţa Lucian Blaga – Casa de cultură a studenţilor, Piaţa Unirii – în zona Bulevardului Eroilor, str. Moţilor, nr.2-4, Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr.5-7 – în zona Complexului comercial Sora, Piaţa Mihai Viteazul, str. Ion Creangă, str. Emil Racoviţă, str. Clinicilor.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 633. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
14.05.2010
  Baile Cojocna vor fi deschise saptamana viitoare

Baile sarate de la Cojocna vor fi inaugurate oficial maine, urmand a fi deschise publicului saptamana viitoare. La ceremonie au fost invitati sa participe si premierul Emil Boc si ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 597. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.05.2010
  Prima curba de sacrificiu a fost introdusa oficiala in Romania

Presedintele Traian Basescu a anunta joi seara, dupa intalnirea cu delegatia FMI,  introducerea oficiala in Romania post-decembrista a primei "curbe de sacrificiu", care vizeaza reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor si cu 15% a pensiilor, incepand cu 1 iunie. Basescu a anuntat ca nu vor creste taxe asa cum s-a speculat in ultimele zile.Tot cu 15% va scadea si ajutorul de somaj, iar cele 16 programe de asistenta sociala care functioneaza in prezent vor fi reanalizate.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 509. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
29.04.2010
  Constructia stadionului-"un veritabil model al investitiilor publice in infrastructura"

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica a declarat ieri, cu ocazia prezentarii stadiului lucrarilor la stadion, ca exista o excelenta colaborare si comunicare intre autoritatile judetene si consortiul de firme care construieste stadionul clujean. “Spre satisfacţia noastră, lucrările de edificare a viitoarei arene sportive a judeţului se derulează într-un ritm extrem de alert, reuşindu-se în mod repetat devansarea unor termene de execuţie." Mai mult decat atat, vicepresedintele C.J. sustine ca acest proiect reprezinta " un veritabil model de bune practici în domeniul investiţiilor publice în domeniul infrastructurii".


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 531. Comentarii: 1. Punctaj: 9.
 
 
26.04.2010
  Razboi total intre Marga si gruparea Boc

Rectorul Universitatii "Babes-Bolyai", Andrei Marga, continua ofensiva filipica impotriva gruparii Boc. Intr-un comunicat de presa, Marga acuza impostura cu care se inconjoara universitarii ce-l insotesc pe Emil Boc in guvern. Insusi premierul Emil Boc, este acuzat de impostura atunci cand se recomanda a fi profesor universitar la Babes Bolyai. Mai mult decat atat, Andrei Marga pune in discutie si calitatea lui Boc de profesor la Facultatea de Drept a universitatii si de jurist.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 656. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
26.04.2010
  Un nou cartier va rasari din iarba verde a Garboului

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea si Ministrul Apararii, Gabriel Oprea s-au aflat luni la Cluj pentru a consfiintii parteneriatul dintre cele doua ministere cu Primaria Cluj pentru construirea unui cartier de locuinte pentru tineri pe un teren al armatei situat in Valea Garboului. In baza protocolului, care va trebui aprobat de catre guvern, Primaria Cluj preia terenul, urmand sa-l mobileze cu utilitati iar Ministerul Dezvoltarii va asigura finantarea construirii a 2200 de apartamente de una,doua si trei camere.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 599. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
21.04.2010
  Orasul amendatilor (II)

Un raport al Primariei clujene arata ca in 2009 cca. 90.000 de clujeni au fost amendati de catre Politia Primariei pentru diverse contraventii, in special pentru parcarea neregulamentara a autovehicolelor ( cea mai mare pondere ) dar si pentru lipsa curateniei, distrugerea spatiilor verzi si a bunurilor publice. Potrivit evidentelor Judecatoriei Cluj Napoca, o parte dintre clujeni au contestat in instanta procesele verbale de contraventie, fiind nemultumiti de amenda primita sau sustinand ca nu au comis fapta de care sunt acuzati.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 619. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
13.04.2010
  Proteste la Cadastru Cluj

Sindicatul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Cluj ameninţă guvernul cu greva si proteste daca nu revin asupra hotararii care îi transformă în funcţionari publici cu salarii diminuate. Salariatii OCPI Cluj solicita anularea HG 332 privind modificarea H.G. 1210/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi a unităţilor subordonate, publicata in Monitorul Oficial nr 223/ 09-04-2010 si propun emiterea unei noi HG care sa aiba la baza propunerea ministrului de interne Vasile Blaga enuntata in cadrul notei de fundamentare inregistrata la M.A.I. sub nr 5716 / 15-03-2010 care prevede trecerea angajaţilor din oficiile de cadastru la statutul de funcţionari publici, dar cu păstrarea veniturilor salariale la nivelul celor din decembrie 2009.  


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 613. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
31.03.2010
  Nicoara ataca reforma lui Tise

Presedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoara a atacat dur proiectul de reforma administrativa a judetului Cluj, propus de presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise. Prin intermediul unei scrisori deschise, Nicoara se pronunta impotriva comasarii comunelor in 13 aglomerari urbane."Aflu cu surprindere că la nivelul conducerii judeţului Cluj se discută ideea comasării celor 75 comune, 5 municipii şi 1 oraş in 13 aglomerări, având peste 15.000 de locuitori fiecare. Constat astfel că lipsa de strategii naşte idei cel puţin ciudate, aşa cum este şi reorganizarea judeţului ca un răspuns la ieşirea din criză. Idee preluată de la marile aglomerări europene, în special după modelul francez, această reorganizare a unităţilor administrativ-teritoriale a mai fost testată în România înainte de 1990. "


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 623. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
24.03.2010
  Exclusivitate: Clujului i s-au aprobat 82 de mil. Euro din fonduri europene

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor (MDRL) a avizat favorabil Planul Integrat de Dezvoltare (PID) depus de catre Asociatia Zona metropolitana Cluj in cadrul strategiei nationale a polilor de crestere, ne-a declarat astazi primarul Clujului, Sorin Apostu. Ca urmare a emiterii acestui aviz favorabil, au fost depuse la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest documentatiile necesare finantarii din fonduri europene a trei mari proiecte in Cluj Napoca:


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 505. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
19.03.2010
  31 Martie - ultima zi de cu reducere de 10% la plata integrală a impozitelor si taxelor

Primăria municipiului Cluj-Napoca reaminteşte contribuabililor că, în conformitate cu prevederile Codului fiscal, impozitele şi taxele locale se plătesc anual, în două tranşe egale, iar termenele de plată sunt 31 martie şi 30 septembrie, pentru sumele din anul în curs, excepţie făcând taxa de reclamă şi publicitate, taxa hotelieră, taxa vehicule lente şi impozitul pe spectacole.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1848. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
05.03.2010
  Stadionul din Cluj creste pe zi ce trece.O treime e gata.

O treime din lucrarile la noul stadion al Clujului au fost finalizate, au anuntat ieri presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise si reprezentantii consortiului constructorilor, in care lider este ACI Cluj. Dorin Aschilean, directorul general al ACI Cluj a declarat ca au fost finalizate 90% din lucrarile de infrastructura ale stadionului.." Speram ca pina la sfirsitul lunii iulie sa finalizam cele doua peluze. Urmatorul stadiu important in proiect ar fi tribuna II, care speram sa fie finalizata la data de 15 august, iar lucrarile la tribuna I Ia sfirsitul lunii noiembrie.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 696. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
01.03.2010
  Razie in Manastur. Aproape 200 de amenzi.

Politia Primariei a realizat in weekendul trecut o razie ampla in cartierul Manaştur, in urma careia au fost aplicate aproape 200 de amenzi, in valoare de peste 76.000 lei. La actiune au participat 40 de poliţişti comunitari, 2 vehicule care transportă persoanele care apelează la mila publicului, un autovehicul de la Ecarisaj,  un autovehicul pentru Blocări auto, un autovehicul pentru Ridicări auto, şi 2 patrule mobile.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 635. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.02.2010
  Exclusivitate: Primaria muta parkingul din Marasti in Manastur

Primaria Cluj Napoca a decis sa renunte la construirea parkingului de pe  str. Aurel Vlaicu, dupa refuzul si protestele locatarilor din zona, desi proiectul a fost licitat si adjudecat de catre firma SC Constructii Napoca. Intrucat Primaria a semnat contractul cu firma condusa de Stefan Dimitriu, in care se specifica si penalitati pe care municipalitatea urma sa le plateasca daca lucrarile nu incep din vina sa, primarul Sorin Apostu a decis sa mute proiectul in cartierul Manastur.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 532. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
15.02.2010
  Bugetul CJ: reduceri severe de cheltuieli si investitii masive

Presedintele Consiliului Judetean Cluj (CJ), Alin Tise, a a prezentat astazi principalii indicatori ai proiectului de buget pe 2010. Astfel, bugetul general al judetului Cluj va fi in acest an de peste 415 milioane lei ( mai mult de 101 milioane euro), suma totala din care o treime o reprezinta veniturile proprii. Merita remarcat faptul ca criza nu a diminuat valoarea totala a bugtului judetului, asa cum s-a intamplat in cazul bugetului municipiului Cluj Napoca. Bugetul CJ este mai mare decat cel de anul trecut cu 10 milioane de euro si, potrivit lui Alin Tise, a fost structurat cu bun simt si la valori minime.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 507. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
11.02.2010
  "Prima Casa" in valoare de 75.000 de euro

Guvernul a adoptat ieri noile reglementari privind acordarea garantiilor de stat in cadrul Programului " Prima Casa". Potrivit premierului Emil Boc, si in acest an guvernul va continua sa acorde aceeasi garantie de 60.000 de euro romanilor care solicita un credit bancar pentru achizitionarea unei locuinte construite deja.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 650. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.02.2010
  Primaria a gasit teren pentru piata din Grigorescu

Primarul Sorin Apostu a anuntata astazi ca municipalitatea clujeana a gasit terenul pe care urmeaza sa fie construita piata de cartier din Grigorescu. " Am ajuns la o intelegere cu Profi, care este de acord sa restituie Primariei 2000 de metri patrati din suprafata totala concesionata. Primarul a mai spus ca vineri  va avea loc masurarea si delimitarea suprafetei ce va reveni Primariei. Pe acel teren sunt amplasate acum mai multe cabanute din lemn, in care-si desfasoara activitatea diverse magazine de larg consum. " aceste cabanute le vom muta pe un teren situat in apropierea TVR Cluj, care este si nu este in proprietatea municipalitatii", a mai spus Apostu.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 659. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
08.02.2010
  Razie de proportii a Politiei Primariei in centru.Peste 440 de amendati.

Poliţia Comunitară din cadrul Primariei clujene a aplicat la finalul acestei săptămâni 442 de amenzi în valoare totală de aproape 92.000 lei in urma unui  control de amploare în zona centrală, la care au participat 30 de poliţişti comunitari, doua vehicule care transportă persoanele care apelează la mila publicului, un autovehicul de la Ecarisaj, un autovehicul pentru blocări auto, un autovehicul pentru Ridicări auto si doua patrule mobile.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 489. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
03.02.2010
  Licitatie pentru demolarea fostului Centru militar

 Primăria municipiului Cluj-Napoca organizează licitaţie publică pentru atribuirea lucrărilor de desfiinţare constructiilor de pe amplasamentul destinat obiectivului “Construire Centru Cultural Transilvania si Filarmonica de Stat, Bdul 21 Decembrie 1989 nr.106,  municipiul Cluj-Napoca.Termenul limită de depunere a ofertelor este 15.02.2010 ora 10.00 la Registratura autorităţii contractante, str. Moţilor nr. 7, Cluj-Napoca.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 613. Comentarii: 0. Punctaj: 2.
 
 
29.01.2010
  Editorial:Moartea loveste pe prioritate la Cluj

De o vreme mă tot întreb ce naiba se întâmplă cu noi, locuitorii Clujului, de am ajuns să transformăm acest oraş atît de frumos, de civilizat şi de prietenos odată într-o junglă. Într-un tărâm atît de nesigur şi atât de agresiv în care dragostea, respectul sau cel puţin mila faţă de semenul tău îmi pare că lipsesc şi singurele legi care guvernează cetatea sunt cele ale egoismului, nesimţirii şi  dispreţului. Aş vrea mult ca aceasta să fie doar o cugetare depresivă a mea  însă ştirile care ne tot izbesc în moalele capului de vreo câteva luni încoace îmi spun că nu greşesc. În oraşul acesta care se arogă drept capitală a culturii şi civilizaţiei transilvane omorîrea şi rănirea gravă a oamenilor pe stradă a devenit un fapt deja banal şi cotidian.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 658. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
26.01.2010
  Scandal pentru chioscurile de pe Canalul Morii

Sedinta Consiiului Local de ieri a fost marcata de tensiune si scandal odata cu dezbaterea proiectului referitor la rascumpararea concesiunilor magazinelor si tarabelor amenajate pe Canalul Morii. Un grup de proprietariai chioşcurilor amplasate în zona strazii Arges, peste Canalului Morii, au inceput sa protesteze in timpul sedintei, manifestandu-se impotriva deciziei Primariei de a le rascumpara concesiunile si a desfiinta afacerile.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 622. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
25.01.2010
  Cinci oferte pentru bazinul de polo din cartierul Gheorgheni

Primaria municipiului Cluj Napoca a anutat ca astazi a avut loc deschiderea plicurilor cu cele cinci oferte depuse la Compania Naţională de Investiţii pentru execuţia bazinului de polo din cartierul Gheorghieni. Cea mai ieftina oferta de construire, cu aproape 50% mai mica decat valoarea estimata a proiectului, de 9 milioane euro, a fost depusa de catre SC Scorillo Intercom SRL, care a oferit 15.998.985,91 lei (3.793.836,03 euro) durata de proiectare şi execuţie 25 de zile, respectiv 15 luni. Au mai depus oferte Asociaţia SC ACI Cluj SA şi SC Ben –Mar Group SRL, a oferit 18.300.000,00 lei (4.339.470,00 euro) durata de proiectare şi execuţie 25 de zile, respectiv 15 luni. SC Kesz SRL a oferit 18.336.952,19 (4.348.237,46 de euro) durata de proiectare şi execuţie 25 de zile, respectiv 15 de zile.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 513. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
22.01.2010
  Udrea:Vrem sa construim 100.000 de locuinte in trei ani

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a declarat, cu ocazia inaugurarii Salinei Turda, ca si-a propus ca in timpul mandatului sau sa fie construite in Romania 100.000 de locuinte pentru tineri. " In acest moment, la ANL sunt inregistrate 100.000 de cereri de locuinte din partea tinerilor si dorim ca in cei trei ani ai mandatului nostru sa realizam acest obiectiv", a spus ministrul. Elena Udrea a mai spus ca fonduri exista si ca se vor obtine bani suplimentari in baza unei decizii care va fi adoptata de guvernul Boc dupa 15 februarie.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 620. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
21.01.2010
  Drumuri libere in judetul Cluj

Astazi, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrau drumuri judeţene închise sau blocate din cauza zapezii, circulaţia autovehiculelor desfăşurându-se în condiţii de iarnă pe majoritatea sectoarelor de drumuri judeţene, anunta o informare a biroului de presa al Consiliului Judetean. Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii de pe carosabil şi pentru lărgirea părţii carosabile, precum şi cu materiale antiderapante pentru combaterea lunecuşului. În timpul nopţii a nins şi în zona de munte ninge şi la această oră, zăpada depusă pe carosabil fiind pe unele sectoare de drumuri între 2 şi 6 cm.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 645. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
21.01.2010
  Rosal si Bratner amendate cu 5000 de lei

Poliţia Comunitară a Primăriei municipiului Cluj-Napoca a sanctionat companiile de salubritate Rosal si Bratner-Veres, în data de 20 ianuarie 2010, cu amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare pentru “întârzirea intervenţiilor de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant”.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 593. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.01.2010
  Stadionul dinamitat de razboiul dintre arhitecti

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj (CJ) ,Alin Tişe, anunta prin intermediul unei declaratii de presa ca a " luat act cu surprindere de o serie de acţiuni menite să ducă la blocarea, sau chiar la anularea " construirii stadionului.Potrivit lui Tise un grup de arhitecti clujeni au atacat în instanţă Planul Urbanistic Zonal şi a Autorizaţia de Construire a viitoarei arene sportive. Precizam ca in cursul anului 2008 cca 50 de arhitecti clujeni au dat o declaratie publica si au depus un memoriu la Primarie in care contestau ridicarea stadionului si a intregului complex sportiv - sala polivalent si turn - pe actualul amplasament ( vezi foto cu lista arhitectilor).


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 784. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
15.01.2010
  O treime dintre locuitorii Clujului au fost amendati anul trecut

Potrivit unui raport prezentat de catre primarul Sorin Apostu, Poliţia Comunitară din cadrul Primraiei Cluj-Napoca a aplicat in 2009 peste 130.000 de amenzi. Valoarea amenzilor în 2009 a fost de 8 milioane de lei noi, adica aproape 2 milioane de euro. Avind in vedere aceasta statistica si tinand cont de faptul ca populatia Clujului numara, oficial, circa 330.000 de cetateni rezulta ca in 2009 unul din trei clujeni a fost amendat pentru savarsirea unei contraventii.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 423. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
14.01.2010
  Primaria Cluj:Venituri de peste 50 de miliarde din traficul aglomerat

Primaria Cluj Napoca a obtinut, in mod paradoxal, venituri consistente anul trecut de pe urma traficului auto urban aglomerat, a lipsei parcarilor si a indisciplinei soferilor care si-au parcat masinile in locuri nepermise. Astfel, Serviciul specializat al Primăriei a ridicat anul trecut 4326 de masini, pentru recuperarea carora fiecare sofer neglijent a fost nevoit sa plateasca taxe si amenzi in valoare de circa 750 de lei. Facand un calcul, rezulta ca s-au colectat la bugetul public peste 32  miliarde lei vechi.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 445. Comentarii: 1. Punctaj: 19.
 
 
12.01.2010
  Clujul, locul doi la mortalitatea firmelor

Potrivit unei statistici intocmite de Registrul National al Comertului, judetul Cluj se claseaza pe locul doi in Romania la numarul de firme care si-au suspendat ori si-au inchis activitatea in cursul anului trecut, dupa municipiul Bucuresti. Astfel, situatia statistica a suspendarilor de activitate a firmelor clujene, efectuate în perioada 01 ianuarie - 31 decembrie 2009, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008, arata ca in 2009  si-au suspendat activitatea 7913 firme, in timp ce, in 2008 doar 439. Exprimata in procente, "mortalitatea" firmelor clujene a inregistrat in 2009 o crestere de 1702%, fata de 2008. In clasament, Clujul este urmat de Brasov, Constanta si Timis.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 584. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
22.12.2009
  Clujul-cel mai prietenos oras din Romania

Municipiul Cluj Napoca a primit aseara, in cadrul evenimentului "10 pentru Romania" distinctia pentru cel mai prietenos oras in care poti locui din Romania. Aceeasi distinctie a primit-o si municipiul Constanta. Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost cel care a primit distinctia de la organizatori. Acesta a dedicat premiul "tuturor clujenilor, pentru ca este, in principal, meritul lor, vreau sa dedic acest premiu echipei mele de la Cluj si vreau sa impart acest premiu cu cel care astazi este premierul Romaniei si cu care am pornit in urma cu cinci ani modernizarea Clujului” .


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 651. Comentarii: 0. Punctaj: 21.
 
 
18.12.2009
  Fara carti de identitate noi de Craciun si Anul Nou

Serviciul de Evidenta a Persoanelor, Serviciul Informatic si Ghiseul unic din Primaria Cluj-Napoca se inchid pentru public in perioada 25 decembrie 2009 -3 ianuarie 2010. In acest interval nu se vor prelua sau elibera acte de identitate si nu va functiona deloc programul cu publicul.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 546. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.12.2009
  Primarul si-a prezentat raportul pe 2009

Primarul Sorin Apostu si-a prezentat astazi raportul de activitate pe anul 2009. Edilul sef a numarat realizari la toate capitolele importante: strazi, curatenie, iluminat public, locuinte, transport, proiecte europene. Potrivit acestuia s-a lucrat deja si la bugetul pe 2010 si pentru municipiul Cluj-napoca bugetul se va mentine la un nivel de circa 930 de milioane de lei.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 544. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.12.2009
  Amenzi pentru cei care nu curata zapada

Politistii comunitari efectueaza controale la locatarii care au trotuare in fata imobilelor pe care, potrivit reglementarilor locale in vigoare, trebuie sa le intretina in caz de ninsoare. Pana acum au fost aplicate 10 amenzi in cuamtului maxim prevazut de hotararea de Consiliul Local.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 461. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.12.2009
  Aeroportul Cluj va avea pasarele de imbarcare

Consilierii judeteni au fost colindati in Sala Mare a Consiliului Judetean inainte de sedinta ordinara a acestei luni, ultima din acest an. Mai multe grupuri de colindatori au fost sa le aduca vestea Nasterii Domnului alesilor judeteni si au fost primiti cu cozonac si un pahar de vin.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 532. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.12.2009
  Consilierii au aprobat concesionarea Turnului de la stadion

Consilierii judeteni au aprobat astazi un regulament de functionare a regiei Univers T subordonat CJ. S-a aprobat si realizarea prin concesiune a cladirii multifunctionale Turn din cadrul complexului sportiv Ion Moina.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 444. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
15.12.2009
  Consiliul Local s-a intrunit pentru ultima oara in 2009

Sedinta Consiliului Local de astazi a inceput cu o colinda. Alesii locali au fost colindati de ansamblul RATUC, colindatorii fiind rasplatiti cu nuci si mere. Consilierii locali au decis apoi sa se intalneasca in aceasta saptamana si pentru o repetitie a "corului" CL care ii va colinda pe clujeni in 23 decembrie pe scena din Piata Unirii.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 496. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
14.12.2009
  Bugetul municipiului in minus cu 9,5 milioane de lei

Consilierii locali vor discuta la sedinta de maine rectificarea bugetului general al municipiului Cluj-Napoca in minus cu peste 9,5 milioane de lei. Suma provine din nerealizarea intr-o anumita masura a unor venituri estimate la minceputul anului, dar si anumite modificari la cheltuielile din anumite capitole bugetare.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 596. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
08.12.2009
  A demarat licitatia pentru bazinul de polo din Cluj

Compania Nationala de Investitii  a publicat pe portalul e-licitatie.ro anuntul pentru “adapatarea proiectului pilot la conditiile specifice amplasamentului si executia lucrarilor aferente obiectivului de investitii “Bazin de inot de polo” – Cluj-Napoca, str. Al Vaida Voiedov fn, judetul Cluj”. Valoarea estimata a lucrarilor este de 24.988.100 de lei, iar finantarea acestui obiectiv se va face atat de la bugetul central, cat si din bugetul local, pentru realizarea de lucrari tehnico-edilitare. Termenul pentru executia investitiei este estimat la 18 luni. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este de 25 ianuarie 2010.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 468. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
07.12.2009
  Cinci firme se bat sa trimita instiintarile de plata ale primariei catre clujeni

Cinci oferte au fost depuse la licitatia organizata astazi de Primaria Cluj-Napoca pentru tiparirea si expedierea instiintarilor de plata in anul 2010. In total, circa 140.000 de asemenea instiintari trebuie sa ajunga la clujeni, fie ca este vorba despre persoane fizice sau persoane juridice.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 399. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.12.2009
  Preotul din Nadasu acuzat ca face campanie electorala

PSD Cluj a depus o sesizare la Biroul Electoral Judetean referitor la continuarea campaniei electorale de catre preotul orotox din satul Nadasu dupa incheierea campaniei alegerilor prezidentiale.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 559. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
04.12.2009
  Primaria vrea sa preia strazile private din oras

Primaria Cluj-Napoca a inceput o campanie de informare a cetatenilor care locuiesc pe strazi private pentru preluarea acestor drumuri de catre municipalitate si includerea lor in programul de asfaltare. Peste 250 de strazi din oras se "califica" la acest program.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 543. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
04.12.2009
  600.000 de clujeni asteptati duminica la vot pentru turul II

Cei 600.000 de clujeni cu drept de vot din judetul Cluj sunt asteptati duminica la turul II al alegerilor pentru presedintele Romaniei. In cursa au ramas candidatii: Traian Basescu din partea PD-L si Mircea Geoana din partea PSD.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 405. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
03.12.2009
  Traficul greu a fost interzis in Cluj-Napoca

Consilierii locali au votat in sedinta de indata interzicerea traficului greu prin municipiului Cluj-Napoca. Decizia alesilor locali vine la doua zile dupa deschiderea celor 42 de kilometri de autostrada care fac legatura intre Turda si Gilau.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 501. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
02.12.2009
  Coroane,scenete,artificii si revolutionari

Ieri a fost Ziua noastra Nationala, intaiul de decembrie care ne-a adus unitatea. Ziua in care partile descompuse ale aceluiasi trup stramosesc au fuzionat intr-o alchimie a dezrobirii si propasirii identitatii romanesti. Pe parcursul intregii zile reporterii InfoPrompt s-au straduit sa surprinda clipa traita de clujeni in cadrul oficial, maiestuos creat de autoritatile locale. Si pentru ca mereu am fost constienti, pe parcursul zilei, de adevarul ca o imagine face cat o mie de cuvinte, vom lasa camera sa va povesteasca in locul nostru.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 541. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
02.12.2009
  24 decembrie ultima zi de plata a impozitelor locale

Primaria municipiului Cluj-Napoca a anuntat ca ultima zi de incasare a impozitelor locale, in anul 2009, este 24 decembrie 2009. Din 25 decembrie si pana in 5 ianuarie 2010 se vor putea achita la posta amenzile de circulatie si alte taxe locale fara debit (de exemplu taxe pentru eliberarea actelor de identitate, taxe pentru inmatriculare, taxe de examinare pentru obtinerea permiselor auto, taxe notariale, taxe judiciare de timbru), conform orarului precizat la oficiile postale. Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 538. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
30.11.2009
  Functionarii Primariei mai au de luat 4 zile de concediu fara plata

Angajatii primariei clujene mai au de luat in luna decembrie 4 zile de concediu fara plata. Pana acum toti functionarii au avut parte de 4 zile de concediu fortat in noiembrie, din totalul de 8 zile stabilite la nivelul municipalitatii.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 356. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.11.2009
  60% din infrastructura stadionului este gata

Constructorii care lucreaza la stadionul municipal au finalizat 60% din lucrarile de infrastructura, devansand putin termenele din graficele de lucru. Reprezentantii Consiliului judetean sustin ca daca totul merge bine, arena ar putea fi gata chiar inainte de termenul fixat prin licitatie, adica vara lui 2011.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 567. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
26.11.2009
  Luminile de sarbatori se aprind in 30 noiembrie

Primaria va aprinde luminile de sarbatori luni 30 noiembrie de la ora 18. Cu aceasta ocazie clujenii sunt asteptati la un spectacol sustinut de mai multe grupuri de copii printre care Clubul Vedetelor sau corul Icoane al Academiei de Muzica Gheorghe Dima.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 454. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
25.11.2009
  PIDU a trecut de furtuna de la CJ, dar comunele au ramas cu banii nealocati

In ciuda polemicilor tot mai dese din forul legislativ judetean, la sedinta ordinara de astazi au fost votate totusi primele 16 proiecte. Printre ele, din fericire pentru primaria Cluj-Napoca si Planul Integrat de Dezvoltare Urbana. Primarul Sorin Apostu poate rasufla pe moment usurat, deoarece scandalurile de care are parte colegul sau de partid Alin Tise in Consiliul judetean nu au afectat deocamdata proiectele primariei.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 405. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
24.11.2009
  Bugetul Tetarom din nou pe masa consilierilor judeteni

Consilierii judeteni vor dezbate la sedinta ordinara de maine, din nou, rectificarea de buget propusa de Consiliul de Administratie al Tetarom. Practic Tetarom solicita relocarea anumitor sume din buget la alte capitole, deoarece unele investitii estimate pentru acest an nu au putut fi realizate. Reamintm insa ca la ultima sedinta,rectificarea bugetului acestei companii cu actionar majoritar CJ a iscat adevarate dispute in forul legislativ judetean. 


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 446. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
24.11.2009
  Primaria nu a gasit inca firma care sa monteze steagurile pentru 1 decembrie

In fiecare an primaria ne-a obisnuit cu inlocuirea steagurilor din oras la anumite momente importante, cum ar fi 1 decembrie, Ziua Nationala. In acest an, desi are steagurile cumparate, nu se stie cum vor ajunge acestea pe stalpii din oras. Si aceasta deoarece la licitatia organizata astazi nu s-a prezentat nici o firma. Vechiul contract incheiat de municipalitate pentru pavoazare a expirat. Ca atare au fost incepute procedurile de licitatie. "La licitatia de astazi nu a fost depusa nici o oferta


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 376. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
23.11.2009
  Consiliul Judetean mareste taxele in 2010

Consilierii judeteni vor dezbate la sedinta din aceasta saptamana cuantumul taxelor fiscale judetene pentru anul 2010. Unele dintre aceste taxe cresc cu procente cuprinse intre 10 si 25%.  Sunt insa si taxe la care procentul sau valoarea sunt mentinute la nivelul anului 2009. Astfel, in mediul urban, creste taxa pentru eliberarea certificatelor de urbanism, pentru un teren de pana la 150 de metri patrati de la 4 la 5 lei, pentru terenuri cu suprafete cuprinse intre 150 si 250 de metri patrati taxa creste de la 5 la 6 lei, pentru suprafate cuprinse intre 250 si 500 de metri patrati taxa ramane la 8 lei, pentru terenurile cu suprafete intre 500 si 750 de metri patrati taxa este de 10 lei, iar la suprafete intre 750 si 1000 de metri patrati taxa va creste de la 11 la 12 lei.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 362. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
22.11.2009
  Scolile din Cluj vor fi dezinfectate dupa vot

Primaria Cluj-Napoca va organiza dezinfectia scolilor in care au fost organizate sectii de votare. Procesul se va derula in aceasta noapte intre orele 3 si 4. In toate unitatile scolare se va interveni cu dezinfectie specializata, in vederea evitarii posibilelor contaminari virale, cu virusul AH1N1.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 386. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.11.2009
  Sefii Consiliului judetean isi taie din salarii

Consilierii judeteni vor dezbate la sedinta ordinara din 25 noiembrie un proiect de hotarare care vizeaza reducerea cheltuielilor de personal pentru lunile noiembrie si decembrie ale acestui an. In acest fel se incearca inlocuirea celor 10 zile de concediu fara plata solicitate de Guvern, cel putin la nivelul conducerii, cu o reducere a salariilor.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 380. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.11.2009
  Au aparut chioscurile pe Bulevardul Eroilor

Sase chioscuri au fost montate in cursul diminetii pe Bulevardul Eroilor. Acestea au fost inchiriate pe o perioada de trei ani de zile si sunt destinate vanzarii de presa, carte, flori si alimente. In acest fel primaria a incheiat dotarea cu mobilier urban a acestei zone.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 426. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.11.2009
  Centrale de cartier modernizate

Primarul Sorin Apostu a anuntat ca Regia Autonoma de Termoficare a incheiat lucrarile de modernizare a 4 centrale de cartier in Manastur, centrale care deservesc circa 8.000 de persoane. "In acest fel distribuim populatiei agent termic la eficienta crescuta, adica la un pret mai mic", a spus Apostu.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 363. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.11.2009
  Trei oferte pentru inspectia de santier la reabilitarea Canalului Morii

Primaria Cluj-Napoca a organizat o cerere de oferte pentru atribuirea contractului de servicii de inspector de santier pentru lucrarile de “Înlocuire a parapetilor si lucrari de reparatii la zidul de sprijin (maluri) pe Canalul Morii pe tronsonul cuprins între str. Regele Ferdinand si P-ta Mihai Viteazul”. Au fost depuse trei oferte.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 387. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.11.2009
  10 "maxi autobuze" pe traseele aglomerate ale Clujului

Regia Autonoma de Transport Urban Calatori Cluj a pus in functiune astazi 10 autobuze de cate 150 de locuri care vor circula pe cele mai aglomerate linii ale orasului. Investitia se ridica la 250.000 de euro si a fost suportata din bugetul local. In acest fel se incerca evitarea aglomeratiei extrem de ridicate care se inregistreaza la orele de varf pe traseele care lega cartierele Grigorescu, Zorilor sau Calea Floresti de zona centrala.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 424. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.11.2009
  Pregatirile pentru alegeri in linie dreapta

Prefectura Cluj a inceput pregatirea presedintilor si loctiitorilor de la birourile electorale ale sectiilor de votare organizate pentru alegerile prezidentiale din 22 noiembrie. Luni, 16 noiembrie 2009, au fost programate sedintele de instruire la Gherla pentru sectiile de votare din localitatile arondate Judecatoriei Gherla, respectiv in Dej, Turda si Huedin.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 361. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.11.2009
  Autorizatie de construire pentru baza de agrement de la Muntele Baisorii

Consiliul Judetean Cluj a eliberat astazi autorizatia de construire pentru amenajarea Bazei de Agrement Buscat resort  in localitatea Muntele Baisorii, ca urmare a solicitarii Composesoratului Muntele Baisorii.
Proiectul cuprinde amenajarea a trei partii de schi, precum si creearea infrastructurii acestora prin montarea unui telescaun. Suprafata terenului este de 471600 mp, folosinta actuala fiind de pasune impadurita si padure.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 366. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.11.2009
  Scaunul de subprefect inca gol

Repunerea lui Mircea Jorj in functia de subprefect mai dureaza cateva zile. Prefectul Florin Stamatian i-a cerut acestuia sa depuna in original sentinta judecatoreasca prin care se suspenda Hotararea de Guvern in urma careia Jorj a fost demis din postul de subprefect de Cluj, post ocupat cu sprijinul PSD in martie 2009.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 387. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.11.2009
  Centru Social de Urgenta de 700.000 de lei la Cluj

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a aprobat proiectul „Centrul Social de Urgenta” depus in luna octombrie de Directia de Asistenta Sociala, serviciu public organizat in subordinea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. Suma aprobata este de 692.700 prin programul de interes national "Combaterea excluziunii sociale a persoanelor fara adapost prin crearea de centre sociale de urgenta".


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 380. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.11.2009
  19.000 de clujeni au cerut ajutoare de incalzire

Peste 19.000 de clujeni au depus dosare pentru a primi intre 1 noiembrie 2009 si 31 martie 2010 ajutoare pentru incalzire. Numarul cererilor la ajutoarele pentru incalzire a scazut fata de anul trecut cu aproape 5.000. Astfel, in 2008 au beneficiat de aceste sume, la Cluj-Napoca, 23.982 de persoane. Dintre acestia, cei mai multi, 12.547, au montate centrale proprii pe gaz. De asemenea, 11.146 de familii racordate la sistemul centralizat de incalzire au primit in 2008 ajutorul de incalzire. Au beneficiat de acesti bani si 289 de familii care folosesc pentru incalzire lemnele sau alti combustibili. Cuantumul ajutoarelor de incalzire a atins in sezonul rece trecut peste 9,6 milioane de lei.
 


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 407. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.11.2009
  Tramvaiul clujean astepta ca Tise si Apostu sa cada la pace

Ancheta InfoPrompt: Modernizarea tramvaiului in Cluj-Napoca asteapta "analiza" Consiliului Judetean Cluj. Desi mii de clujeni circula zilnic pe o linie de tramvai expirata si cu tramvaie foarte invechite, iar in unele zone casele incep sa se surpe din cauza vibratiilor la trecerea vagoanelor, birocratia tine proiectul de modernizare a infrastructurii de transport cu tramvaiul din oras intr-o asteptare nesfarsita. Una din cauze o reprezinta "colaborarea fructuoasa" dintre Primaria Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj. Sau, mai simplu spus: colaborarea "excelenta" dintre primarul Sorin Apostu si presedintele Alin Tise.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 449. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
12.11.2009
  Pasaj de 6 milioane de euro inaugurat la aeroportul Cluj-Napoca

Pasajul care face legatura intre cele doua terminale de sosiri si plecari ale Aeroportului International Cluj-Napoca a fost inaugurat astazi. Lucrarea care nu a fost inclusa in proiectul initial a costat 6 milioane de euro. Pasajul este organizat pe trei niveluri si are o suprafata construita de aproximativ 700 de metri patrati si o suprafata desfasurata de peste 2000 de metri patrati.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 418. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
12.11.2009
  294 de strazi cu banii de pe 288

Primarul Sorin Apostu a anuntat ca in programul lansat de primarie in anul 2005 pentru reabilitarea a 288 de strazi au fost realizate de fapt lucrari pentru 294 de strazi.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 378. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.11.2009
  Revolutia comemorata la unison la Cluj

Pentru prima data dupa 20 de ani de la Revolutia din 1989 toate asociatiile de revolutionari din Cluj s-au pus de acord sa marcheze aceasta data la unison.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 401. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.11.2009
  Artistii plastici au pierdut doua spatii de la primarie

Uniunea Artistilor Plastici (UAP) a pierdut doua spatii pe care le avea inchiriate de la municipalitate.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 337. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.11.2009
  132 de blocuri intra la reabilitare termica

Consilierii locali au aprobat in sedinta din 10 noiembrie indicatorii tenico economici pentru lucrarile de reabilitare termica la 132 de blocuri din municipiu.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 344. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.11.2009
  Amenzi de 500 de lei pentru cei care isi spala masina pe trotuar

Consiliul Local a aprobat modificarea si completarea regulamentului privind buna gospodarie a orasului. Potrivit noilor norme, proprietarii de masini nu mai au voie sa isi spele autovehiculele pe domeniul public.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 372. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.11.2009
  Patru oferte pentru partia de la Baisoara

Patru firme au depus oferte la Consiliul Judetean Cluj pentru licitatia organizata in vederea modernizarii partiei de schi de la Baisoara. 


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 333. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.11.2009
  Se instaleaza softurile in sectiile speciale de votare

Angajatii Prefecturii Cluj si specialisti IT din cadrul serviciilor deconcentrate vor verifica in urmatoarele doua zile modul de instalare a calculatoarelor si camerelor web, destinate sectiilor de votare speciale din judetul Cluj. 


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 367. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.11.2009
  Sedinta electoral-distractiva la Consiliul Local

Sedinta cu replici acide la Consiliul Local Cluj-Napoca. Desi consilierii au votat in unanimitate toate cele 28 de proiecte aflate pe ordinea de zi, in decurs de circa 60 de minute, nu au lipsit "impunsaturile" electorale pe tot parcursul discutiilor din plen. Iar in final discutiile de la "diverse" au concurat cu succes sedinta propriu-zisa.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 427. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
09.11.2009
  96 de sectii de votare speciale pentru "turisti"

Organizarea alegerilor prezidentiale intra in linie dreapta. Una dintre deciziile autoritatilor ridica insa anumite semne de intrebare, deoarece pare a crea contextul pentru turism electoral. Este vorba despre infiintarea sectiilor de votare speciale.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 386. Comentarii: 0. Punctaj: 8.
 
 
09.11.2009
  2 kilometri de drum nou intre Ploscos si Turda

Consiliul Judetean a inaugurat astazi un sector de drum modernizat de 2 kilometri intre localitatile Ploscos si Turda.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 416. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.11.2009
  Consiliul Local prelungeste contractele de inchiriere pentru partide si fundatii

Consilierii locali vor dezbate la sedinta din 10 noiembrie prelungirea contractelor de inchiriere pentru sediile a trei partide politice si a mai multor fundatii si asociatii din Cluj-Napoca. Prelungirea actualelor contracte se face pana la sfarsitul acestui an cu tarifele adoptate de Consiliul Local prin HCL 238/2009. Astfel Partidul Conservator trebuie sa plateasca pentru sediul sau de 24 de metri patrati, de pe Bulevardul Eroilor numarul 21-23, circa 12 lei,


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 354. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.11.2009
  Vesti bune pentru clujeni: RAT ieftineste caldura

Regia Autonoma de Termoficare propune ieftinirea cu 4 lei a gigacaloriei pentru energia termica livrata populatiei in aceasta iarna. Consiliul local va discuta la viitoarea sedinta propunerea venita din partea RAT de a ieftini pretul la gigacalorie. Deja, Primaria a amplasat pe usile de intrare la toate blocurile din Cluj un autocolant, semnat de primarul Apostu, prin care clujenii sunt informati despre diferentele de pret la gigacalorie intre Cluj si mai multe orase din Transilvania si Bnat.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 384. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
06.11.2009
  Primaria se leapada de asocierea cu Liviu Man ( Gazeta de Cluj )

Primaria cere consilierilor locali sa aprobe rezilierea contractului de asociere cu firma Plus Media SRL, fondata de Liviu Man ( Gazeta de Cluj ) si Decebal Cotoc ( Amprenta ). Aceasta dupa ce vreme de 4 ani societatea nu a reusit sa depuna documentatiile de urbanism necesare eliberarii autorizatiilor de construire pentru amenajarea ca spatii publicitare a 20 de statii de autobuz din municipiu. Practic, asocierea dintre municipalitate si firma celor doi a intrat in impas dupa declansarea scandalului "Gazeta" si arestarea preventiva a lui Liviu Man pentru acuzatia de santaj.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 508. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
05.11.2009
  Tensiuni generate de placute stradale din Grigorescu

Montarea ieri si aseara de catre Primarie a unor insemne imense cu numerele caselor de pe strada Octavian Goga din Cartierul Grigorescu a generat o vie tensiune pe strada. Reporterii InfoPrompt au fost chemati pentru fi martorii discutiilor si certurilor dintre locatari cu privire la dimensiunea mult prea mare a insemnelor ( vezi foto ) puse de Primarie pe casele si blocurile de pe O. Goga, cu sau fara consimtamantul locatarilor.


Autor: Ramona Costea. Vizualizări: 403. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
05.11.2009
  Clujul va avea un Plan Urbanistic General pentru 100 de ani

Prima dezbatere asupra noului Plan Urbanistic General al Clujului a adunat in Sala de sticla a Primariei zeci de arhitecti si reprezentanti ai societatii civile interesati de regulile care vor reglementa pe viitor dezoltarea urbanistica a orasului. PUG-ul actual al orasului este in vigoare din 1999 si nu mai corespunde in mare parte necesitatilor actuale ale orasului.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 405. Comentarii: 0. Punctaj: 8.
 
 
04.11.2009
  700.000 de pasageri au zburat in 2009 de pe Aeroportul International Cluj-Napoca

Aeroportul International Cluj-Napoca a inregistrat o crestere de 6,3% a numarului de pasageri in primele 10 luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut. Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 392. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
04.11.2009
  18 kilometri asfaltati intre Agarbiciu si Rasca

Consiliul judetean a inaugurat azi cei 18,5 kilometri proaspat asfaltati de Regia Autonoma a Drumurilor Judetene pe drumul judetean Agarbiciu - Rasca.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 386. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
03.11.2009
  Primaria organizeaza prima dezbatere pentru noul Plan Urbanistic General

Primaria Cluj-Napoca organizeaza joi 5 noiembrie de la ora 10 in Sala de Sticla prima dezbatere publica a noului Plan Urbanistic General al orasului.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 331. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
03.11.2009
  Consiliul judetean a reparat in 2009 doar 60 din cei 1300 de kilometri de drumuri ale judetului

Din 1300 de kilometri de drumuri pe care le are in administrare Consiliul Judetean a realizat in acest an lucrari pe doar 60 de kilometri. In acelasi timp, institutia a refuzat, "din lipsa de fonduri", 70 de cereri venite din comunele si orasele judetului pentru lucrari de reabilitare sau modernizare a drumurilor.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 350. Comentarii: 0. Punctaj: 7.
 
 
02.11.2009
  Colaborare cu cantec intre Tise si Apostu pentru sediul Filarmonicii

Construirea noului sediu al Filarmonicii Transilvania pe locul actualului Centru Militar Zonal (CMZ) se impiedica de o problema “neprevazuta”: nici pana la aceasta ora Consiliul Judetean nu a reusit sa gaseasca un spatiu adecvat pentru a-i muta pe cei de la CMZ.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 351. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
02.11.2009
  Raport privind lucrarile de la stadion

Tribuna I
- Continuă betonarea fundaÅ£iilor izolate ÅŸi a cuzineÅ£ilor la stâlpi
- Finalizarea betonării fundaÅ£iilor continua sub elevaÅ£ii
- Sunt turnaÅ£i 52 de piloÅ£i din beton armat în zona de legătură cu turnul multifuncÅ£ional
- Marcarea axelor stâlpilor în zona de legătură cu turnul multifuncÅ£ional ÅŸi armări de fundaÅ£ii izolate în vederea betonării
- Măsurători topografice curente de verificare a cotelor


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 350. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
30.10.2009
  Cererile pentru ajutoarele de incalzire pot fi depuse pana in 6 noiembrie

Primaria Cluj-Napoca a anuntat ca termenul pentru depunerea cererilor pentru ajutoarele de incalzire s-a prelungit pana in data de 6 noiembrie inclusiv.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 415. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
30.10.2009
  Firmele vin cu dosare incomplete la licitatiile primariei

Primaria clujeana va relua licitatia pentru vanzarea spatiului cu alta destinatie de pe strada Motilor numarul 17 din cauza ca cele trei firme care s-au prezentat in 28 octombrie la selectie a avut toate dosarele incomplete.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 360. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
30.10.2009
  Complex Comunitar de Servicii nou pentru copiii cu dizabilitati

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj deschide in 2 noiembrie un nou Complex Comunitar de Servicii pentru Copilul cu Dizabiltăţi Cluj-Napoca. Este vorba despre 3 case de tip familial cu o capacitate de 10 locuri fiecare ÅŸi un centru de recuperare pe strada  Fabricii de Zahar,  nr. 49 - 51.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 427. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
29.10.2009
  Pensionarii isi pot ridica abonamentele gratuite pentru 2010 incepand cu 9 noiembrie

Pensionarii care beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport in comun pot sa isi ridice abonamentele pentru primul semestru al anului viitor din data de 9 noieMbrie de la casele de bilete sau sediul RATUC.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 342. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
29.10.2009
  Piata Unirii se deschide in 4 noiembrie

Piata Unirii va fi redeschisa clujenilor in data de 4 noimebrie, ocazie cu care primaria va organiza si un spectacol care are printre invitati pe celebra formatie Pasarea Colibri.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 366. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
29.10.2009
  Aproape 400 de unitati scolare nu au autorizatie sanitara

Potrivit inspectorului scolar, Petre Tunde, la data de 26 octombrie doar 598 de unitati clujene de invatamant preuniversitar aveau autorizatie sanitara din totalul de 985. Dintre cele 387 de unitati scolare fara autorizatie, 184 sunt gradinite, 189 scoli, trei licee, doua internate, sase sali de sport, o spalatorie scolara si doua ateliere scolare.


Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 379. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
28.10.2009
  Casarom chemata din nou la negocieri pentru cartierul din Borhanci

Cartierul care trebuia sa fie realizat de societatea Casarom in Borhanci inca de acum 10 ani ramane tot in stand by. Primarul Sorin Apostu i-a chemat din nou la negocieri pe reprezentantii societatii care inca nu au cerut autorizatie de construire, chiar daca termenul maxim de 3 ani in care puteau face acest lucru se apropie rapid.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 410. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
27.10.2009
  Site-ul primariei mai functioneaza inca in versiunea veche

Functionarea site-ului Primariei Cluj-Napoca exclusiv in noua versiune se amana cu cateva zile din cauza volumului mare de informatii care trebuie transferate.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 366. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
27.10.2009
  Razboi electoral in Consiliul Judetean pentru banii TETAROM

Rectificarea de buget ceruta de Tetarom Consiliului Judetean a nascut un adevarat razboi local. In timp ce consilierii PSD, PNL si UDMR au justificat decizia de respingere prin faptul ca destinatia banilor nu era clara, conducerea Tetarom sutine ca decizia alesilor este “un act de sabotaj”.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 452. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.10.2009
  Precizari ale Consortiului in legatura cu taierea plopului canadian de la stadion

Presedintele Consiliului de administratie al ACI Cluj, Ioan Aschilean, a declarat pentru InfoPrompt ca dl. Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean, nu a dat o dispozitie speciala referitoare la taierea plopului si ca acesta emite doar dispozitii contractuale catre consortiu.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 506. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
26.10.2009
  Pasapoarte biometrice pentru clujeni

Incepand de astazi clujenii pot solicita eliberarea unui pasaport biometric. Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Cluj a inaugurat noua linie de eliberare a pasapoartelor electronice.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 529. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.10.2009
  Parking de 300 de locuri pe strada Fabricii

Primaria Cluj-Napoca a organizat in 26.10.09 licitatia pentru realizarea unui parking de cartier la intersectia strazilor Fabricii si Fabricii de Zahar.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 387. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.10.2009
  Primarul Apostu a fost decorat azi de mitropolitul Bartolomeu

Primarul municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, a fost decorat astazi de catre Mitropolitul Clujului, Bartolomeu, cu distinctia " Crucea Transilvana "  in semn de "apreciere si recunostinta pentru sprijinul acordat intregii comunitati si comunitatii ortodoxe din Cluj ".


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 368. Comentarii: 0. Punctaj: 6.
 
 
25.10.2009
  Tise: Solicit Primariei sa nu ne mai incurce in constructia stadionului!

Presedintele Consiliului Judetean Cluj (C.J.), Alin Tise, a declarat in exclusivitate pentru Infoprompt, in urma publicarii materialului video si a fotografiilor cu epilogul plopului secular ca "Primaria ar trebui sa se decida daca sustine sau nu proiectul stadionului." Alin Tise solicita functionarilor din Primarie sa nu-i mai amendeze pe constructorii care sunt nevoiti sa taie cate un copac pentru a permite lucrarilor sa inainteze. "Fotografiile si filmul publicat de InfoPrompt confirma expertiza pe care o aveam si noi, care a fost facuta de un eminent profesor universitar din Cluj, si care atesta ca plopul secular era grav bolnav si era afectat de o ciuperca ce i-a distrus profund interiorul tulpinii si o mare parte din radacina.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 519. Comentarii: 0. Punctaj: 30.
 
 
23.10.2009
  Lansarea centrului Microsoft în UBB

Centrul Microsoft UBB se va deschide oficial sambata, 31 octombrie, ora 10:00 in sala C310 din Campusul Univesitar ISE. La acest eveniment se vor prezenta teme si activitati pe care echipa Microsoft Student Partners le are in vedere pentru anul universitar 2009-2010, printre care si competitia de tehnologie dedicata studentilor, Imagine Cup.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 35. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
22.10.2009
  15.000 de lei pentru noul site al Primariei

Primarul Sorin Apostu a anuntat astazi in cadrul unei conferinte de presa ca, incepand din aceasta saptamana, primaria are un nou site de prezentare. Aproximativ 15.000 lei a fost dispusa primaria sa sacrifice pentru un site modern care va cuprinde sectiuni ce vor reprezenta mini-site-uri, cum ar fi Evidenta Populatiei, o sectiune consacrata Cantinei Sociale si un mini-site al Politiei Comunitare.Autor: Luiza Lazar. Vizualizări: 402. Comentarii: 0. Punctaj: 15.
 
 
22.10.2009
  Cinematografele din Cluj au trecut in proprietatea Primariei

Consiliul Local Cluj Napoca ( C.L.) a adoptat in sedinta de azi o hotarare in baza careia cinematografele Victoria, Dacia, Marasti si Favorit trec din proprietatea RADEF in cea a municipalitatii. Primarul Sorin Apostu a facut o informare in cadrul sedintei din care reiese ca doar cinema Marasti este liber de orice sarcina, insa starea imobilului este precara, fiind degradat in proportie de 30%. Acest cinematograf va fi modernizat anul viitor, a mai spus Apostu.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 352. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.10.2009
  Primaria Turda scoate la licitatie transportul public din municipiu

Primaria municipiului Turda anunta licitatia pentru concesionarea serviciului de transport urban de calatori pe traseele din municipiul Turda conform caietului de sarcini.Concesionarul va avea in gestiune asigurarea serviciului de transport urban de calatori pe traseele din municipiul Turda conform caietului de sarcini, servicii de transport terestru, inclusiv servicii de transport în vehicule blindate, si servicii de curier, exceptand transportul postal.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 379. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.10.2009
  Parcarile din Campia Turzii scoase la licitatie

Primaria din Campia Turzii anunta licitatia pentru concesionarea serviciului de exploatare a parcarilor cu plata, activitatea de blocare, ridicare, transport, depozitare si eliberare a autovehiculelor stationate neregulamentar în parcarile cu plata, precum si a celor stationate neregulamentar pe domeniul public si privat al municipiului.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 379. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.10.2009
  Piata Unirii in prag de finalizare

Lucrarile de reabilitare a Pietei Unirii s-au desfasurat conform graficului, iar acum sunt pe ultima suta de metri. Piata Unirii se va finaliza in 26 octombrie, fara zona statuii Matei Corvin. "Termenul de finalizare a fost initial pana in 6 octombrie, dar s-a amanat pana in 26 octombrie din cauza arheologilor, care au descarcat vestigii timp de peste o luna", spune ing. Ionel Pop, directorul general al firmei Iridium.


Autor: Antonela Gyongy. Vizualizări: 444. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
12.10.2009
  Din 15 octombrie programul de transport in comun pe linia 25 se prelungeste si pe timpul noptii

ÃŽn urma consultarilor pe care primarul Sorin Apostu si viceprimarul Radu Moisin le-au purtat cu reprezentantii organizatiilor studentesti s-a decis reluarea,  începând cu data de 15 octombrie  2009, a  programului de transport de noapte pe linia 25, între orele 23,00 – 0,30.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 397. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.10.2009
  Proces dur pentru padurile din Valea Ierii

SC C&I LEMN CONSTRUCT S.R.L. a dat în judecata, la Tribunalul Comercial din Cluj, Consiliul Local al Comunei Valea Ierii.Firma clujeana, al carei principal domeniu de activitate este taierea lemnului, sustine faptul ca o parte din padurea din Valea Ierii nu este inclusa în zona ariilor protejate si ca reste îndreptatita sa exploateze lemnul de acolo.Autor: Luiza Lazar. Vizualizări: 471. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
05.10.2009
  Apostu despre maratonul lui Boc pe autostrada:

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a declarat în cadrul unei emisiuni la Alpha TV că iniÅ£iativa primului ministru al României, Emil Boc, de a organiza la 1 decembrie un maraton pe cei 42 de km ai autostrazii Transilvania, între Câmpia Turzii ÅŸi Gilău este doar " o figură de stil ".


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 333. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
25.07.2009
  Editorial: Despre inima

În cei 17 ani de când sunt în presa clujena niciodata nu am avut atâta sila si atâta dispret fata de mine. Fata de tacerea si indiferenta mea. Ca fire sunt un fricos, un cacacios si mereu am încercat sa-mi tratez si sa-mi domin temerile provocându-i si atacându-i pe cei mai puternici ca mine.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 384. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
25.07.2009
  Panouri publicitare

Comisia tehnica de amenajare a teritoriului si de urbanism, întrunita în sedinta din data de 07.05.2009

Analizând documentatia prezentata de Dumneavoastra, în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul.
Acorda pentru lucrarea: Amplasare panouri publicitare în municipiul Cluj–Napoca, str. Plopilor si Calea FlorestiAutor: Ion Novacescu. Vizualizări: 407. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou
Promo InfoPrompt
SPALATORIE AUTO DE VANZARE

Biroul Executorului Judecatoresc, Man Ovidiu Ioan, anunta scoaterea la vanzare silita a spalatoriei " Speed wash" din cadrul Centrului comercial Kaufland, ca urmare a unor titlu [...]

Reclama ta aici !
Cei mai frumosi sani
Reclama ta aici !
Paparazii Anonimi

Ai reuşit să faci o fotografie sau o înregistrare video/audio cu personalităţi sau cu vedete pe care le-ai surprins în ipostaze neconforme cu statutul lor? Eşti interes [...]

Fitosii Clujului

Îi vedem mereu. Sunt lângă noi. Printre noi, însă mereu se consideră deasupra noastră. Pentru că au mai mulţi bani, se îmbracă doar cu haine de marcă, conduc maşi [...]

Reclama ta aici !
Gafe Stupide

Câştigă bani şi fii jurnalist anonim!

TRIMITE-NE ZILNIC GAFELE PE CARE LE-AI SESIZAT ŞI POŢI CÂŞTIGA 100 de Euro ![...]

Reclama ta aici !
Copyright © 2018 LION COMMUNICATIONS S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Noi     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON