[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare
 
Dezvăluiri
Administraţie
Politică
Revista Presei din Culise
Bârfe și Zvonuri
Monden
Știrea ta
Revista Presei Străine
Economic
Forum
 
Prima pagina
Care-i interesul tau?
InfoPrompt Special
Falimente. Incapacitate de plata. Executari silite
Audiente. Contacte. Relatii
Medical.Leacuri.Terapii
Revista presei straine
Prognozele InfoPrompt
Avantajele InfoPrompt
Forum
Newsletter Special
Comunicate de presa
Sondaje InfoPrompt
Care proiect mare de investitii al Clujului va fi finantat de guvern in 2010?

  Finalizarea portiunii de autostrada
  Stadionul si Aeroportul
  Filarmonica si Spitalul de urgenta
  Toate
  Niciunul

Votează   |   Vezi rezultate
Concurs InfoPrompt
concurs InfoPrompt

Câstiga un bilet de acces la piscina World Class! Trimite un mail la adresa: contact@infoprompt.ro si s ...

Agenda Evenimente

Vremea in Cluj-Napoca

Reclama ta aici !

You need to upgrade your Flash Player.

This site requires a more recent version of the Flash plugin than you currently have. This plugin is free and can be downloaded here
 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
FOTO
VIDEO
DESPRE NOI
CONTACT
PUBLICITATE

inchide
Vezi toate articolele din Comunicate De Presa.
 
18.12.2009
  Ministerul Sanatatii a decis extinderea campaniei gratuite de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col uterin

Se vor putea vaccina gratuit toate tinerele cu varsta cuprinsa Intre 12 si 24 de ani, prioritate avand elevele si studentele. Vaccinarea se va face atat prin cabinetele medicale din scoli si universitati, cat si prin cele ale medicilor de familie. Acest program se va derula pana la sfarsitul primului semestru din anul 2010. Astfel, orice parinte care vrea sa-si vaccineze fetita sau tinerele care doresc imunizarea Impotriva HPV se pot adresa cabinetelor medicilor de familie sau, dupa terminarea vacantei, cabinetelor din scoli si universitati, pentru ca medicii sa solicite dozele, pe baza cererilor, de la directiile de Sanatate Publica.

Decizia MS de a extinde campania de vaccinare are ca scop oferirea posibilitatii de a se vaccina gratuit tuturor persoanelor care doresc sa fie protejate Impotriva infectiei cu HPV, prevenind astfel aparitia cancerului de col uterin. Vaccinarea nu este obligatorie, dar este ferm recomandata de catre autoritaţile medicale naţionale si internaţionale pentru ca este foarte util, eficient si sigur. Eficacitatea vaccinului este de 100%, iar cel mai bun raspuns imun se obtine atunci cand este administrat intre 10 si 14 ani.

Informatii utile

Toate studiile clinice, desfasurate cu cel putin 10 ani inainte de introducerea pe piata a vaccinului, si monitorizarile efectelor adverse raportate ulterior, anchetate de autoritati medicale neutre, au evidentiat faptul ca nu exista motive de ingrijorare si ca nu este nici o legatura intre evenimentele raportate si vaccinare.

Pana acum, in Romania s-au vaccinat impotriva virusului HPV peste 35.000 de tinere femei, in unitatile de stat si private, si peste 10.000 de fetite, in cadrul campaniei scolare a Ministerului Sanatatii, si nu au existat efecte secundare, altele decat cele obisnuite.

Toate riscurile posibile au fost evaluate in studii clinice de durata. Siguranţa, eficacitatea si procesul de fabricaţie a vaccinurilor sunt supuse unor inspecţii exigente din partea autoritaţilor de reglementare. Decizia autoritatilor se bazeaza pe analizarea riguroasa a studiilor clinice derulate, in cazul vaccinului anti-HPV cu cel putin 10 ani Inainte de lansarea comerciala, pe loturi de zeci de mii de femei din 14 tari de pe 3 continente.  Efectele adverse care apar in urma vaccinarii anti-HPV sunt aceleasi ca in cazul oricarui alt vaccin, cele mai frecvente aparand la locul administrarii injectiei si sunt de scurta durata – durere, umflaturi, Inrosire.

Punct de vaccinare la Centrul Clinic de Diagnostic si Tratament Cluj

Incepand de astazi, 18 decembrie 2009, la nivelul Centrului Clinic de Diagnostic si Tratament Cluj situat pe str. Moţilor nr. 19 va funcţiona un punct de vaccinare unde vor fi vaccinaţi gratuit Impotriva virusului AH1N1 urmatoarele categorii: farmacisti, angajaţi ai farmaciilor, medici stomatologi, lucratorii din mass media, precum si populaţia care nu este Inscrisa la medic de familie.

 
Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 511. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
Votează articolul


Listeaza articolul Trimite articolul pe mail Trimite articolul prin Yahoo! Messenger
TAG-uri: vaccinare  HPV  
Vezi toate articolele din Comunicate De Presa.
 
Comentariile cititorilor

 
Adaugă tu primul comentariu la acest articol !
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou
Promo InfoPrompt
SPALATORIE AUTO DE VANZARE

Biroul Executorului Judecatoresc, Man Ovidiu Ioan, anunta scoaterea la vanzare silita a spalatoriei " Speed wash" din cadrul Centrului comercial Kaufland, ca urmare a unor titlu [...]

Reclama ta aici !
Cei mai frumosi sani
Reclama ta aici !
Paparazii Anonimi

Ai reuşit să faci o fotografie sau o înregistrare video/audio cu personalităţi sau cu vedete pe care le-ai surprins în ipostaze neconforme cu statutul lor? Eşti interes [...]

Fitosii Clujului

Îi vedem mereu. Sunt lângă noi. Printre noi, însă mereu se consideră deasupra noastră. Pentru că au mai mulţi bani, se îmbracă doar cu haine de marcă, conduc maşi [...]

Reclama ta aici !
Gafe Stupide

Câştigă bani şi fii jurnalist anonim!

TRIMITE-NE ZILNIC GAFELE PE CARE LE-AI SESIZAT ŞI POŢI CÂŞTIGA 100 de Euro ![...]

Reclama ta aici !
Copyright © 2018 LION COMMUNICATIONS S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Noi     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON