[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare
 
Dezvăluiri
Administraţie
Politică
Revista Presei din Culise
Bârfe și Zvonuri
Monden
Știrea ta
Revista Presei Străine
Economic
Forum
 
Prima pagina
Care-i interesul tau?
InfoPrompt Special
Falimente. Incapacitate de plata. Executari silite
Audiente. Contacte. Relatii
Medical.Leacuri.Terapii
Revista presei straine
Prognozele InfoPrompt
Avantajele InfoPrompt
Forum
Newsletter Special
Comunicate de presa
Sondaje InfoPrompt
Care proiect mare de investitii al Clujului va fi finantat de guvern in 2010?

  Finalizarea portiunii de autostrada
  Stadionul si Aeroportul
  Filarmonica si Spitalul de urgenta
  Toate
  Niciunul

Votează   |   Vezi rezultate
Concurs InfoPrompt
concurs InfoPrompt

Câstiga un bilet de acces la piscina World Class! Trimite un mail la adresa: contact@infoprompt.ro si s ...

Agenda Evenimente

Vremea in Cluj-Napoca

Reclama ta aici !

You need to upgrade your Flash Player.

This site requires a more recent version of the Flash plugin than you currently have. This plugin is free and can be downloaded here
 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
FOTO
VIDEO
DESPRE NOI
CONTACT
PUBLICITATE
Economic
 
29.03.2012
  Contractul cu DeLonghi s-a semnat. Incep angajarile.

Consiliul Judeţean Cluj, SC Tetarom SA şi SC De’Longhi SRL Romania au semnat miercuri, 28.03.2012, , în faţa notarului, contractul între privind derularea investiţiei De’Longhi în parcul Industrial Tetarom III de la Jucu, în conformitate cu prevederile HCJ nr. 79 din 27 martie 2012.  „Au fost semnate astăzi cele două contracte, unul de constituire de drepturi reale, adică drept de superficie pe teren şi drept de servitute pe căile interne de acces în Parcul Industrial Tetarom 3, precum şi cel de administrare între judeţul Cluj, prin S.C. Tetarom S.A. şi S.C. De’Longhi S.R.L, în forma în care au fost aprobate în plen. Din acest moment practic societatea De’Longhi poate să îşi deruleze investiţia din parcul nostru industrial”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1278. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
Reclama ta aici !
 
18.05.2011
  Primaria si Universitatea Tehnica dau de lucru absolventilor

Primăria si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca au semnat miercuri un parteneriat pentru crearea unui sistem de comunicare funcţional şi eficient cu beneficiarii finali ai rezultatelor sitemului de învăţământ superior, respectiv cu companiile clujene care angajează absolvenţi ai reputatei universităţi.  Este un semnal puternic pe care primăria îl salută şi căruia spera să i se alăture şi celelalte universităţi clujene, în încercarea de a face din muncipiul Cluj-Napoca  un centru universitar orientat către realităţile pieţei muncii. În viziunea UTCN şi a firmelor din domeniile tehnice, Primăria are rolul de a funcţiona ca un liant între aceste părţi, în acest fel făcând funcţională această legătură, pe care şi unii şi alţii o doresc şi au încercat de-a lungul timpului să o creeze.

“Ne simţim onoraţi bilateral, Primăria şi Universitatea Tehnică, pentru gestul pe care îl facem azi. Trăim o lume cu schimbări rapide şi pline de incertitudine, care trebuie să se adapteze pentru a răspunde nevoilor, universităţile fiind obligate să ştie răspunsuri la întrebări. Un răspuns îl reprezintă protocolul pe care îl semnăm. Un sodaj de al nostru relevă faptul că peste 34% din studenţii UT au fost angajaţi din timpul facultăţii, 84% şi-au găsit un loc de muncă în urma absolvirii cursurilor, iar 72% dintre aceştia au decis să rămână la Cluj-Napoca după absolvire .  Învăţământul viitorului va fi guvernat de trei principii - diversitate, personalitate şi transparenţă. Acestea nu se pot face decât cu sprijinul autorităţilor locale. Răspundem cu necesitate la o realitate”, a afirmat prof. univ. dr. Radu Munteanu - rector al UTCNAutor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 703. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.11.2010
  Ursus isi inchide portile la Cluj

Fabrica Ursus din Cluj se va inchide, dupa 132 de ani in care a functionat non stop si a fabricat mai multe sortimente de bere de reputatie nationala. decizia a fost anuntata joi de catre presedintele Ursus Breweries, Gary Whitlieurmand, venit special la Cluj pentru acest anunt. Acesta a motivat decizia de inchidere a fabricii prin ratiuni economice, care tin de costuri si de raportul dintre productie si vanzari. "Rezultatele pe lunile aprilie - septembrie 2010 arata ca piata de bere a scazut in Romania cu 15 %, iar Ursus cu 11 %.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1530. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.11.2010
  VolksBank Cluj amendata din nou cu un miliard si propusa pentru inchidere

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Cluj (CJPC) a aplicat marti o noua amenda de un miliard de lei vechi (100.000 de lei noi ), sucursalei Cluj a Volksbank, fiind propusa si suspendarea activitatii de creditare. „A fost aplicată o sancţiune de 100.000 de lei şi a fost propusă suspendarea activităţii de creditare a băncii până la reglementarea tuturor contractelor. În ultimele două-trei luni am primit 400-500 de reclamaţii vizavi de această bancă”, a declarat Mircea Radu, şeful CJPC Cluj. Acesta sustine ca actiunea in forta a comisariatului are loc in baza Ordonantei 50 si este determinata de cele 500 de reclamatii pe care le-a primit la Cluj din partea clientilor care acuza practici abuzive ale bancii


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 521. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
07.10.2010
  Pretul alimentelor va creste cu 10%

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat miercuri la sfarsitul sedintei de Guvern ca pretul alimentelor de baza s-ar putea scumpi cu 10%. Folosind un limbaj de lemn, tipic actualilor politicieni romani care, desi unii dintre ei sunt universitari, habar n-au de intelesul unor neologisme ale limbii romane, ministrul a folosit un neologism care, in fapt, i-a negat toate afirmatiile ulterioare. Astfel,Tabara a vorbit de "reajustare", in loc sa foloseasca cuvinte ca scumpire sau majorare a preturilor. "Este posibil sa fie o reajustare de preturi, [...] si eu am vorbit de vreo 8 pana la 10%. Dar luati-o, va rog, ca o presupunere la aceasta, rezultatul final vi-l dau dupa analizele din minister", a declarat ministrul Agriculturii. Precizam ca potrivit DEX-ului, "ajustare" inseamna "aranjare, potrivire.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 605. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
01.10.2010
  Isarescu: Populismul e drumul spre iad

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a transmis un avertisment public extrem de dur, afirmand ca politica si politicienii sunt un factor de risc pentru economia romaneasca."Nu este suficient sa ai intentii bune si sa vorbesti bine la televizor. Capcana populismului ne pandeste si este aproape dominanta in discursul public de astazi si este exact drumul spre Iad", a spus Isarescu in cadrul unei conferinte pe teme economice. In acelasi timp, acesta si-a exprimat ingrijorarea fata de exacerbarea populismului ca urmare a apropierii alegerilor.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 621. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
30.09.2010
  Guvernl Boc va trece peste secretul bancar pentru verificarea ajutoarelor de incalzire

Primaria clujeana a anuntat noile conditii in baza carora se vor acorda ajutoarele de incalzire la iarna. Aceste conditii sunt inscrise de fapt in Ordonanţa de Urgenţă 86/2010 care modifică şi completează OUG nr. 5/2003, privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, precum şi a unor facilităţi ale populaţiei pentru plata energiei termice.  Dupa bunul renume insa al autoritatilor centrale romanesti normele metodologice, care vor conţine şi modelul de cerere de ajutor de încălzire, urmeaza sa fie publicate alta data.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 562. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
12.07.2010
  Compania care construieste cel mai mare cartier al Clujului in insolventa

Compania Impact S.A. - asociata Primariei Cluj Napoca - in proiectul de construire a cartierului de locuinte din cartierul Lomb a intrat in procedura de insolventa, in urma unei decizii a Tribunalului Comercial Bucuresti, se arata intr-un comunicat al companiei trimis luni dimineata Bursei de Valori Bucuresti.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 889. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
04.07.2010
  FMI tolerant cu guvernul Boc

Consiliul Director al FMI a aprobat transa de peste 900 de milioane de euro, care va intra in contul BNR luni si a majorat tinta de inflatie pentru Romania, in 2010, de la 3,5% la 7,9%, ca urmare a cresterii TVA. FMI s-a declarat impresionat de hotararea cu care guvernul Boc a decis rapid sa majoreze TVa de la 19 la 24 % dupa decizia Curtii Constitutionale de a declara ilegala taierea pensiilor.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 649. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
28.06.2010
  Up Date: Leul se prabuseste. Cursul a ajuns la 4,35 lei pentru un euro

Leul a inregistrat marti o noua scadere a cursului in raport cu principalele valute, euro si dolarul. Astfel, in raport cu ruro, leul a inregistrat cel mai scazut curs din istoria acestei raportari, Banca Nationala a Romaniei (BNR) stabilind un curs de referinta de 4,3523 lei/euro. Cresterea monedei europene fata de leu, comparativ cu ziua de luni, este de 0,61 %, cand un euro era cotat pentru 4,3257 lei. Inca de la prima ora de tranzactionare pe piata interbancara cursul de schimb a fortat pragul de 4,4 lei, osciland intre 4,39 si 4,37. Spre pranz, tensiunea s-a mai calmat, iar BNR a afisat acest curs. de 4,3523 lei. Cea mai mare crestere a inregistrat-o insa dolarul, care s-a apreciat cu 2% comparativ cu ziua de luni, cursul de referinta fiind cotat la valoarea de 3,5697 lei/dolar. Luni, un dolar costa 3,4996 lei. La casele de schimb valutar din Cluj, euro se vinde deja la 4,5 lei si se cumpara de la clienti la 4,38 - 4,39.

 Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 580. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.06.2010
  Ministerul Finantelor da asigurari ca transa de la FMI va veni

Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, a dat miercuri asigurari ca Romania va primi cea de-a cincea transa a imprumutului de la Fondul Monetar International, la terme, adica pe 28 iunie. Aceasta transa in valoare de 850 milioane de euro iar banii vor merge direct la BNR, pentru sustinerea deficitului de cont curent si al cursului leului.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 563. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.06.2010
  Romania- pe locul 3 in topul european al tarilor cu risc de faliment

Potrivit unei analize economico-financiare realizata de o agentie londoneza specializata in estimarea riscurilor creditelor, Romania a fost plasata intr-un top mondial al riscului, fiind pe locul 8 in lume in clasamentul tarilor cu cel mai ridicat risc de a intra in capacitate de plata. In acest top mondial rusinos, tara noastra se plaseaza dupa Venezuela, Argentina, Grecia, Pakistan, Ucraina, Emiratele Arabe Unite si Irak.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 542. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
02.06.2010
  Clujul, pe locul 2 la executarile silite ale datornicilor

Potrivit datelor Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI), Clujul se afla pe locul doi in tara, dupa judetul Timis, in ceea ce priveste numarul executarilor silite ale datornicilor la banci, stat si alti creditori. Astfel, in perioada ianuarie - martie 2010, in judetul Cluj au fost executati silit, prin vinderea la licitatie a proprietatilor lor, 235 de clujeni, in timp ce la Timis au fost 265 de executari silite iar la Arad au fost 210.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1062. Comentarii: 1. Punctaj: 10.
 
 
19.05.2010
  276 de posturi din Primarie vor disparea

Primarul Sorin Apostu a facut  miercuri un anunt socant: 276 de posturi vor fi desfintate in Primaria clujeana iar cateva zeci de functii de sefi de servici vor fi desfiintate si ele. De asemenea, o directie va fi eliminata prin comasare. Primarul a precizat ca in acest fel, municipalitatea clujeana se aliniaza solicitarii guvernului  privind reducerea cu 25% a a cheltuielilor publice. Apostu a evitat sa spuna limpede ce inseamna aceasta reducere consistenta a posturilor din Primarie si daca va presupune concedierea unor angajati ai Primariei.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 711. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
06.05.2010
  Dezastru clujean pe bursa

Zvonurile din ce in ce mai insistente aparute in ultimele zile referitoare la majorarea TVA la 24% si a cotei unice la 20% au generat un tsunami devastator asupra economiei romanesti.Miercuri leul  nu a mai rezistat zvonurilor si presiunilor care se exercita asupra cursului si s-a devalorizat. Banca Nationala a afisat un curs de referinta de 4,1490 lei pentru un euro. La randul sau, Bursa de Valori de la Bucuresti (BVB) a inregistrat scaderi dramatice ale cotatiilor titlurilor listate.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 683. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
04.05.2010
  Clujenii au ajuns la fundul sacului:restante la banci de 100 mil. Euro

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a dat publicitatii raportul privind starea activitatii bancare in Romania in cursul lunii martie din care reiese ca starea financiara a clujenilor se inrautateste considerabil, de la un trimestru la altul. Potrivit acestui raport restantele clujenilor la banci au crescut in proportii ametitoare atat la creditele in lei cat si la cele in valuta. Cea mai grava situatie se intalneste la creditele in valuta luate de catre clujeni, unde restantele ( neplata ratei lunare si a dobanzii corespunzatoare ) au crescut cu peste 300%. Este vorba de o suma de aproape 60 de milioane de euro, pe care clujenii au intarziat sa o plateasca bancilor de la care au contractat credite in euro in valoare totala de 1,4 miliarde de euro. 


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 509. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
31.03.2010
  Protectia Consumatorilor Cluj a amendat BCR cu 30.000 de lei

Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Cluj a amendat sucursala clujeana a Bancii Comerciale Romane (BCR) cu 30.000 de lei pentru presupuse nereguli constatate in cazul unor dosare de creditare. Controlul Comisariatului a intervenit in urma mai multor reclamatii venite de la clienti ai bancii care se plangeau de abuzurile comise de banca in recuperarea unor credite.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 865. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
24.03.2010
  Atrium Center scos la vanzare de catre fondul Carpathyan

Fondul britanic de investitii Carpathian a scos la vanzare proiectul mall-ului Atrium Center de la Cluj-Napoca, ce urma sa fie construit pe amplasamentul fostei fabrici de tricotaje Somesul. In pachetul scos la vanzare se mai afla si mall-ul cu acelasi nume din Arad, precum si creditele contractate de catre fond, se precizeaza intr-o stire Reuters. Precizam ca fondul Carpathian a obţinut in 2008 un credit de 62,5 milioane euro de la MKB Bank pentru finanţarea construcţiei Atrium Center Arad si a contractat si alte credite pentru finantarea mallului din Cluj.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 631. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
12.03.2010
  Apa cea de toate zilele.

Managementul apei este poziţionat astăzi ca şi o dezvoltare durabilă în contextul internaţional iar batalia pentru controlul celei mai importante resurse naturale a omenirii va reprezenta confruntarea strategica si mondiala a urmatorilor ani. Cine va controla resusele limitate de apa potabila ale Terrei va decide directia si amploarea dezvoltarii planetare. In acest context, dezbaterea despre apa, despre managementul acesteia a avut un moment important si la Cluj Napoca. Oras care se confrunta cu o serioasa problema, inca nerezolvata, in asigurarea apei la o calitate europeana, dupa esecul " Sade", si pe fondul unor resurse financiare europene consistente, atrase de Compania de Apa Somes. InfoPrompt va prezinta o contributie de specialitatea care aduce inovatie in acest domeniu.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1762. Comentarii: 0. Punctaj: 22.
 
 
24.02.2010
  Exclusivitate: Cel mai mare aeroport din Europa Centrala se face la Cluj cu banii lui Donald Trump

Consiliul Judetean Cluj (C.J.) a initiat demersurile pentru efectuarea Studiului Aeronautic in baza caruia va fi stabilit amplasamentul Aeroportului " TRANSILVANIA", care va fi nu numai cel mai mare aeroport al Romaniei dar si cel mai important din Europa Centrala si de Sud-Vest. Presedintele C.J. Cluj, Alin Tise ne-a declarat in exclusivitate ca Aeroportul Transilvania va fi cel mai important nod aerian al acestui spatiu european si va avea o dimensiune comparabila cu cea a Aeroportului din Frankfurt, fiind, astfel, mult mai mare decat aeroporturile din Viena si Budapesta.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1458. Comentarii: 4. Punctaj: 20.
 
 
23.02.2010
  Casa de peste 1.000.000 de lei scoasa la licitatie

Portareii Directiei Finantelor Publice Cluj au scos la vanzare silita o casa evaluata la aproape 1.000.000 de lei ( 10 miliarde lei vechi). Licitatia va avea loc la sfarsitul acestei luni, mai precis in ziua de 26 februarie, la sediul directiei. Casa se afla in proprietatea unei companii clujene, societate pe actiuni, si a fost scoasa la vanzare silita pentru recuperarea unor datorii in valoare 1.170.000 lei pe care firma le-ar avea catre fisc. De asemenea, in organizarea acestei licitatii este interesata si o alta firma clujeana, care are o creanta in valoare de 200.000 de lei, rezultata din neplata de catre debitoare a unor servicii prestate.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 773. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
16.02.2010
  158 de firme clujene taiate de la reteaua de apa

Compania de Apa SOMES  anunta ca incepand de marti va decupla de la reteaua de apa a orasului si  demontarea contorului a 158 de clienti in principal din categoria agentilor economici. Masura a fost luata ca urmare a acumularii unor debite restante cu vechime mai mare de doua luni (inclusiv ultima factura) de peste 1,2 milioane de lei.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 640. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
12.02.2010
  Veste rea: Romania nu a iesit din criza in ultimul trimestru din 2009

Institutul National de Statistica al Romaniei ( INS ) si EUROSTAT ( institutul similar al U.E.) au difuzat astazi un anunt socant: economia Romaniei a inregistrat, in ultimul trimestru din 2009, o contractie de 1,5% comparativ cu trimestrul al treilea din 2009, ceea ce inseamna ca Romania nu a iesit din recesiune. Forul de statistica europeana a precizat ca economia Romaniei a suferit a doua contractie din U.E dupa cea a Letonia. Anuntul celor doua foruri a avut darul sa provoace consternare si agitatie in piata bancara si bursiera, intrucat toate estimarile si prognozele ( mai ales cele ale guvernului ) aratau ca in trimestrul IV al anului trecut o sa se inregistreze o usoara crestere economica, de cel putin 0,5%.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 556. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
09.02.2010
  Criza navaleste la Cluj pe autostrada

Lipsa finantarii din bugetul de stat pentru 2010 pentru continuarea lucrarilor la autostrada " Transilvania" va declansa in zona Clujului un tsunami recesionist care va avea ca efecte imediate intrarea in faliment a zeci de firme si somajul a mii de angajati. Aceasta a fost concluzia care a fost prezentata ieri de catre Augustin Fenesan, presedintele Asociatiei Patronilor si Meseriasilor la reuniunea sindicatelor si reprezentantilor firmei Bechtel.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 660. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
04.02.2010
  Socant!Codul Fiscal va duce la faliment firmele din Cluj

Mai multi administratori si manageri ai unor companii clujene au solicitat InfoPrompt sa mediatizeze prevedrile unor articole din Codul Fiscal pe 2010 al caror continut este extrem de nociv si de periculos pentru stabilitatea financiara a acestor firme iar aplicarea acestora va conduce la falimente in lant. Practic, incepand cu anul 2010, acesti contribuabili urmeaza sa aplice sistemul platilor anticipate a impozitului pe profit in patru transe anuale, impozit care va fi identic cu cel platit pentru profitul din 2009. In cazul in care valoarea impozitului pe 2010 va fi alta decat cea de anul trecut, regularizarea acestuia se va face in aprilie 2011.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 691. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
03.02.2010
  BNR a redus dobanda cheie la 7 %

Consiliul de Administratie al BNR a redus astazi dobanda de politica monetara de la 7,5% la 7%, incepand cu data de 4 februarie 2010. Aceasta masura a fost anticipata in piata inca de acum doua zile cand au aparut primele zvonuri legate de aceasta noua masura a bancii luata in scopul relansarii creditarii in Romania si a inlaturarii efectelor crizei economice.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 648. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
01.02.2010
  Zapp mobile concediaza 350 de angajati

Compania Telemobil, care opereaza sistemul de telecomunicatii mobile "Zapp", a anuntat public ca cel putin 350 de angajati vor pleca din firma in baza unui program de plecari voluntare. Potrivit unui comunicat de presa masura a fost luata intrucat anul acesta va fi unul dificil, dar in care ”trebuie depuse eforturi semnificative pentru a construi si a mentine o performanta pozitiva”. Programul acesta de concedieri asigura anumite plati compensatorii si beneficii fostilor angajati Zapp, printre care asigurare medicala pentru sase luni, sustinerea angajatilor implicati in continuarea carierei profesionale prin servicii de resurse umane, acces gratuit la serviciile telecom ale companiei (in limita unui numar de minute nationale si in retea), tot timp de sase luni.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 616. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
27.01.2010
  FMI ne mai da un tub de oxigen

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI pentru Romania a declarat astazi, la finalul misiunii de evaluare de la Bucuresti ca "suntem multumiti sa anuntam ca am ajuns la un final fericit in discutiile cu autoritatile romane. Astfel, vom prezenta la FMI, la mijlocul lunii februarie, documentatia necesara eliberarii simultane a urmatoarelor doua transe din acordul de finantare externa incheiat cu Romania. De asemenea, am cazut de acord cu Guvernul ca jumatate din aceste transe sa mearga la buget pentru sustinerea deficitului bugetar, iar restul sa ramana la Banca Nationala a Romaniei pentru sustinerea balantei de plati. Consideram ca board-ul FMI va aproba favorabil misiunea noastra de evaluare si va elibera transele", a declarat Jeffrey Franks (foto), seful misiunii FMI pentru Romania.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 652. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.01.2010
  Broker vrea sa se listeze la Bursa din Varsovia

Broker Cluj analizeaza oportunitatea de a se lista si la Bursa din Varşovia, – cea mai mare bursă din Europa Centrală şi de Est, pe langa Bursa de Valori Bucuresti. Decizia a fost luata saptamana trecuta, cu ocazia aniversarii a 15 ani de activitate a Bursei Monetar Financiare şi de Mărfuri Sibiu (Sibex). Prezent la acest eveniment, presedintele Broker Cluj, Anton Ionescu, a discutat despre aceasta oportunitate cu Ludwic Sobolewski, presedintele Bursei de Valori Varsovia.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 618. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
22.01.2010
  Boc: Anul acesta vom atrage 4,3 mld. de euro de la UE

Premierul Romaniei, Emil Boc, a declarat la Turda ca Romania si-a stabilit ca tinta in 2010 sa atraga 4,3 miliarde de euro din fondurile de aderare alocate de Uniunea Europeana ( UE). " am stabilit doua lucruri importante pentru facilitarea acestui obiectiv ambitios,in cadrul sedintei Consiliului interministerial: fiecare autoritate de management si gestionare a fondurilor europene din Romania trebuie sa gaseasca modalitati de simplificare si scurtare a procedurilor birocratice de acordare a cestor fonduri.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 658. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.01.2010
  Proces dur intre fostii asociati ai " Bonjour residence"

Litigiul juridic si comercial dintre constructorul ansamblului rezidential "Bonjour" din cartierul Buna Ziua, firma CH Transbeton  - care apartine lui Chimu Capusan, si societatea Mao Imobiliare - unul dintre dezvoltatorii ansamblului alaturi de firma Elite a familiei Capusan, constituie unul dintre cele mai dure procese care se afla in aceasta perioada pe rol la Tribunalul Comercial. Precizam ca firma Mao Imobiliare apartine unor investitori italieni.
 Miza procesului intentat de creditoare - firma SC CH TransBeton - o reprezinta neplata de catre Mao Imobiliare a unor facturi in valoare totala de 1.600.000 de lei noi, sume reprezentand contravaloarea lucrarilor pe care creditoarea sustine ca le-a prestat la partea de blocuri care apartin italienilor din ansamblul " Bonjour".


Autor: Luiza Lazar. Vizualizări: 1166. Comentarii: 2. Punctaj: 9.
 
 
11.01.2010
  Update:Leul se intareste pe zi ce trece

Update:Licitatia interbancara, in baza careia se stabileste cursul de referinta al euro-leu pentru ziua de 13 ianuarie a pornit de la un nivel de 4,11 lei pentru un euro. Surse din cadrul dealerilor bancari au declarat pentru InfoPrompt ca este posibil ca aprecierea leului sa continue puternic si la licitatia de astazi. Unii analisti merg pina acolo incat speculeaza ca devalorizarea euro in raport cu leul va merge va atinge un nivel de 3,7 - 3,8 lei pentru un euro. InfoPrompt va va tine la curent astazi asupra evolutiei cursului de referinta.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat luni,11 ianuarie un curs de referinta de 4,1383 lei pentru un euro, nivel cu aproape 3 bani mai mic decat cel de la vineri, cand cursul  a fost 4,1679 lei. Leul s-a intarit si in raport cu dolarul american, care este cotat astazi la cursul de 2,8489 lei pentru un dolar. Vineri, cursul era de 2,9143 lei pentru un dolar.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 775. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
21.12.2009
  Compania de Apa Somes a finalizat un proiect de 70 de milioane de euro

Compania de Apa Somes a anuntat finalizarea proiectului de extindere si modernizare a retelei de apa si canalizare din municipiul Cluj-Napoca si zonele limitrofe derulat prin programul ISPA, proiect in valoare de circa 70 de milioane de euro. Cunoscut si ca "proiectul SADE" din cauza problemelor pe care firma franceza SADE le-a creat in derularea sa, extinderea reteli a fost finalizata dupa 5 ani de lucru.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 875. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
18.12.2009
  Ultimul targ al producatorilor locali din 2009 sambata in Piata Mihai Viteazu

Sambata 19 decembrie, intre orele 08.00-14.00, pe platoul din Piata Mihai Viteazul, va avea loc Targul producatorilor clujeni. Este ultima editie din acest an a acestui targ, organizat in colaborare cu primaria Cluj-Napoca. 


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 553. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.12.2009
  Estimare soc: 12% somaj la Cluj in iunie 2010

Agentia Judetean de Ocupare a Fortei de Munca Cluj ( AJOFM) a trimis Ministerului Muncii o evaluare a evolutiei pietei fortei de munca in judetul Cluj, pe primele luni ale anului 2010, precum si o prognoza socanta privind evolutia somajului, pe aceeasi perioada. Conform acestei prognoze, in lunile mai si iunie ale anului urmator somajul va ajunge, in termeni reali, la incredibila proportie de 12%.  Astfel, potrivit directorului AJOFM Cluj, Daniel Don, in mai 2010, in evidentele de plata ale agentiei vor fi circa 19.000 de someri, care reprezinta un somaj de 8%. Acestora li se vor mai adauga alti cel putin 10.000 de someri care vor iesi din termenul legal de plata a ajutorului de somaj. Potrivit lui Don cauza principala a cresterii explozive a somajului in Cluj se datoreaza crizei politice care a dus la caderea guvernului si la neadoptarea bugetului, fapt care a amanat cu cel putin trei luni finantarea de catre stat a unor lucrari in infrastructura si constructii, domenii care ar fi absorbit forta de munca.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 857. Comentarii: 0. Punctaj: 30.
 
 
14.12.2009
  Taxele locale cresc in 2010

Consilierii locali vor dezbate in sedinta de maine si proiectul de hotarare privind aprobarea taxelor locale pentru anul 2010. Majoritatea taxelor raman la nivelul celor din acest an, dar exista si cazuri in care taxele cresc sau chiar scad.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 715. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
10.12.2009
  E ON Gaz respinge acuzatiile Protectiei Consumatorilor

E.ON Gaz Romania respinge acuzatiile aduse ieri de catre Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj in legatura cu neregulile din continutul noilor contracte de furnizare a gazelor naturale trimise in luna niembrie consumatorilor. Compania spune ca pana acum nu a fost sesizata oficial de catre CJPC in legatura cu lipsurile din contracte si arunca "pisica" in curtea Autoritatii Nationalaede Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 763. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
09.12.2009
  APIA a eliberat 30.000 de adeverinte pentru agricultorii care vor sa se imprumute de la banci

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a eliberat peste 30.000 de adeverinte pentru agricultorii care beneficieaza de sprijin de la stat si care intentioneaza sa acceseze credite de la bancile care au incheiat cu APIA conventii pentru finantarea capitalului de lucru.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 2. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
08.12.2009
  500 de muncitori de la autostrada au ramas fara loc de munca

Aproape cinci sute de muncitori ai autostrazii Transilvania si-au pierdut locurile de munca in ultimele zile, dupa finalizarea tronsonului de autostrada Gilau - Turda. Aceasta deoarece la sfarsitul lunii noiembrie le-au expirat contractele de munca pe perioada determinata incheiate cu Bechtel.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 12. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
08.12.2009
  4 % din Banca Transilvania vinduta cu peste 24 mil. Euro

Potrivit WallStreet.ro la Bursa Bucuresti s-au inregistrat ieri cinci tranzactii speciale de tip "Deal" , prin intermediul carora s-au vandut 42,5 milioane actiuni ale Bancii Transilvania, care reprezinta putin peste 4% din capitalul sau social. Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 24,26 milioane Euro, respectiv 102 milioane lei noi. Actiunile s-au vandut la un pret de referinta de 2,4 lei/titlu, care a fost cu cu 8,11% mai mare decat cel cotat in ziua tranzactiei. Vanzatorul actiunilor nu este cunoscut in acest moment, insa se presupune ca acesta ar fi unul dintre fondatorii bancii.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 27. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
08.12.2009
  Certificate de urbanism pentru retele de canalizare, sala de sport si spatiu multifunctional

Consiliul Judetean a eliberat astazi certificate de urbanism pentru realizarea unor lucrări în comunele Căianu, Negreni şi Călăraşi precum şi o autorizaţie de construcţie pentru comuna Ciucea.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 2. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
04.12.2009
  Analiza Infoprompt: zeci de firme din imobiliare si din constructii au intrat in insolventa sau faliment

Piata imobiliara a reprezentat in ultimii ani un stalp de sustinere al intregii economii romanesti, constructiile ajungand in 2007 sa aiba o contributie de 9,1% la crearea PIB. In anul 2008, in acest sector Romania a fost una dintre cele mai dinamice tari din Uniunea Europeana.


Autor: Luiza Lazar. Vizualizări: 41. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
27.11.2009
  Consilierii judeteni au cazut la pace si au votat rectificarea de buget

Consilierii judeteni au votat fara foarte multe interventii rectificarea de buget care a iscat controverse la sedinta din urma cu doua zile. Astfel RAADPP a primit cei peste 6 miliarde necesari pentru a achita lucrari deja efectuate de aceasta regie si pentru a se pregati pentru perioada de iarna. Discutiile in contradictoriu nu au lipsit insa atunci cand a venit vorba despre apropiata inaugurare a Autostrazii Transilvania, subiect extrem de politizat in care fiecare din reprezentantii partidelor a incercat sa "traga spuza" pe placinta sa.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 13. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
24.11.2009
  Aurul a atins un nou record

BBC: Pretul aurului a atins un nou record pe fondul scaderii dolarului.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 21. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
20.11.2009
  Tranzactiile imobiliare au crescut cu 30%

Numarul tranzactiilor imobiliare a crescut in luna octombrie a acestui an fata de septembrie cu 33%. In aceasta perioada Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj a inregistrat o crestere semnificativa la nivelul tuturor operatiunilor imobiliare.

Astfel trendul crescator constatat in luna septembrie (crestere de 22% fata de august 2009) nu numai ca s-a mentinut, dar chiar s-a accentuat in domeniul imobiliar, ajungand la 33%. "In cazul inscrierii ipotecilor in Cartea Funciara, statisticile arata o crestere cu 27 de procente fata de inregistrarile pentru luna precedenta (august/septembrie - 21% crestere). De asemenea, cresteri fata de luna septembrie inregistreaza si Serviciul de Cadastru din cadrul OCPI Cluj, la numarul lucrarilor de cadastru – 10% (august/septembrie - 2% crestere)", se arata in statistica data publicitatii de OCPI Cluj.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 10. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.11.2009
  Francezii de la Navigon vor sa isi extinda investitiile la Cluj

O delegatie de oameni de afaceri a companiei franceze de softuri pentru navigatie Navigon s-a intalnbit astazi cu primarul Sorin Apostu. Compania Navigon este cel mai mare producator mondial in acest domeniu. Din delegatie au facut parte dr. Wend von Wreterscheim – membru al CA si CFO al companiei, Egon Minar, CEO al societatii si. Johannes Angenvoort, general manager.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 11. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.11.2009
  Primaria a scos la licitatie 55 de masini fara stapan

Primaria Cluj-Napoca a organizat astazi o licitatie pentru vanzarea a 55 de masini abandonate pe domeniul public. Pretul de pornire a fost de 0,30 de lei per kilogram in cazul masinilor care sunt intr-o stare avansata de deteriorare.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 7. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
13.11.2009
  Seful autostrazii Transilvania da Savadisla pe Londra

Dupa cinci ani in Romania, la un proiect care pare ca nu se mai sfarseste, Michael Mix, managerul de proiect paraseste santierul de la Savadisla. In locul sau vine Mike Swinford, cu o experienta de 30 de ani in constructii la proiecte de anvergura ale companiei Bechtel. Directorul de proiect Mike Mix, a venit in Romania inca de la inceputul operatiunilor. Acesta pleaca in decembrie la sediul central al diviziei de constructii civile a Bechtel din Londra, unde se va ocupa de dezvoltarea de noi afaceri in domeniul infrastructurii. In locul sau oficialii Bechtel anunta numirea lui Mike Swinford, fost Director de Proiect pentru autostrada din Albania construita de Bechtel si Enka.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 29. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
12.11.2009
  Samsung vine printr-un consortiu la Cluj

Un consorţiu ONG din care face parte si firma Samsung va fi creat la Cluj-Napoca impreuna cu parteneri din Coreea de Sud. Scopul este de a ajuta IMM-urile clujene sa isi dezvolte relatiile de afaceri cu parteneri din aceasta parte a lumii si eventual sa exporte materiile prime de care au nevoie firmele coreene.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 39. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.11.2009
  Cosmote amendata de Protectia Consumatorului Cluj

Operatorul de telefonie mobila Cosmote a primit o amenda de 30.000 de lei de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Cluj pentru practici comerciale incorecte.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 25. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
09.11.2009
  Amenzi de 6.000 de lei pentru comerciantii de automobile

Comisariatul Judetean Cluj pentru Protectia Consumatorului a amendat 6 comercianti de automobile in urma unui control care a vizat modul in care sunt furnizate informatiile referitoare la consumul de carburant si emisiile de CO2 ale autoturismelor noi.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 10. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
05.11.2009
  Primaria va construi 56 de apartamente in regim ANL pe str. Sighisoarei

Consiliul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale ÅŸi LocuinÅ£ei a avizat favorabil proiectul  de construire a 56 de locuinÅ£e din fonduri guvernamentale alocate prin AgenÅ£ia NaÅ£ională pentru LocuinÅ£e (ANL).Oportunitatea ÅŸi necesitatea acestui proiect a fost susÅ£inută în faÅ£a comisiei ministeriale de către viceprimarul Laszlo Attila, care a fost desemnat să reprezinte municipiul la această ÅŸedinţă tehnică.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 551. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
05.11.2009
  Dolarul se apreciaza fata de euro si lira sterlina

Dolarul s-a depreciat fata de yenul japonez astazi, insa s-a apreciat fata de euro si de lira sterlina. Euro a scazut la 1,4828 de dolari de la 1,4871 in schimburile americane tarzii de miercuri, in timp ce lira sterlina a scazut cu 0,5% la 1,6454 de dolari.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 6. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
05.11.2009
  Sigiliu pe sediul Lissim Logistic din Gherla

Comisariatul Judetean de Protectie a Consumatorului Cluj a pus sigiliu pe birourile firmei Lissim Logistic Gherla si a amendat societatea pentru ca nu si-a onorat la timp obligatiile fata de mai multi clienti.Potrivit directorului Mircea Radu, la CJPC Cluj s-au inregistrat un numar de peste 40 de reclamatii si numeroase sesizari telefonice, privind nerespectarea termenului de livrare si montare a tamplariei PVC de catre SC Lissim Logistic SRL Gherla.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 128. Comentarii: 1. Punctaj: 1.
 
 
30.10.2009
  Produse din lapte de calitate europeana de la Tnuva

Stampila ovala L 51 de pe toate produsele Tnuva garanteaza calitatea europeana a laptelui din care acestea sunt fabricate.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 705. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
29.10.2009
  Primaria va incasa anual 2,4 milioane de lei din inchirierea panourilor de afisaj din oras

Primaria a incheiat licitatia pentru panotajele din oras. Au fost adjudecate toate cele 55 de panouri. “Firmele vor incepe sa plateasca din momentul eliberarii autorizatiei de construire. De asemenea, pe perioada in care ele nu au inchiriate spatiile de pe aceste panouri, acolo va fi afisat un banner alb simplu cu mesajul “Iubesc Clujul!”.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 563. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
26.10.2009
  Nokia a dat in judecata Apple

Libération: Nokia a depus plangere impotriva Apple pentru incalcarea unor patente referitoare la tehnologia de fabricatie a telefoanelor mobile, scrie ziarul francez Libération. Ieri, Tribunalul federal din Delaware a inregistrat  plangerea care va declansa o lunga batalie juridica. Nokia reproseaza faimoaselor iPhone ca ar fi violat 10 din licentele GSM, UMTS si LAN.Autor: Luiza Lazar. Vizualizări: 683. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.10.2009
  Peste 600 de milioane de metri cubi de gaze pentru sezonul rece

E.ON Gaz Romania a anuntat ca a incheiat alimentarea cu gaze naturale pentru sezonul rece. Compania a precizat ca din cauza consumului de gaze naturale crescut din perioada rece, cererea  este mai mare decat volumele disponibile din productia curenta interna sau externa de gaze.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 619. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
23.10.2009
  MarketWatch: Vanzarile Danone au scazut cu 1,7%

Producatorii francezi de produse alimentare, Danone, au anuntat vineri ca vanzarile consolidate in trimestrul trei au scazut cu 1,7 procente la suma de 3,78 de miliarde de euro in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 648. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
23.10.2009
  McDonalds – profit de un milliard de dolari in al treilea trimestru

Le Figaro:McDonalds a anuntat un profit net de peste un miliard de dolari, in al treilea trimestru, in urcare cu  6 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, scrie cotidianul francez in editia sa on line. Acest rezultat neasteptat se confrunta cu o cifra de afaceri in declin din cauza efectelor produse de schimbarile nefavorabile.


Autor: Luiza Lazar. Vizualizări: 0. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
23.10.2009
  Actiunile europene au crescut vineri la bursa

Londra - Actiunile europene au crescut la bursa in tranzactiile de vineri, 23 octombrie, recuperand astfel pierderile inregistrate in sesiunea anterioara, in frunte fiind actiunile bancilor, tehnologiei si a minelor.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 665. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
23.10.2009
  MarketWatch: Volvo are pierderi in semestrul trei

Producatorul suedez de autoturisme si motoare a raportat vineri, pierderi de 2,9 miliarde de coroane suedeze (475 de milioane de dolari) dupa ce a inregistrat un profit de 2 miliarde de coroane in aceeasi perioada anul trecut. Vanzarile sale nete au scazut cu 31 de procente la 48,5 miliarde de coroane suedeze (7,1 miliarde de dolari) in comparatie cu anul 2008.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 666. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.10.2009
  Google: Recesiunea s-a terminat

CNN: San Francisco, California - Google a declarat la sfirsitul saptaminii trecute ca cea mai rea parte a recesiunii a trecut si paveaza drumul extinderii prin cheltuieli mari, deoarece veniturile companiei au crescut cu opt procente in ultimul trimestru, desi compania s-a concentrat pe angajari si pe alte costuri.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 659. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.10.2009
  Frankfurter Rundschau: Uriasul chip trezeste sperante

Actiunile Intel au inceput miercuri la bursa de valori americana cu o crestere de peste 3%,ridi-cand si valorile altor tehnologii.Cat de repede iese bransa IT din criza, este intrebarea pe care au pus-o expertii in domeniu, dar si bursierii. Cel mai mare concern de chip-uri din lume, care controleaza 80% din piata microprocesoarelor, a gasit un raspuns: „curajul o face”.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 665. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.10.2009
  China a raportat un deficit bugetar de 14,18 miliarde de dolari in septemberie

Marketwatch.com: China a raportat un deficit fiscal de 96,81 de miliarde de yeni (14,2  miliarde de dolari) in septembrie, dupa patru luni consecutive de surplus, potrivit comunicatului ministrului de finante eliberat vineri.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 514. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou
Promo InfoPrompt
SPALATORIE AUTO DE VANZARE

Biroul Executorului Judecatoresc, Man Ovidiu Ioan, anunta scoaterea la vanzare silita a spalatoriei " Speed wash" din cadrul Centrului comercial Kaufland, ca urmare a unor titlu [...]

Reclama ta aici !
Cei mai frumosi sani
Reclama ta aici !
Paparazii Anonimi

Ai reuşit să faci o fotografie sau o înregistrare video/audio cu personalităţi sau cu vedete pe care le-ai surprins în ipostaze neconforme cu statutul lor? Eşti interes [...]

Fitosii Clujului

Îi vedem mereu. Sunt lângă noi. Printre noi, însă mereu se consideră deasupra noastră. Pentru că au mai mulţi bani, se îmbracă doar cu haine de marcă, conduc maşi [...]

Reclama ta aici !
Gafe Stupide

Câştigă bani şi fii jurnalist anonim!

TRIMITE-NE ZILNIC GAFELE PE CARE LE-AI SESIZAT ŞI POŢI CÂŞTIGA 100 de Euro ![...]

Reclama ta aici !
Copyright © 2018 LION COMMUNICATIONS S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Noi     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON