[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare
 
Dezvăluiri
Administraţie
Politică
Revista Presei din Culise
Bârfe și Zvonuri
Monden
Știrea ta
Revista Presei Străine
Economic
Forum
 
Prima pagina
Care-i interesul tau?
InfoPrompt Special
Falimente. Incapacitate de plata. Executari silite
Audiente. Contacte. Relatii
Medical.Leacuri.Terapii
Revista presei straine
Prognozele InfoPrompt
Avantajele InfoPrompt
Forum
Newsletter Special
Comunicate de presa
Sondaje InfoPrompt
Care proiect mare de investitii al Clujului va fi finantat de guvern in 2010?

  Finalizarea portiunii de autostrada
  Stadionul si Aeroportul
  Filarmonica si Spitalul de urgenta
  Toate
  Niciunul

Votează   |   Vezi rezultate
Concurs InfoPrompt
concurs InfoPrompt

Câstiga un bilet de acces la piscina World Class! Trimite un mail la adresa: contact@infoprompt.ro si s ...

Agenda Evenimente

Vremea in Cluj-Napoca

Reclama ta aici !

You need to upgrade your Flash Player.

This site requires a more recent version of the Flash plugin than you currently have. This plugin is free and can be downloaded here
 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
FOTO
VIDEO
DESPRE NOI
CONTACT
PUBLICITATE

inchide
Vezi toate articolele din Arogantul Si Penibilul Clujului.
 
22.10.2009
  Analiza InfoPrompt:Activitatea parlamentara modesta a deputatilor si senatorilor clujeni

Pornind de la realitatea ca, contribuabilii clujeni au investit in alesii lor, senatori si deputati, in primele opt luni ale acestui an, aproape 35,3 miliarde de lei vechi, InfoPrompt a vrut sa afle care a fost rezultatul activitatii parlamentare a acestora.

Cum statistica celor doua camere ale Parlamentului nu a facut o detaliere pe ani, in analiza noastra am inclus si activitatea parlamentarilor clujeni in cele doua luni ale anului 2008. Potrivit fiselor personale ale celor 14 parlamentari clujeni, in care sunt trecute activitatile si realizarile clujenilor, alesi prin vot uninominal, rezultatele sunt mai mult decat modeste. Astfel, doar trei deputati si un senator din Cluj se pot mandri ca au macar o lege adoptata.  

Mircia Giurgiu, deputat PD-L, s-ar situa pe primul loc intr-un top al eficientei. E membru al mai multor comisii si are doar doua legi adoptate. In schimb are 67 de luari de cuvant, 26 de declaratii politice dintre care numai 22 au fost consemnate, 86 de propuneri legislative si 272 de intrebari si interpelari.

Daniel Buda, deputat PD-L, cunoscut mai ales pentru faptul ca este presedintele comisiei juridice de disciplină şi imunităţi, a avut de la intrarea in post si pana acum 33 de cuvantari in plen, 19 declaratii politice, 27 de propuneri legislative si 84 de intrebari si interpelari. Din pacate are doar o singura lege adoptata.

Horea Uioreanu-Dorin, deputat PNL, membru al comisiei pentru buget, finante si banci, presedintele comisiei permanenta comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, a avut 43 de luari de cuvant in plen, in 24 de declaratii politice, 18 propuneri legislative initiate, 5 intrebari si interpelari si 8 motiuni. Are o singura lege adoptata.

Adrian Gurzau, deputat PD-L, vicepresedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii a avut 2 declaratii politice, 6 luari de cuvant in plen, 19 propuneri legislative initiate si 108 intrebari si interpelari, conform fisei parlamentarului, care se afla pe site-ul Camerei Deputatilor.

Petru Calian, deputat PD-L, membru in comisia permanenta pentru buget, finanţe şi bănci, a avut 83 de cuvantari in plen, 22 de declaratii politice din care numai 6 au fost consemnate conform materialelor depuse la secretariatul de sedinta, 24 de propuneri legislative si 41 de intrebari si interpelari.

Cornel Itu, deputat PSD, membru al grupului PSD+PC, membru al comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, a avut 6 luari de cuvant in plen, 4 declaratii politice, 7 propuneri legislative initiate si 10 intrebari si interpelari.

Vasile Filip Soporan, deputat PSD, membru al grupului parlamentar al AlianÅ£ei Politice a Partidului Social Democrat ÅŸi a Partidului Conservator si membru al comisiei pentru administraÅ£ie publică, amenajarea teritoriului ÅŸi echilibru ecologic , a avut 23 de declaratii politice dintre care numai 9  consemnate conform materialelor depuse la secretariatul de sedinta, 9 propuneri legislative si 22 de intrebari si interpelari.

Virgil Pop, deputat PNL, membru al comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale si al subcomisiei pentru problemele romilor a avut 24 de luări de cuvânt în plen, dintre care 20 au fost consemnate, 9 propuneri legislative initiate, 16 intrebari si interpelari si 8 motiuni.

PÁLFI Mózes Zoltán, deputat UDMR, membru al comisiei pentru aparare, ordine publică şi siguranţă naţională a avut 1 luare de cuvant in plen, 5 propuneri legislative initiate, si 4 motiuni, conform fisei parlamentarului de pe site-ul Camerei Deputatilor.

MÁTÉ András-Levente, deputat UDMR, membru al comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului României, a avut 11 luari de cuvant in plen, 13 propuneri legislative initiate, 8 intrebari si interpelari si 4 motiuni.

Senatorul Mihail Hardau, PD-L, presedintele comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, a avut, conform fisei, 5 declaratii politice, 1 intrebare si 2 interpelari de la data intrarii in post, 15 decembrie. Este singurul senator clujean care se poate lauda ca are o lege adoptata.

Senatorul Serban Radulescu, membru al comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret ÅŸi sport si membru al comisiei pentru sanatate publica, a avut 5 declaratii politice si 4 intrebari.

Senatorul Marius Nicoara, PNL, membru al comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, a avut 8 declaratii politice, 2 intrebari, 7 interpelari, o interpelare adresata Primului Ministru si 5 motiuni.

Senatorul Alexandru Cordos, PSD, secretar al comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială, a avut de la alegerea sa si pana acum 6 declaratii politice, 7 intrebari si 5 interpelari.

Potrivit unui studiu asupra celor doua camere, Deputatilor si Senat, efectuat de Institul de Politici Publice in vara,  Marius Nicoara, Cornel Itu si Virgil Pop au cele mai putine prezente la sedintele comisiilor permanente si la voturile finale, in perioada februarie-iunie 2009.
Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 594. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
Votează articolul


Listeaza articolul Trimite articolul pe mail Trimite articolul prin Yahoo! Messenger
TAG-uri: Parlament  eficienta  legi  
Vezi toate articolele din Arogantul Si Penibilul Clujului.
 
Comentariile cititorilor

 
Adaugă tu primul comentariu la acest articol !
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou
Promo InfoPrompt
SPALATORIE AUTO DE VANZARE

Biroul Executorului Judecatoresc, Man Ovidiu Ioan, anunta scoaterea la vanzare silita a spalatoriei " Speed wash" din cadrul Centrului comercial Kaufland, ca urmare a unor titlu [...]

Reclama ta aici !
Cei mai frumosi sani
Reclama ta aici !
Paparazii Anonimi

Ai reuşit să faci o fotografie sau o înregistrare video/audio cu personalităţi sau cu vedete pe care le-ai surprins în ipostaze neconforme cu statutul lor? Eşti interes [...]

Fitosii Clujului

Îi vedem mereu. Sunt lângă noi. Printre noi, însă mereu se consideră deasupra noastră. Pentru că au mai mulţi bani, se îmbracă doar cu haine de marcă, conduc maşi [...]

Reclama ta aici !
Gafe Stupide

Câştigă bani şi fii jurnalist anonim!

TRIMITE-NE ZILNIC GAFELE PE CARE LE-AI SESIZAT ŞI POŢI CÂŞTIGA 100 de Euro ![...]

Reclama ta aici !
Copyright © 2018 LION COMMUNICATIONS S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Noi     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON