[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare
 
Dezvăluiri
Administraţie
Politică
Revista Presei din Culise
Bârfe și Zvonuri
Monden
Știrea ta
Revista Presei Străine
Economic
Forum
 
Prima pagina
Care-i interesul tau?
InfoPrompt Special
Falimente. Incapacitate de plata. Executari silite
Audiente. Contacte. Relatii
Medical.Leacuri.Terapii
Revista presei straine
Prognozele InfoPrompt
Avantajele InfoPrompt
Forum
Newsletter Special
Comunicate de presa
Sondaje InfoPrompt
Care proiect mare de investitii al Clujului va fi finantat de guvern in 2010?

  Finalizarea portiunii de autostrada
  Stadionul si Aeroportul
  Filarmonica si Spitalul de urgenta
  Toate
  Niciunul

Votează   |   Vezi rezultate
Concurs InfoPrompt
concurs InfoPrompt

Câstiga un bilet de acces la piscina World Class! Trimite un mail la adresa: contact@infoprompt.ro si s ...

Agenda Evenimente

Vremea in Cluj-Napoca

Reclama ta aici !

You need to upgrade your Flash Player.

This site requires a more recent version of the Flash plugin than you currently have. This plugin is free and can be downloaded here
 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
FOTO
VIDEO
DESPRE NOI
CONTACT
PUBLICITATE

inchide
Vezi toate articolele din Comunicate De Presa.
 
15.12.2009
  Fara petarde si artificii de revelion

Persoanele fizice nu au voie sa confectioneze, sa detina, sa comercializeze, sa importe si sa foloseasca obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice. Artificiile din categoria “obiecte zburatoare luminoase” si pocnitori, sunt deasemenea interzise, potrivit legii care reglementeaza regimul materiilor explozive. 

Potrivit purtatorului de cuvant al politiei Cluj, Gina Pop, este interzis atat comertul ambulant, stradal sau la taraba al obiectelor pirotehnice de orice fel cat si achizitionarea, detinerea sau folosirea oricarui tip de petarda, pocnitoare sau artificiu, indiferent de categoria din care acestea fac parte. Singurele obiecte pirotehnice care vor putea fi achizitionate si folosite in tot timpul anului sunt stelutele, lumanarile, scanteietoarele, jerbele cu scantei, minifaclele si minisorii. Acestea fac parte din clasa I si au o masa de amestec pirotehnic de maxim 3 grame.

Inchisoare de la 3 luni la 1 an

Confectionarea, detinerea, comercializarea, importul sau orice alta operatiune cu obiecte pirotehnice constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an, anunta Gina Pop.
Persoanele juridice sunt singurele care mai pot folosi obiecte pirotehnice din clasele II-IV, insa numai daca au autorizatie pentru a executa jocuri de artificii. Comercializarea obiectelor pirotehnice din clasa I se realizeaza in tot timpul anului de catre persoanele juridice autorizate. Conform legislaţiei în vigoare, persoanelor fizice le este interzisa folosirea „obiectelor zburatoare luminoase”, indiferent de clasa din care fac parte, precum şi a pocnitorilor (petarde). Vanzarea obiectelor pirotehnice persoanelor care nu au împlinit varsta de 18 ani se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 lei.

Controale regulate

Potrivit Ginei Pop, infractiunile la legea care reglementeaza regimul materiilor explozive sunt in crestere la Cluj.  In perioada 15 decembrie 2008 – 5 ianuarie 2009 au fost inregistrate 69 de infractiuni si 14 contraventii, aproape dublu fata de aceeasi perioada din 2007-2008, cand au fost inregistrate numai 36 de infractiuni si 18 contraventii.
Purtatorul de cuvant al politiei mai avertizeaza si ca autoritatile vor continua impunerea legii cu fermitate, efectuand controale pana la sfarsitul sarbatorilor de iarna. Cei vizati sunt distribuitorii si agentii economici care comercializeaza astfel de obiecte. Politistii vor avea in vedere si locurile in care se organizeaza focuri de artificii, pentru a se asigura ca prevederile legale sunt respectate.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 544. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
Votează articolul


Listeaza articolul Trimite articolul pe mail Trimite articolul prin Yahoo! Messenger
TAG-uri: Cluj  petarde  artificii  legea nr.126/1995  
Vezi toate articolele din Comunicate De Presa.
 
Comentariile cititorilor

 
Adaugă tu primul comentariu la acest articol !
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou
Promo InfoPrompt
SPALATORIE AUTO DE VANZARE

Biroul Executorului Judecatoresc, Man Ovidiu Ioan, anunta scoaterea la vanzare silita a spalatoriei " Speed wash" din cadrul Centrului comercial Kaufland, ca urmare a unor titlu [...]

Reclama ta aici !
Cei mai frumosi sani
Reclama ta aici !
Paparazii Anonimi

Ai reuşit să faci o fotografie sau o înregistrare video/audio cu personalităţi sau cu vedete pe care le-ai surprins în ipostaze neconforme cu statutul lor? Eşti interes [...]

Fitosii Clujului

Îi vedem mereu. Sunt lângă noi. Printre noi, însă mereu se consideră deasupra noastră. Pentru că au mai mulţi bani, se îmbracă doar cu haine de marcă, conduc maşi [...]

Reclama ta aici !
Gafe Stupide

Câştigă bani şi fii jurnalist anonim!

TRIMITE-NE ZILNIC GAFELE PE CARE LE-AI SESIZAT ŞI POŢI CÂŞTIGA 100 de Euro ![...]

Reclama ta aici !
Copyright © 2018 LION COMMUNICATIONS S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Noi     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON