[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare
 
Dezvăluiri
Administraţie
Politică
Revista Presei din Culise
Bârfe și Zvonuri
Monden
Știrea ta
Revista Presei Străine
Economic
Forum
 
Prima pagina
Care-i interesul tau?
InfoPrompt Special
Falimente. Incapacitate de plata. Executari silite
Audiente. Contacte. Relatii
Medical.Leacuri.Terapii
Revista presei straine
Prognozele InfoPrompt
Avantajele InfoPrompt
Forum
Newsletter Special
Comunicate de presa
Sondaje InfoPrompt
Care proiect mare de investitii al Clujului va fi finantat de guvern in 2010?

  Finalizarea portiunii de autostrada
  Stadionul si Aeroportul
  Filarmonica si Spitalul de urgenta
  Toate
  Niciunul

Votează   |   Vezi rezultate
Concurs InfoPrompt
concurs InfoPrompt

Câstiga un bilet de acces la piscina World Class! Trimite un mail la adresa: contact@infoprompt.ro si s ...

Agenda Evenimente

Vremea in Cluj-Napoca

Reclama ta aici !

You need to upgrade your Flash Player.

This site requires a more recent version of the Flash plugin than you currently have. This plugin is free and can be downloaded here
 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
FOTO
VIDEO
DESPRE NOI
CONTACT
PUBLICITATE
Eveniment
 
14.05.2012
  Facilitati intre 200 si 1800 de euro pentru fostii lucratori Nokia

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj (AJOFM) derulează un proiect unic în România ( şi în premieră în Uniunea Europeană) privind reconversia forţei de muncă, proiect ce beneficiază de o consistentă finanţare europeană. Proiectul „Centrul de tranziţie de la Job la Smart Job” este destinat foştilor lucrători disponibilizaţi ca urmare a închiderii producţiei la Nokia. Practic, 1416 persoane vor beneficia de un pachet de servicii şi beneficii personalizate pentru a reuşi să facă pasul înainte de la Job la Smart Job.Potrivit directorului AJOFM Cluj, Daniel Don, acest proiect benefiază de o finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 4,5 milioane de euro iar aceşti bani vor fi cheltuiţi pentru a se asigura foştilor lucrători Nokia următoarele facilităţi:Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 1386. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
Reclama ta aici !
 
16.02.2012
  Viceprimar nou la Cluj.

Clujul va avea un nou viceprimar, dezvaluie jurnalistul Ion Novacescu pe blogul sau: www.novacescu.ro. Potrivit acestuia, actualul consilier local PDL si fost viceprimar al Clujului in timpul mandatul 2004-2008, Adrian Popa, va fi ales vineri in functia de viceprimar al Clujului, pentru perioada ramasa pina la alegerile locale din iunie. Aceeasi sursa mai precizeaza ca vineri, cel mai probabil, dupa emiterea ordinului prefectului de vacantare a locului liber de primar, Consiliul Local Cluj Napoca va fi convocat in sedinta de indata pentru al alege pe viceprimarul Radu Moisin in functia de primar interimar. Acesta a fost delegat sa indeplineasca atributiile de primar la cateva zile dupa arestarea preventiva a primarului Sorin Apostu, in 9 noiembrie 2011.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 350. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.05.2011
  Zilele Clujului:Promenada cartilor

Sub genericul „Promenada cărţilor” se grupează o serie de evenimente care au rostul de a pune încă o dată în valoare producţia clujeană de carte şi care scot în evidenţă deopotrivă Scriitorul, Cartea şi Cititorul şi subliniază rolul lor în Cetate. Aici vor fi amplasate standuri de carte, vor avea loc lansări de carte, expoziţii pe tot parcursul săptămânii. Tot aici vor avea loc recitaluri de poezie susţinute de poeţi clujeni, dezbateri, dialoguri cu cititorii.“Zilele municipiului reprezintă un moment în care încercăm să exaltăm apartenenţa. S-au pregătit toate zonele pentru spectacol şi sperăm să reuşim să-i scoatem din apatie pe clujeni. Strada Kogălniceanu ar putea deveni un salon cu mai multe bănci, o zonă în care tonetele de carte ar putea fi un soi de sală de lectură. Va fi un loc în care editurile şi librăriile vor veni cu producţie de carte, în special clujeană. Va fi şi o zi dedicată poetului Lucian Blaga. Pentru a colora evenimentul, am încercat să atragem de partea acestui salon tihnit al lecturii recitaluri de poezie şi muzică, precum şi studenţi de la Teatru şi Arte Plastice. De 1 iunie vom lansa albumul “Clujul din poveşti”, pe care-l vom dărui copiilor”, a dezvăluit Irina Petraş - preşedinta filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor, coordonatoarea proiectului „Promenadei cărţilor”.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 343. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.03.2011
  IPS Andrei este noul mitropolit al Clujului

IPS Andrei Andreicut,arhiepiscopul de Alba Iulia, a fost ales vineri mitropolit al Clujului Albei, Crisanei si Maramuresului, prin prin vot secret, de catre Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane, reunit la resedinta Patriarhala din Bucuresti. IPS Andreicut a fost preferat de catre 29 din cei 46 de membri ai Sinodului, acesta surclasandu-l pe celalalt candidat la scaunul mitropolitan, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, Irineu Pop-Bistriteanul.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 441. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
08.03.2011
  Consortiul Midane va moderniza drumurile Clujului

Consiliul Judeţean Cluj, prin Comisia de evaluare constituită la nivelul forului judeţean şi a Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, a finalizat procedura de evaluare a ofertelor din cadrul procedurii deschise organizate în vederea atribuirii contractelor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene din judeţul Cluj pentru perioada 2010 - 2012. In urma procedurii de evaluare a fost declarat câştigătorul şi s-au trimis comunicările privind rezultatul procedurii către ambii ofertanţi – Asocierea: SC Midanne Invest Grup SRL, SC Panpetrol Com SRL, SC Specialist Consulting SRL, SC Proiect Bucureşti Grup Consultanţă Imobiliară SA, SC Simarc SA, SC I&C Transilvania Constructii SRL, SC Coratim SRL (pentru 7 loturi), respectiv Asocierea SC Drumuri Bihor SA şi SC Proexco SRL, pentru un lot.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 466. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.02.2011
  Boc a facut o multime de promisiuni la Cluj

Premierul Emil Boc a fost miercuri la Cluj pentru a da poporului si in special clujenilor vesti bune si, cel mai mult, pentru a face minuni. Prima, cea mai mare, mai asteptata, mai complicata, costisitoare si cea mai grea Bocutul nos' a rezolvat-o in doi timpi si trei miscari. Spitalul de urgenta pur si simplu a crescut in fata ziaristilor extaziati care au vazut cu ochii lor cum Super Boc il construieste folosind chiar si cartusele si obuzele depozitului de munitie din Floresti. “Vă daţi seama, a spus Boc, că în sensul acesta Clujul are prioritate. În ce ne priveşte, a fost deja alocată finanţarea pentru mutarea depozitului de muniţie de pe locaţia din Floreşti, astfel încât terenul să fie liber, iar proiectul să poată demara”.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 355. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.02.2011
  Mega-licitatia ce a dus un km de drum modernizat la 272.000 de euro

Proiectul pilot al Consiliului JudeteanCluj pentru modernizarea a 700 de km de drumuri judetene se pare ca va fi demarat dupa ce in urma licitatiei publice de vineri un consortiu din sapte firme a licitat pentru toate cele sapte sectoare de drum si a oferit un pret de cost sub cel estimat de catre organizatorii licitatiei. Astfel, consortiul al carui lider este SC Midanne Invest Grup SRL si mai cuprinde firmele: SC Pan Petrol Com SRL, SC Specialist Consulting SRL, SC Proiect Bucureşti Grup Consultanţă Imobiliară SC, SC Simarc SA, SC I&C Transilvania Construcţii SRL şi SC Coratim SRL a licitat pentru toate cele 7 loturi de drumuri, fiecare în jurul a 100 de kilometri. 


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 568. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
15.02.2011
  Florian neaga ca ar fi strans bani pentru un partid politic

Omul de afaceri clujean, Liviu Florian, arestat preventiv in dosarul mitei de la Vama Halmeu o acuza pe procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, ca distribuie informatii false in legatura cu el si neaga ca ar fi strans bani pentru un partid politic, asa cum a afirmat Kovesi intr-o conferinta de presa la Cluj. Florian sus'ine, intr-un comunicat de presa, emis ieri la Satu Mare, ca: ''eu mi-am susţinut în permanenţă nevinovăţia, atât în declaraţiile date în faţa procurorilor, cât şi în cele din faţa judecătorilor, astfel încât este imposibil să fi afirmat că am strâns bani pentru un anume partid sau persoană.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 411. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.02.2011
  Seful Vamilor destituit de catre Boc

Seful Agentiei Nationale a Vamilor din Romania, Radu Traian Marginean a fost destituit miercuri seara de catre premierul Emil Boc, in urma unei sedinte de guvern cu usile inchise. Destituirea a fost surprinzatoare in conditiile in care seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat, la iesirea de la sedinta de guvern ca Marginean ramane in functie pina la clarificarea acuzatiilore care i se aduc de catre DNA. La putin timp insa, purtatoarea de cuvant a guvernului, Ioana Muntean a anuntat decizia premierului de destituire.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 353. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
03.02.2011
  Om de afaceri clujean din Top 300, retinut de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a omului de afaceri clujean, Liviu Florian, care este acuzat de trafic de influenţă. Alaturi de acesta au mai fost retinuti alti doi suspecti: Ioan Savu si Ioan Nitu Romeo, acuzati de complicitate. Cei trei au fost prezentati in sera zilei de joi Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 590. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
01.02.2011
  Patriarhul va conduce Mitropolia Clujului

Patriarhul Daniel va conduce Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului în calitate de Locţiitor de Mitropolit, informeaza Biroul de presa al patriarhiei Romane. "În urma trecerii la cele veşnice a vrednicului de pomenire Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Bartolomeu, în temeiul prevederilor statutare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va conduce Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului în calitate de Locţiitor de Mitropolit, iar Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului în calitate de Locţiitor de Arhiepiscop, până la alegerea şi întronizarea chiriarhului canonic.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 448. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
01.02.2011
  Trei zile de doliu la Cluj

Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Instituţia Prefectului judeţului Cluj anunţă instituirea a trei zile de doliu local. Primarul Sorin Apostu a dispus declararea doliului local în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 1-3 februarie 2011, în memoria ÎPS Bartolomeu Anania, Mitropolitul Ortodox al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. În această perioadă, Drapelul Naţional va fi arborat în bernă, cu panglică neagră de doliu, pe clădirile tuturor instituţiilor publice. De asemenea, în aceste zile de doliu local municipalitatea a suspendat manifestările publice pe domeniul public.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 412. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
27.01.2011
  Clujul si-a cinstit Simbolul: Florin a devenit Institutie

Clujul si clujenii au dovedit miercuri seara ca sunt o comunitate aparte prin faptul ca au stiut sa-l cinsteasca pe cel mai cunoscut si important cetatean al orasului: pe Florin Piersic. Cateva sute de clujeni, alaturi de oficialitatile orasului au participat la inaugurarea cinematografului "Florin Piersic", fostul cinea Victoria. A fost o atmosfera emotionanta, de film, cu un Margelatu sosit la fata locului, calare pe un cal " cu o copita cat frigiderul", de tractiune si nu de calarie, care i-a lasat un parfum deosebit Marelui Sugubat, altadata apreciat de femei. Calul, saracul, mai speriat decat Omul, l-a calcat pe Margelatu, de n-o sa mai poata merge vreo doua saptamani. Au fost si artificii si vin bun, si cuvinte ales, uari, emotii, chiar si vreo doua trei lacrimi. Dar cel mai mult a fost relaxare si veselie, si rasete, cum numai Florin stie sa le provoace.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 443. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.12.2010
  Furtul anului în blocul camarilei

Persoane necunoscute au furat în noaptea de sîmbătă 4 decembrie spre duminică 5 decembrie centrala termică, toate caloriferele şi chiuvetele din singurul bloc construit de către ANL în Cluj Napoca în 2010 şi care urma să fie dat în folosinţă înainte de Crăciun celor îndreptăţiţi să primească o locuinţă de la stat.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 1777. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
30.11.2010
  Produsele etnobotanice, interzise la Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca va interzice, începând din 1 decembrie 2010, comercializarea, deţinerea şi distribuţia produselor etnobotanice din plante, extracte sau combinaţii din plante cu efect halucinogen sau euforic, pe raza municipiului. Proiectul de hotărâre privind interzicerea acestor substanţe din magazinele clujene va fi discutat marţi, 30 noiembrie a.c. în şedinţa Consiliului local. Măsura a fost luată de către municipalitatea clujeană pentru stoparea comercializării substanţelor care aduc atingere sau pun în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, ordinea şi liniştea publică, altele decât cele al căror regim juridic este reglementat prin legislaţia în vigoare,  pe o rază de 2000 m faţă de unităţile de învăţământ, în urma solicitărilor exprimate de cetăţenii municipiului, asociaţiile de proprietari, instituţiile de învăţământ şi medicale, cu ocazia întâlnirilor publice,Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 402. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
12.11.2010
  Cei trei speologi blocati in pestera au fost salvati

Echipele de salvatori, scafandrii si speologi venite sa-i salveze pe speologii clujeni, blocati intr-o pestera din judetul bihor de mai bine de 24 de ore. Salvatorii mineri au reusit sa-i reusit sa ii scoata la suprafata, in noaptea de joi spre vineri, pe cei trei speologi, dintr-o galerie a Pesterii Cociului, din localitatea Bulz, aflata la 200 de m adancime. Accesul si iesirea din aceasta galerie subterana a fost umplut cu apa, in urma viiturii create pe raul din aproiere.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 356. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.11.2010
  Grav! Sefii udemeristi ai administratiei locale din Secuime au cerut cetatenie maghiara

Presedintii consiliilor judeţene din Mureş, Harghita si Covasna, alaturi de primarii din Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe au solicitat oficial, in cadrul unui gest simbolic petrecut la inceputul acestei saptamani, acordarea cetateniei maghiare.  Cei cinci sefi udemeristi ai administratiei locale din Secuime s-au prezentat printre primii la Consulatul Ungariei din Miercurea Ciuc pentru a-si depune cererile de acordare a cetateniei, care li se va acorda începând cu 1 ianuarie 2011. Informatia a fost facuta publica chiar pe site-ul oficial al Consiliului Judetean Harghita  (http://www.judetulharghita.ro/index.php?pg=news_15_464), unde, intr-un comunicat de presa se precizeaza ca: "Luni dimineaţă, liderii celor trei judeţe din Secuime s-au înscris printre primii la consulatul maghiar din Miercurea Ciuc pe lista solicitanţilor cetăţeniei maghiare începând cu 1 ianuarie 2011. Lokodi Edit Emőke, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, respectiv edilii municipiilor Miercurea Ciuc - Raduly Robert Kalman si Sfantu Gheorghe -Antal Arpad Andras.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 446. Comentarii: 3. Punctaj: 9.
 
 
05.11.2010
  Adrian Paunescu a murit

Poetul Adrian Paunescu a incetat din viata in aceasta dimineata  la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, dupa o noapte agitata in timpul careia inima poetului s-a oprit de mai multe ori, fiind de mai multe ori resuscitat. Joi seara, medicul care-l ingrijea, profesorul Serban Bradisteanu, a declarat ca  "starea de sanatate este extrem de grava. Au avut loc cateva stop-uri cardiace pe care le-am resuscitat, insa se pare ca boala depasaeste reusursele noastre terapeutice si nu stim in ce masura mai reusim sa facem fata in continuare. Prognosticul este extrem de grav". Rezerva profesorului Bradisteanu era intarita de faptul ca  inima poaetului functiona doar la 10% din capacitate si ca era nevoie de un transplant de inima, insa acesta nu se poate realiza pana cand nu se reuseste restabilirea functiilor hepatice si renale. Precizam ca in momentul in care a fost internat, Adrian Paunescu se afla in stare de insuficienta hepatica si renala, fiind conectate la aparatele medicale, care sa-i asigure aceste functii vitale.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 363. Comentarii: 1. Punctaj: 0.
 
 
02.11.2010
  O rabla de MIG a omorat doi piloti de elita romani

Un avion de vanatoare MIG  21 lancer s-a prabusit luni, la pranz, pe un teren arabil din comuna clujeana Calarasi, aflat la cca. 1000 de m de baza aeriana militara de la Campia Turzii, provocand moartea celor doi piloti, care n-au reusit sa se catapulteze. Din nefericire armata romana pierde doi militari de elita in persoana celor doi piloti, care aveau o experienta deosebita, acumulata in misiuni aeriene interne si internationale si peste o mie de ore de zbor pe timp de zi si noapte.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 375. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
25.10.2010
  Politist ucigas pe trecerea de pietoni. Victima a murit in acelasi loc in care a murit si sotia sa

Un ofiter de Politie din cadrul Serviciului de Circulatie al Politiei judetului Cluj a omorat duminica un om pe o trecere de pietoni dintr-un sat din judetul Bistrita-Nasaud, dupa care a fugit de la locul accidentului. Duminica seara, tarziu, acesta a fost identificat in persoana comisarului Gheorghe Tomescu, ofiter in cadrul Serviciului Drumuri Nationale din cadrul IPJ Cluj. Comisarul a fost gasit la domiciliul sau din municipiul Gherla.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 334. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
15.10.2010
  Boc si Udrea au semnat contracte de 43 mil. Euro la Cluj

Premierul Emil Boc si Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Alena Udrea, au semnat vinerii la Primaria Cluj Napoca cu primarul urbei, Sorin Apostu, contractele de finantare europeana pentru proiectele de reabilitare si modernizare a liniei de tramvai si a proiectului de reabilitare a Parcului Central Simion Barnutiu si a cladirii Casino. Aceste finantari au fost obtinute in urma proiectelor intocmite de Primaria din Cluj in cadrul programului Operational Regional, pe axa 1.1, poli de crestere. Valoarea investitiilor este cca. 43 de milioane de euro, din care contributia municipalitatii este de 2 % , restul banilor fiind obtinuti din fonduri europene si de la Ministerul Dezvoltarii.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 444. Comentarii: 1. Punctaj: 0.
 
 
12.10.2010
  Apostu i-a cerut ajutorul lui Merkel pentru Cluj

Primarul Sorin Apostu a cerut ajutor cancelarului Angela Merkel pentru ca municipiul cluj Napoca sa fie desemnata "Capitala Culturala Europeana" in anul 2020. În cadrul vizitei la Universitatea Babeş-Bolyai, înaintea ceremoniei de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa de către Senatul universităţii, cancelarul german a semnat în Cartea de Onoare a Municipiului şi a primit o scrisoare din partea primarului Sorin Apostu, având ca subiect principal candidatura municipiului Cluj-Napoca la statutul de Capitală Culturală Europeană în anul 2020.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 339. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.10.2010
  Cancelarul Germaniei la Cluj

Marţi, 12 octombrie 2010, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca acordă titlul de Doctor Honoris Causa, Cancelarului Republicii Federale Germania Dr. Angela Merkel, pentru contribuţia de importanţă istorică la unificarea europeană şi pentru rolul de importanţă mondială jucat în înnoirea cooperărilor internaţionale. Programul vizitei va include şi inaugurarea Institutului de Studii Germane al Universităţii Babeş-Bolyai, urmată de o întâlnire cu cadre didactice şi studenţi de la linia de studiu în limba germană din cadrul universităţii.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 409. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
05.10.2010
  Revolutia lui Funeriu la Cluj

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, s-a aflat luni la Cluj pentru a participa la deschiderea oficiala a anului universitar. Ceremonia a avut loc la Universitatea de Stinte Agricole. In discursul sau, Funeriu a anuntat principiile unei adevarate revolutii "de curatire" si primenire a invatamantului universitar romanesc. Primul indemn, in acest sens, a fost adresat de ministru rectorilor universitatilor, care trebuie sa permita eliminarea din sistemul universitar atat a profesorilor cat si a studentilor care nu corespund.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 437. Comentarii: 3. Punctaj: 0.
 
 
27.09.2010
  Basescu si dupa el Boc, renunta la serviciile politiei si jandarmeriei

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat duminica, ca renunta la serviciile politiei si jandarmeriei pentru asigurarea dispozitivului sau de protectie, dand dispozitii in acest sens. La scurt timp dupa acest anunt, premierul Boc, proaspat intors din SUA a dat si el o dispozitie verbala in acest sens. Basescu si-a motivat decizia prin faptul ca in calitatea sa de presedinte al tarii nu se poate asocia cu institutiile statului care nu respecta legea."Cred ca cel mai grav lucru din ilegalitatile comise de politistii care s-au angajat intr-un mars neautorizat este ca au subminat autoritatea statului roman", a declarat el. Decizia sefului statului vine cel mai probabil in urma iritarii pe care i-a pricinuit-o cei 6000 de politisti care au scandat vineri in fata palatului Cotroceni lozinci de o duritate inimaginabila la adresa unui sef de stat postdecembrist din partea unor oameni ai legii, dintre care: " Iesi afara, javra ordinara!" a fost de departe cel maidur mesaj auzit de urechile prezidentiale dar si de intreaga opinie publica.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 363. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
23.09.2010
  Basescu il face pe Ponta "maimutica", il umileste pe Crin Antonescu si il ameninta pe Boc

Presedintele Traian Basescu a dat dovada miercuri seara de un comportament si un limbaj public specific periferiei decat statutului unui sef de stat, atacandu-i dur si suburban pe cei doi lideri ai opozitiei romanesti. Prezent la o emisiune la B1 TVA, seful statului a declarat urmatoarele despre presedintele PSD: "Omul asta a venit pres la mine in birou, acest Victor Ponta, cum au mai venit si altii...si ma intreba m-ati putea sprijini la competitia pentru alegerile de la Primaria Capitalei?. Raspunsul meu a fost: Nu, ca nu ai sanse.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 402. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
20.09.2010
  Guvernul Boc - cea mai dezastruoasa perceptie in sufletul romanil din ultimii 20 de ani

Guvernul actual al Rom\niei condus de premierul clujean Emil Boc are cea mai proasta cota de incredere pe care a avut-o in ultimii 20 de ani vreun guvern roman. Nici maca un roman din zece nu mai are incredere in executiv. Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie si prezentat de sociologul Vasile Dancu doar 9% dintre romani mai au incredere in guvernul Boc, dupa remanierea acestuia.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 364. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.09.2010
  Up Date:Vantu a fost arestat pentru 29 de zile

Sorin Ovidiu Vantu, patronul Realitatea TV a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, in urma unei hotarari a Tribunalului Bucuresti, pronuntata in noaptea de joi spre vineri, la ora 1,40, sub acuzatia de favorizare a infractorului Nicolae Popa. La auzul pronuntarii verdictului de catre judecatoare, Vantu a izbucnit, spunand: "Rusine, doamna, rusine!" De asemenea, cel considerat responsabil de prabusirea FNI a mai spus ca "asistam la cea mai neagra perioada din istoria Romaniei". Alaturi de Vantu au fost arestati si soferul sau si un om de afaceri.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 373. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
09.09.2010
  300 de ochi de sticla vor urmari tot ce misca in Cluj

Sistemul video de monitorizare a traficului si activitatilor infractionale va intra curand in functiune, ca urmare a decizie Primariei clujene de a desemna un castigator al licitatiei din 8 august, organizata pentru inchirierea a 300 de camere video de supraveghere. Castigatorul licitatiei este un consortiu de firme clujene, care va presta acest serviciu pentru urmatorii sapte ani, si care a solicitat cel mai mic pret de inchiriere, respectiv de 179 de lei, in timp ce consortiul concurent a cerut 209 lei pe luna pentru o camera.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 485. Comentarii: 3. Punctaj: 0.
 
 
31.08.2010
  Fostul prefect arestat pentru 29 de zile

Calin Platon, fostul prefect al judetului Cluj intre anii2008-2009, a fot arestat preventiv pentru 29 de zile, la capatul a opt ore de audieri la Parchet si la Tribunalul Cluj, sub acuzatia de omor din culpa a unui copil de trei luni, in urma accidentului produs vineri seara pe o trecere de pietoni din Cluj.

 Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 377. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
30.08.2010
  Fostul prefect al Clujului a omorat un copil

Inspectorul guvernamental si fost prefect al judetului Cluj in 2008, Calin Platon, va fi prezentat luni in fata Tribunalului Cluj cu propunerea de arest preventiv cu durata de 29 de zile, sub acuzatia de ucidere din culpa, conducere a unui autovehicol fara permis de conducere, dupa ce bebelusul de trei luni pe care acesta la accidentat vineri seara a murit duminica la pranz.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 364. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
30.07.2010
  Brandul turistic al Romaniei este un plagiat?

Lansarea joi a brand-ului turistic al Romaniei, cu sloganul "Explore the Carpathian garden", la Expozitia Mondiala de la Shanghai, a generat un scandal de presa urias, generat de suspiciunea ca logo-ul a fost plagiat. Joi, la pranz, un bloger - www.piticu.ro - a publicat primul imaginile identice ale frunzei care este pe logo-ul turistic al Romaniei, imagine care apare si ca logo al unei companii britanice de transport -Change Transport ( vezi galeria foto ).


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 376. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
28.07.2010
  Politistii Primariei dotati cu sisteme electronice de verificare a parcarilor

Primăria municipiului Cluj-Napoca implementează incepind de joi un sistem electronic de gestiune a parcărilor din zona centrală. Astfel, poliţiştii comunitari care fac verificările parcărilor din zona centrală vor avea în dotare un PDA (telefon mobil mai sofisticat) şi o imprimantă mobilă cu ajutorul cărora vor fotografia maşina parcată ilegal. Această imagine se va transmite în serverul din primărie (prin internet mobil). Sistemul are capacitatea să verifice după numărul maşinii dacă aceasta apare în evidenţele Primăriei cu amenzi neachitate.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 341. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.07.2010
  Lui Basescu i s-a cerut pasaportul la Tusnad


Un extremist secui a facut senzatie sambata la tabara de vara de la Tusnad Bai, din Harghita, cand a afisat o pancarda pe care scria: "Domnule Basescu, pasaportul!, potrivit ziarului Gandul. Tanarul este un cunoscut extremist din Miercurea Ciuc, pe numele sau Barna Csibi, care este functionar la Directia Finantelor Publice Harghita si, in acelasi timp, sef al organizatiei extremiste,paramilitare "Plutonul secuiesc", organizatie care este afiliata  "Garzii Maghiare" din Budapesta.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 559. Comentarii: 1. Punctaj: 10.
 
 
21.07.2010
  Directorii BAC-ului xeroxat raman in arest

Curtea de Apel Cluj a respins marti recursul facut de catre cei doi directori de licee din Cluj, fata de masura arestarii preventive luata de catre Tribunalul Cluj. Ioan Rus, directorul Grupului scolar " Al. Borza" va ramane in arest preventiv urmatoarele 23 de zile, in timp ce Ioan Vaidahazan, director adjunct al Colegiului "Edmond Nicolau", va sta dupa gratii 14 zile. Ceilalti doi oficiali implicati in dosarul " BAC-ul xeroxat" - prof. univ. Ilie Cornoiu ( care este si consilier judetean) si directorul unei scoli particulare vor fi cercetati in stare de libertate.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 367. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
14.07.2010
  Madalina Manole a murit de ziua ei

Cantareata Madalina Manole a murit in dimineata zilei de miercuri, la ora 6,30, chiar in ziua in care ar fi implinit 43 de ani. Copul fara viata al artistei a fost gasit la acea ora de sotul ei, in holul casei acestora din comuna Pantelimon, jud.Ilfov. Se presupune ca Madalina Manole s-ar fi sinucis prin inghitirea unei doze mari de medicamente.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 380. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
12.07.2010
  Spania este noua campioana mondiala la fotbal

Spania a castigat campionatul mondial de fotbal dupa o finala dramatica, care a avut nevoie de 120 de minute pentru a stabili cea mai buna echipa a lumii. La finalul celor 90 de minute regulamentare de joc scorul a fost egal intre finalistele Olanda si Spania, ambele echipe ratand uriase ocazii de gol, in timpul carora fotbalistii s-au aflat singuri fata in fata cu portarul advers.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 389. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
12.07.2010
  Presedintele Bancii Transilvania trimis in judecata de DIICOT

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecata a  presedintelui Banci Transilvania, Horia Ciorcila. Alaturi de acesta mai sunt trimisi in judecata Claudiu Silaghi, actionar si fost vicepresedinte al bancii clujene; CHRISTOFOUROU GEORGIOS – director general al Bank Of Cyprus – Public Company Limited – Sucursala România,


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 926. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
08.07.2010
  Remus Lapusan este noul presedinte al PSD Cluj

421 de delegati la Conferinta judeteana a PSD i-au acordat votul de incredere lui Remus Lapusan, fostul presedinte al filialei Cluj Napoca, in timp ce contracandidatul sau, senatorul Alexandru Cordos a fost preferat de doar 121 de delegati. Numarul total al voturilor exprimate a fost de 574, insa 32  de voturi au fost anulateAutor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 409. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.07.2010
  12 militari morti in urma prabusirii avionului la Tuzla

Unul din cei trei raniti, in urma accidentului aviatic de la Tuzla a murit luni seara la Spitalul Militar Central din Bucuresti, ridicand numarul mortilor la 12. Militaru ranit fusese transportat de urgenta la Bucuresti intr-o tentativa disperata de salvare a vietii acestuia, intrucat la Spitalul judetean Constanta nu erau solutii de interventie. La Constanta a mai ramas un ranit grav, care nu a putut fi transportat, intrucat starea ranilor nu permitea deplasarea acestuia.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 333. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
29.06.2010
  Student gasit mort in fata Caminului XVI

Un student in anul I la Facultatea de Horticultura a Universitatii de Stiinte Agricole a fost gasit mort in aceasta dimineata in fata Caminului XVI din Complexul Hasdeu. Tanarul Ionut Iosif F., in varsta de 20 de ani a murit violent in urma caderii de la ultimul etaj al caminului, in noapte de luni spre marti. Trupul fara viata al studentului din Dej a fost observat in jurul orei 5,30 a diminetii de marti de catre un trecator prin zona, care a anuntat Serviciul de urgenta 112.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 445. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.06.2010
  Guvernul Boc a decis majorarea TVA la 24%

Premierul Emil Boc a anuntat ca guvernul a decis sambata sa majoreze TVA de la 19 la 24%.  Noua taxa marita se va calcula incepand cu 1 iulie. Cota unica de 16 % a ramas la acelasi nivel, am mai anuntat premierul la finalul sedintei extraordinare de guvern, convocate pentru gasirea unui plan "B" in urma deciziei Curtii Constitutionale de a declara neconstitutionale prevederi din legile austeritatii.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 386. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
17.06.2010
  Zeci de masini distruse de grindina de la Cojocna

Zeci de proprietari de masini s-au prezentat in aceste zile la sucursalele din Cluj ale companiilor de asigurari pentru a fi constatate daunele produse in urma furtunii violente si a grindinii care a lovit Cojocna duminica, 13 iunie 2010. Ziua fost intr-adevar cu ghinion pentru clujenii care au fost la Baile sarate de la Cojocna, intrucat masinile acestora au suferit avarii importante in urma caderii unor adevarati bulgari, cat oul de gaina in zona.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 563. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
15.06.2010
  Up Date 2: Motiunea de cenzura a picat, guvernul si legile Boc raman

Motiunea de cenzura impotriva guvernului Boc si a legilor sale de reducere a salariilor bugetarilor si a pensiilor a picat, lipsind doar opt voturi pentru a fi adoptata. Au votat pentru 228 de parlamentari insa minimul de voturi "pentru" prevazut de Constitutie este de 236. Au lipsit 108 parlamentri de la votdin totalul de 471. Impotriva guvernului Boc au votat si cativa parlamentari PD-L, dintre care cel mai renumit este fosta vedeta TV, Teo Trandafir dar si deputatul PD-L de Cluj, Mircea Giurgiu. Au lipsit multi parlamentari din tabara PSD si PNL, fapt acre ar putea determina excluderea acestora, asa cum au anuntat liderii celor doua partide.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 494. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
14.06.2010
  "U" Cluj a reveni in Liga I

"U" Cluj s-a intors in triumf sambata din deplasarea de la Minerul Lupeni, pe terenul careia a reusit promovarea in Liga I, dupa un meci fara emotii, pe care l-a castigat cu scorul de 3-1. Golurile Uistilor au fost marcate pina in minutul 32 de catre Lemnaru - din penalti - si Ungurusan, de doua ori. Oaspetii au inscris si ei un gol in repriza secunda prin Deaconescu.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 379. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
03.06.2010
  DIICOT a destramat o retea care intercepta telefoanele mobile

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a efectuat ieri o ampla actiune nationala, inclusiv la Cluj, al carei scop a fost  destramarea unei asa zise retele nationale de interceptari telefonice ilegale. Procurorii DIICOT au avut mandate pentru verificarea a patru cetateni clujeni care ar fi detinut instalatii tehnice si soft de interceptare a telefoanelor mobile.  In fapt, dupa cum au relevat datele ulterioare, este vorba de o afacere comerciala a unui informatician din judetul Hunedoara - Dan Nicolae Oproiu, care are pe internet o un domeniu si o afacere de comercializare de sisteme electronice pentru interceptari telefonice.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 510. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
28.05.2010
  TIFF d'Elitte

Startul oficial al TIFF-ului va avea loc astazi, de la ora 21.30, intr-un decor si cu un scenariu inedit: In P-ta Unirii din centrul Clujului, unde s-a amenajat o sala de proiectie inedita, cu o1000 de locuri pe scaunde, cu un ecran gonflabil gigant si cu un decor asigurat de sponsorul oficial al festivalului. "Covorul rosu" va fi intins tot aici, in seara aceasta, semnal al deschiderii deja al celebrului festival.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 424. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
26.05.2010
  Apostu a sacrificat-o pe Dacia

Consiliul Local a aprobat ieri proiectul de hotarare al primarului Sorin Apostu privind structura noii organigrame a Primariei. Astfel au fost eliminate din structura de functii a municipalitatii 243 de posturi vacante, fara ca vreun functionar sa fie dat afara. Aceste posturi au fost introduse in organigrama Primariei de fostul primar, Emil Boc, urmand sa fie scoase la concurs, insa au fost blocate de catre guvernul Tariceanu. De asemenea, au fost eliminatesi 22 de posturi de conducere, respectiv de sefi de servicii si 3 functii de directori.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 427. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
16.05.2010
  C.F.R. = Campioana Fotbalului Romanesc

Fluierul final de sambata seara al meciului CFR-International Curtea de Arges, incheiat cu scorul de 2-1 pentru echipa din Gruia a adus cea mai mare bucurie jucatorilor, oficialilor si fanilor echipei din Gruia. Castigarea celui de-al doilea titlu de campiona a Romaniei si un nou botez simbolic pentru echipa: CRF = Campioana Fotbalului Romanesc. Cei 22.000 de spectatori prezenti in tribuna au aplaudat reusita feroviarilor la capatul unui campionat dificil dominat de emotii si incertitudini.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 413. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
06.05.2010
  Parlamentul European interzice cianurile la Rosia Montana

Parlamentul European a adoptat miercuri, la initiativa parlamentarilor socialisti romani dar si a independentului, Laszlo Tokes, o rezolutie prin care se cere interzicerea folosirii cianurii in exploatarile miniere din Uniunea Europeana. Rezolutia a fost adoptata cu o zdrobitoare majoritate de voturi, de 488 de voturi pentru, 48 impotriva si 57 de abtineri. Parlamentul a respins totodata amendamentele sustinute de deputatii PPE din Romania, alaturi de Gigi Becali, Adina Valean(PNL) care propuneau o amelioarare a conditiilor impuse unor asemenea exploatari in cazul unor tari ca Romania.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 419. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
26.04.2010
  Up date2 : Trupul celuilalt student a fost gasit in adancuri

Echipa de scafandri din Tg Mures a reusit miercuri dupa masa sa gaseasca si trupul celuilalt student care s-a inecat sambata seara in lacul de la Belis, dupa patru zile de cautari dificile in care au fost implicate mai multe echipe de scafandri venite din Mures, Baia Mare si de la Cluj. Trupul studentului originar din salaj a fost gasit in acelasi perimetru in care a fost gasit luni si colegul sau din Cluj. Gasirea celor doi tineri a fost anevoioasa din cauza vizibilitatii scazute la adancimea de peste 20 de metri dar si a curentilor puternici care pun in pericol viata scafandrilor. Un alt impediment l-a constituit apa deosebit de rece, care nu le-a permis scafandrilor sa faca decat un numar limitat de scufundari. Odata incheiat epilogul acestei nenorociri, poate ca prin moartea lor, cei doi studenti de la Universitatea Tehnica vor putea transmite generatiei lor mesajul salvator: renuntati la teribilism, ca va costa viata si va nenorociti parintii.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 450. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
21.04.2010
  UpDate 2: Patru curse anulate la Aeroportul din Cluj din cauza cenusei

Conducerea Aeroportului international Cluj Napoca a anuntat miercuri, la ora 13, ca afost nevoita sa anuleze patru curse aeriene din cauza norului de cenusa care afecteaza nordul si vestul Europei.
Urmatoarele zboruri sunt anulate:
WZZ 776 Dortmund - Cluj, aterizare 11.15
Wzz 775 Cluj - Dortmund, decolare 11.45
WZZ 787 Cluj - Paris, decolare 12.10
WZZ 788 Paris - Cluj, aterizare 17.50

UpDate: Conducerea Consiliului Judetean Cluj si a Aeroportului international Cluj Napoca  au anuntat ca aeroportul a fost redeschis operational si ca pe perioada in care a fost inchis din cauza cenusei vulcanice a suferit pierderi de cca. 75.000 de euro. In principal aceasta paguba a fost provocata de de neincasarea taxelor aeroportuare.Directorul Aeroportului international Cluj Napoca, David Ciceo, anuntat vineri sera, la ora 22, ca din cauza Ț deplasarii norului de cenusa vulcanica, provenita de la eruptia vulcanului din Islanda, traficul pe aeroportul clujean va fi suspendat timp de 24 de ore, incepind cu ora zero a zilei de sambata, 17 aprilie. Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 509. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
20.04.2010
  Greva generala in invatamant

Sindicatele din invatamantul romanesc au anuntat marti ca negocierile cu guvernul au esuat si ca greva generala programata pentru joi va fi declansata asa cum s-a convenit. Sindicalistii din invatamant sustin ca ministrul Educatiei Nationale a refuzat sa renegocieze contractul colectiv de munca si sa stopeze concedierea celor 15.000 de cadre didactice, anuntata pentru toamna acestui an.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 417. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
13.04.2010
  Costiniu, Casuneanu si Locic eliberati din arest

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursurile facute de catre " lotul Voicu" si a dispus luni seara revocarea masurii de arestare preventiva a judecatorului Florin Costiniu si a oamenilor de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, dupa ce acestia au fost tinuti patru zile in arestul Politiei Capitalei .


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 329. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.04.2010
  Judecatorul Costiniu, Casuneanu si Locic arestati pentru 29 de zile

Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat vineri noapte, la capatul a 16 ore de audieri si deliberari, sa aprobe cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 29 de zile a judecatorului Florin Costiniu si a oamenilor de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu. Cei trei sunt inculpati in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu.Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 354. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
08.04.2010
  Premiera in Europa: un judecator al Curtii Supreme in catuse

Judecatorul Florin Costiniu de la Curtea Suprema si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au fost retinuti, joi, pentru 24 de ore, in baza unor ordonante de retinere, emise de procurorii DNA in dosarul Voicu. Tot in cursul zilei cei trei au fost prezentati in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pe 29 de zile. Primul care a ajuns in arestul Politiei Capitalei a fost Marius Locic, caruia i-au urmat judecatorul Florin Costiniu si omul de afaceri Costel Casuneanu. In premiera europeana publicul roman a putut vedea, in jurul orei 17 a zilei de joi, un judecator al instantei supreme a statului care purta catuse la maini.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 351. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
07.04.2010
  CSM a dat aviz pentru arestarea judecatorului Costiniu de la Curtea Suprema

Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a dat aviz pentru retinerea si arestarea judecatorului Florin Costiniu, seful Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, anchetat in dosarul in care a fost arestat preventiv senatorul PSD Catalin Voicu, potrivit Mediafax. Este primul caz in Romania postdecembrista cand se solicita un aviz pentru arestarea unui judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 323. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
02.04.2010
  ASA ESTE SCRIS SI ASA TREBUIA SA PATIMEASCA HRISTOS SI SA INVIE DIN MORTI A TREIA ZI

SCRISOAREA PASTORALA
a PS Florentin CRIHALMEANU,
Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla,
la marita Sarbatoare a Invierii din morti a Domnului
si Dumnezeului si Mantuitorului nostru Isus Hristos
Florentin, prin harul si mila Bunului Dumnezeu, Episcop de Cluj-Gherla, Onoratului cler impreuna slujitor si de Dumnezeu iubitor, cuvioaselor persoane consacrate si iubitilor credinciosi greco-catolici impreuna rugatori, precum si tuturor crestinilor de Dumnezeu cinstitori, arhiereasca binecuvantare si crestineasca salutare la marita sarbatoare: «HRISTOS A INVIAT!»


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 342. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
02.04.2010
  Pastorala de Paste a Mitropolitului Bartolomeu

† BARTOLOMEU
PRIN HARUL LUI DUMNEZEU,
ARHIEPISCOP
AL VADULUI, FELEACULUI SI CLUJULUI

iubitului nostru cler si popor:
har, pace, ajutor si milã de la Dumnezeu,
iar de la noi arhieresti binecuvantãri si crestineasca salutare:

HRISTOS A INVIAT!
† B A R T O L O M E U

din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului,
Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului,
catre iubitul meu cler si popor, har si mila de la Dumnezeu,
iar de la mine arhiereasca binecuvantare.
Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 340. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
31.03.2010
  Cinema Republica se va numi " Florin Piersic"

Cinematograful Republica va intra intr-un amplu program de renovare si modernizare si va purta numele marelui actor clujean Florin Piersic. Vestea a fost anuntata astazi de catre primarul Sorin Apostu in cadrul unei conferinte de presa la care a participat si cel mai ibit actor roman. Potrivit primarului, imediat dupa finalizarea Festivalului de film Transilvania, cinematograful va intra in renovare, fiindu-i inlocuite sistemul de protectie, cu unul "Dolby Soround", un nou ecran si scaunele, costul inregii renovari fiind evaluat la peste sapte miliarde de lei vechi.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 383. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
18.03.2010
  Primarul din Baia Mare condamnat la inchisoare de catre Curtea de Apel Cluj

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat ieri pe primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel (PNL) la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, anuland sentinta Tribunalului Maramures, care l-a achitat. Inalta instanta clujeana urmeaza sa trimita mandatul de arestare al primarului Anghel la Judecatoria din Baia Mare pentru a fi pus in aplicare. Sentinta este definitiva si executorie.
 Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 291. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
02.03.2010
  Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost retinut

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost urcat cu catuse la maini intr-o duba a politiei, in aceasta seara, la ora 20,03, fiind retinut pentru 24 de ore de catre procurorii anticoruptie intr-un dosar in care acesta este acuzat de coruptie. Duba Politiei l-a dus pe Solomon la Tribunalul Craiova, unde acesta va fi audiat de catre judecatori, care se vor pronunta asupra cereri de arestare preventiva pentru 29 de zile, cerere depusa de catre DNA.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 299. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.02.2010
  Marian Sarbu pleaca din PSD

Marian Sarbu, fostul ministru al Muncii in guvernul PD-L- PSD si unul dintre liderii social-democrati, pleaca din PSD. Sarbu a avut in aceasta dimineata o discutie cu liderul PSD, Victor Ponta, pe care a catalogat-o ca fiind " una calma". Acesta a mai spus ca nu se mai regaseste in " politica sociala a partidului din care face parte"Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 376. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
16.02.2010
  Iliescu se retrage din PSD

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anuntat ca se retrage din toate functiile pe care le are in partid si ca este posibil sa se retraga si din Congresul care va avea loc sambata, la Romexpo, in Bucuresti. Iliescu a declarat la Antena 3 ca liderii partidului ca va ramane fidel stangii romanesti si ca soarta PSD  il preocupa, insa spera ca acest partid sa nu iasa slabit si divizat in urma Congresului. Ion Iliescu a precizat ca este extrem de nemultumit de "esenta discutiilor pe marginea statutului care risca sa transforme partidul intr-o grupare de grupuri care se lupta intre ele


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 336. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.02.2010
  Suspectii in cadrul jafului BT raman in arest

Tribunalul Cluj a respins ieri cererea de eliberare a suspectilor Andrei Hossu si Bogdan Baciu, cei doi clujeni care au fost arestati preventiv, fiind acuzati ca ar fi autorii jafului din februarie anul trecut petrecut la sediul Bancii Transilvania din Manastur. Ieri a avut loc o noua audiere publica a celor doi, in cadrul careia avocatii celor doi au solicitat eliberarea din arest si cercetarea in stare de libertate, pe motiv ca la dosar nu exista probe temeinice care sa ateste ca clientii lor ar fi autorii jafului.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 303. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
11.02.2010
  Evenimentul Zilei fost cumparat de Boby Paunescu

Ziarul Evenimentul Zilei si saptamanalul Capital au fost cumparate de catre Boby Paunescu, fiul controversatului magnat Constantin Paunescu, cel acuzat in anii 90 ca ar fi devalizat Bancorex. Cele doua titluri cumparate vor fi integrate in grupul media B1 din care fac parte B1TV, VOX News si cel mai puternic ziar local, Gazeta de Sud. Vanzarea a fost confirmata joi printr-un printr-un comunicat de presa emis de Ringier Romania, divizia trustului elvetian care a detinut cele doua publicatii in baza unei decizii de "eficientizare a portofoliului de print".


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 369. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.02.2010
  Drogurile legale au fost interzise

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri Ordonanta de Urgenta prin care sunt interzise de la vanzare si consum asa numitele "droguri legale", comercializate in magazine de profil sub denumirea de "plante etnobotanice. Noua lege face referire la 36 de astfel de plante sau substante halucinogene iar magazinele care le au pe stoc sunt obligte sa le inventarieze si sa le distruga imediat.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 338. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
09.02.2010
  Plopul secular si-a gasit loc in Gradina Botanica

Cea mai reprezentativa portiune din imensul trunci al plopului secular de la stadion, cu inaltimea de 10 metri, diametrul de trei metri si in greutate de 21 de tone, a fost transportata ieri la Gradina Botanica unde va fi conservata pentru a fi expusa publicului vizitator. Transportul a fost asigurat cu sprijinul Primariei Cluj Napoca.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 395. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
29.01.2010
  Tribunalul Cluj a respins contestatia pentru stadion

Tribunalul Cluj a respins astazi solicitarea unui grup de cinci arhitecti clujeni, care au cerut anularea autorizatiei de construire pentru noul stadion, emisa de Primaria Cluj Napoca. Cererea arhitectilor fusese depusa la instanta clujeana in urma cu cateva saptamani, dupa ce acestia au facut mai multe demersuri publice prin care contestau refacerea stadionului.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 339. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
25.01.2010
  Dimitriu - decorat cu Crucea Transilvana

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Cluj, Stefan Dimitriu a fost decorat ieri, de ziua Unirii Principatelor Romane de catre Mitropolia ortodoxa a Clujului cu distinctia "Crucea Transilvana". Ceremonia religioasa a avut loc la Biserica " Sf. Ioan"din cartierul Marasti si a fost oficiata de catre episcopul Vasile Somesanul.Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 332. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
22.01.2010
  Salina Turda inaugurata cu mare fast

Premierul Romaniei, Emil Boc, alaturi de ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea au participat  impreuna cu primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, la festivitatile prilejuite de inaugurarea Salinei Turda, ce a fost modernizata. Alaturi de acestia au mai participat si prefectul judetului, Florin Stamatian, presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, primarul Clujului, Sorin Apostu, precum si mai multi parlamentari clujeni de la PD-L si PSD.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 383. Comentarii: 0. Punctaj: 12.
 
 
21.01.2010
  Suspectii au fost arestati pentru 29 de zile

Cei doi suspecţi acuzati de jefuirea in februarie anul trecut a  Bancii Transilvania (BT), Dan Andrei Hosu şi Bogdan Baciu, ambii în vârstă de 21 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Mihai Giurgea, avocatul unuia dintre tineri sustine ca arestarea clientului sau nu este intemeiata si ca n-ar fi suficiente pribe la dosar. "Exista o singura proba ADN, insa aceasta e neconcludenta si ar putea proveni de la o alta vizita in banca a clientului sa", a mai spus avocatul.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 343. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.01.2010
  Filmul jafului Bancii Transilvania de anul trecut. Doi suspecti au fost retinuti

Ministrul de interne, Vasile Blaga a declarat ca politistii clujeni au retinut astazi doi suspecti care sunt acuzati de jefuirea filialei din cartierul Manastur a Bancii Transilvania. Oficialul nu a prezentat mai multe amanunte. Potrivit informatiilor InfoPrompt, in acest moment, cei doi suspectii, ambii cu domiciliul in Cluj Napoca sunt audiati de catre procurori. Oficialii politiei clujene refuza sa faca declaratii, motivand ca seful IPJ Cluj, chestorul Ioan Pacurar va prezenta mai multe detalii in cadrul unei conferinte de prese.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 717. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
18.01.2010
  20 de ani de UDMR: Clujul va deveni cea mai mare comunitate maghiara

Presedintele UDMR Cluj, Laslo Attila a declarat pentru InfoPrompt ca daca ar fi sa faca un bilant la implinirea a 20 de ani de la infiintarea uniunii cel important lucru realizat este ca la Cluj au disparut tensiunile interetnice si ca orasul si judetul se dezvolta. " Avem o crestere a populatiei maghiare dupa ce am iesit din " groapa demografica" a anilor 90 si inceputul anilor 200. Clujul va deveni cea mai mare comunitate maghiara din Transilvania", a mai spus liderul UDMR.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 355. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
14.01.2010
  Dimitriu primeste Crucea Transilvana

Mitropiltul Clujului, Bartolomeu, a hotarat sa-l decoreze pe presedintele Camerei de Comert si Industrie Cluj, Stefan Dimitriu, cu Crucea Transilvana, cea mai inalta distinctie acordata mirenilor de catre Mitropolia ortodoxa a Clujului. Distinctia ii va fi inmanata lui Dimitriu in cadrul unei ceremonii religioase care va avea loc in dat de 24 ianuarie la Biserica " Sf. Ioan"din cartierul Marasti. Lacasul de cult pentru decernarea distinctiei nu este intamplator ales intrucit biserica ortodoxa de pe str. Fabricii a fost salvata de la demolare de catre constructorul Stefan Dimitriu alaturi de Nicolae Beuran, care era atunci responsabil PCR cu investitiile in Cluj.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 485. Comentarii: 0. Punctaj: 19.
 
 
11.01.2010
  Puscas: PSD are toate sansele sa moara...

Mediafax:Fostul deputat PSD Vasile Puşcaş, ex-negociator-şef al României cu UE, consideră că partidul are nevoie să pregătească o viziune social-democrată adecvată secolului XXI, un nou program şi viitori candidaţi, astfel încât să se rupă de stigmatul „post-comunist”.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 463. Comentarii: 0. Punctaj: 21.
 
 
21.12.2009
  20 de ani de la Revolutie comemorati cu marsuri, lumini si muzica la Cluj

Asociatiile de revolutionari impreuna cu autoritatile locale si judetene organizeaza astazi mai multe manifestari dedicate comemorarii a 20 de ani de la Revolutia din 1989. Spre deosebire de alti ani, in program este inclus si un spectacol de sunet, lumini si muzica incepand cu ora 17.00 in fata Prefecturii.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 327. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
21.12.2009
  Sezonul furturilor din magazine

Trei hoti au fost prinsi in flagrant in ultimele 24 de ore in timp ce furau din mai multe supermarketuri din oras. Politistii spun ca este o perioada in care aceste cazuri de furt se inmultesc mult datorita afluxului mare de cumparatori din perioada de dinaintea Sarbatorilor.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 281. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
20.12.2009
  Papa Ioan Paul al II-lea ar putea fi canonizat in 2010

Papa Benedict XVI a recunoscut "virtutile eroice" ale predecesorului sau, Papa Ioan Paul al II-lea, deschizand calea spre o posibila canonizare a sa in octombrie 2010, data aniversara a alegerii sale din 1978. Recunoasterea unui miracol atribuit lui Ioan Paul al II-lea va fi insa un lucru necesar pentru canonizarea sa.Autor: Luiza Lazar. Vizualizări: 277. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
18.12.2009
  Director nou la Casa de Asigurari de Sanatate Cluj

Gentiana Radulescu, fost director adjunct al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Cluj asigura interimatul la conducerea acestei institutii, dupa ce fostul director, Emilia Groza a fost revocata din functie in baza unui ordin al Guvernului.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 407. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
17.12.2009
  Hilote invoca atractia gravitationala pentru a fi eliberat

Gabriel Hilote, autorul cumplitului accident din octombrie in urma caruia a fost omorata o familie, a cerut din nou judecarea in libertate. Recursul fata de mentinerea starii de arest s-a desfasurat astazi la Tribunalul Cluj. Avocatul lui Hilote a sustinut ca exista numeroase motive pentru care clientul sau ar trebui judecat in stare de libertate, unul dintre acestea fiind inconsistenta stiintifica a expertizei medico-legale care a dovedit ca Hilote se afla sub influenta bauturilor alcoolice in momentul producerii accidentului, precizand ca expertul nu a tinut cont de indicele fundamental de atractie gravitationala a sangelui.


Autor: Luiza Lazar. Vizualizări: 926. Comentarii: 8. Punctaj: 37.
 
 
17.12.2009
  Tramvaiul lui Mos Craciun circula din nou

Copiii, parintii si bunicii sunt asteptati intre 18 si 26 decembrie sa se intalneasca cu Mos Craciun pe tramvai. Zilnic intre orele 12 si 18, o data pe ora, Tramvaiul lui Mos Craciun va circula pe ruta Manastur - Piata Garii si retur.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 258. Comentarii: 0. Punctaj: 4.
 
 
16.12.2009
  Un sofer RATUC concediat pentru comportament inadecvat

RATUC a concediat un  sofer dupa ce acesta a fost implicat in urma cu doua zile intr-un accident. Conducerea RATUC a luat aceasta decizie din cauza comportamentului inadecvat al soferului fata de calatori. Accidentul s-a produs in seara zilei de 14.12.2009. A fost implicat un autobuz al RATUC si un autoturism.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 330. Comentarii: 0. Punctaj: 9.
 
 
14.12.2009
  100 de hectare vor fi impadurite in Bontida

Consiliul Judetean Cluj a castigat un proiect depus pentru comuna Bontida pentru „impadurirea terenurilor degradate”. Acest proiect este finantat de Ministerul Mediului prin intermediul Administratiei Fondului pentru Mediu. Suma totala nerambursabila solicitata pentru finantare este  de 4.934.812 lei.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 261. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
14.12.2009
  Alegerile nu se vor relua

Curtea Constitutionala a respins contestatia privind rezultatului alegerilor precum si cererea PSD de anulare a turului doi al alegerilor prezidentiale din 6 decembrie 2009. Instanta constitutionala nu si-a motivat pina la aceasta ora hotarirea.( ora 18:15-14.12.2009)


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 248. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.12.2009
  AJOFM Cluj risca sa isi inchida portile

AJOFM Cluj nu si-a mai platit facturile la utiliati de 2 luni de zile. Directorul institutiei Daniel Don spune ca daca nu se va realiza o rectificare de buget urgenta agentia risca sa ramana fara curent, gaz, telefon si sa nu mai poata plati ajutoarele de somaj in ianuarie 2010.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 253. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
10.12.2009
  Barack Obama a primit premiul Nobel pentru pace

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama a acceptat, de cateva minute, premiul Nobel pentru pace din acest an, in Oslo, la numai 10 zile dupa ce a decis trimiterea a inca 30.000 de soldati in razboiul din Afganistan.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 253. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
09.12.2009
  Contractele trimise de E ON Gaz catre consumatori nu respecta legea

Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Cluj a cerut companiei de furnizare a gazului E On Gaz sa reformuleze contractele de consum trimise clientilor sai pe motiv ca se incalca dreptul la informare corecta. Compania are la dispozitie doua saptamani pentru a completa aceste contracte.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 315. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
08.12.2009
  PNL Cluj a decis: Ne aliem cu PD-L daca primim functia de premier

 PNL Cluj a decis in cadrul sedintei Biroului Permanent Judetean, care a avut loc aseara, ca  intra la guvernare cu Partidul Democrat Liberal doar in varianta in care prim ministrul este al Partidului National Liberal. Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, a declarat ca in urma sedintei, unde fiecare si-a spus punctul de vedere, s-a prezentat o situatie a acestui moment, finalitatea discutiei fiind ca PNL poate intra la guvernare doar cu un premier PNL.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 231. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
07.12.2009
  BEC rezultate ora 11: Basescu 50,37%

BEC a comunicat la ora 11 rezultatele partiale in urma numararii voturilor valabil exprimate in 99,13% din sectiile de votare. Traian Basescu conduce cu 50,37%, fata de Mircea Geoana cu 49,62%.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 256. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.12.2009
  Primele sesizari depuse la Cluj

Primele sesizari legate de modul cum se desfasoara turul doi al alegerilor prezidentiale au fost deja depuse la politie si la Biroul Electoral Judetean. Politistii au cercetat mai multe persoane acuzate ca ar fi lipit afise cu un candidat dupa incheierea campaniei electorale si un presedinte de sectie de votare care ar fi incercat in aceasta dimineata sa influenteze un alegator.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 273. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.12.2009
  Crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Nicolae

6 decembrie este prilej de bucurie pentru crestini si mai ales pentru copii deoarece astazi este sarbatoarea Sfantului Nicolae. Cunoscut si ca Mos Nicolae Sfantul este asteptat cu ghetele curate mai ales de cei mici care stiu ca in acest fel vor primi daruri.


Autor: InfoPrompt.ro. Vizualizări: 263. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.12.2009
  Buletine de vot anulate pentru ca alegatorii le-au fotografiat cu telefoanele mobile

Mai multe buletine de vot au fost anulate de membrii unor sectii de votare din judet dupa ce alegatorii au intrat in cabinele de vot si si-au fotografiat buletinele pe care au votat. Aceste actiuni incalca prevederile legii 370 si reprezinta o violare a secretului votului, cei care au actionat in acest fel primind buletine noi pentru a vota din nou.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 252. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.12.2009
  Jumari si sampanie in sediul PSD: Geoana 52%

Reprezentantii PSD alaturi de cei PNL au sarbatorit aseara, impreuna, la sediul PSD de pe Bulevardul Eroilor, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor. "Ole Ole, Basescu nu mai e" a fost imnul cantat de membrii PSD si PNL, la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, ce-l plaseaza pe Mircea Geoana pe primul loc la functia de presedentie a tarii. Dupa ce au deschis mai multe sticle de sampanie si au adus un cos urias umplut cu bunatati traditionale romanesti, membrii celor doua partide aliate s-au indreptat catre sediul PNL, unde au schimbat canalele Tv, pentru a consulta alte rezultate si pentru a urmari declaratiile facute de catre Crin Antonescu si Mircea Geoana.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 241. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
06.12.2009
  Oana Boc nu a aplaudat victoria lui Basescu

Membrii PD-L Cluj, in frunte cu primarul Sorin Apostu, presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, deputatii Daniel Buda, Petru Calian, Mircea Giurgiu, Adrian Gurzau si senatorii Mihail Hardau si Serban Radulescu au fost cuprinsi aseara de tristete la anuntarea rezultatelor exit-pollurilor realizate de CURS, CCSB si INSOMAR.


Autor: Luiza Lazar. Vizualizări: 753. Comentarii: 0. Punctaj: 10.
 
 
04.12.2009
  Mos Nicolae vine in Piata Unirii

Copiii pot sa se intalneasca cu Mos Nicolae sambata 5 decembrie in Piata Unirii. Primul cadou pe care mosul il aduce pentru clujeni este accesul gratuit la patinoarul din piata intre orele 10.00 si 22.00


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 267. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
03.12.2009
  Amenda de 50.000 de lei pentru extremistii unguri

Organizatorul manifestatiei maghiare, din fata catedralei "Sfantul Mihail", care a avut loc de ziua Romaniei si in cadrul careia membrii gruparii extremiste de dreapta "Noua Garda Maghiara" au purtat insemne ale Ungariei Mari, a fost amendat cu 50.000 de lei.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 250. Comentarii: 1. Punctaj: 0.
 
 
02.12.2009
  Clujul a fentat Revolutia, aseara

Circa 50 de persoane, in general tineri, au incercat aseara, in jurul orei 19, sa provoace la Cluj o stare de spirit si o agitatie la fel ca la Timisoara. Veniti in P-ta Unirii , unde se aflau cateva sute de clujeni care venisera cu copiii la patinoar, tinerii agitatori au inceput sa scandeze sloganuri impotriva PSD si, mai ales impotriva lui Ion Iliescu. Protestatarii aveau si steaguri tricolore gaurite la mijloc, similare celor purtate de revolutionarii din 89, precum si un banner dintr-un cearceaf alb, mazgalit la repezeala cu tus negru, pe care scria “ Jos Iliescu”.


Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 293. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
 
 
02.12.2009
  Primii kilometri de autostrada ne-au costat 500 de milioane de euro

Autostrada Transilvania si-a deschis "portile" pentru masini chiar de Ziua Nationala. Cei 42 de kilometri dintre Turda si Gilau au fost inaugurati cu surle si trambite. S-a tras tare pana in ultimul moment, astfel ca inaugurarea s-a facut in lipsa unor lucrari, ce vor fi realizate in perioada urmatoare. 


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 209. Comentarii: 0. Punctaj: 7.
 
 
01.12.2009
  Clujul si-a pus hainele de sarbatoare

In aceasta seara luminile de sarbatori au fost aprinse in Cluj-Napoca. Orasul s-a imbracat in haine de sarbatori aurii, argintii si rosii. Brazii impodobiti s-au luminat in toate pietele orasului. (Click pe foto pentru a vedea galeria)


Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 363. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
01.12.2009
  Marea Unire s-a jucat pe Eroilor

Clujenii care au trecut astazi pe Bulevardul Eroilor au avut parte de un spectacol in aer liber: reconstituirea atmosferii din preajma Marii Uniri.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 247. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
30.11.2009
  Azi se aprind luminile de sarbatori

Municipalitatea clujeana va aprinde astazi iluminatul festiv cu ocazia sarbatorilor de iarna. Startul se va da la ora 18.30 in Piata Unirii. Pe scena de aici mai multe coruri vor incanta clujenii cu un concert de colinde.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 265. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
29.11.2009
  Casa Doinei Cornea sparta de hoti

Casa disidentei Doina Cornea a fost sparta in aceasta dupa amiaza. Hotii au furat circa 4500 de lei. In momentul spargerii nimeni nu era acasa. "Apelul la Politie a facut de catre fiul doamnei Cornea. Nu era nimeni acasa cand s-a petrecut spargerea. Exista urme de fortare a usii. Hotii au patruns prin efractie. Prejudiciul este de aproximativ 4500 de lei. Au cautat doar banii", a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Cluj, Gina Pop.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 277. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
27.11.2009
  Film socant: Basescu lovind un copil in fata

Filmul, postat de site-ul Gardianul", reda o scena din timpul unui miting din anul 2004, desfasurat la Ploiesti, in cadrul caruia Traian Basescu, aflat pe scena, este solicitat de catre o femeie aflata intr-o stare extrema de surescitare sa-I primeasca un memoriu:“ Traian Basescu, va rog luati acest memoriu. Va rog ajutati-ma, sunt disperata! Am un copil handicapat si sunt pe cale de evacuare! " Traian Basescu ii raspunde: “ Bine, doamna! “, dupa care urmeaza scena socanta in care mana lui Traian Basescu il loveste violent in fata pe copilul de langa femeie. Apoi femeia continua cu rugamintea: “ Va rog ajutati-ma, ca nu se face dreptate.” Dupa acest moment, Traian Basescu se indeparteaza pe scena.

Filmul a fost difuzat aseara, pe Realitatea, in cadrul emisiunii realizate de Razvan Dumitrescu, la care invitat a fost chiar presedintele Romaniei, Traian Basescu. Acesta, solicitat sa dea un raspuns, a  facut o declaratie naucitoare: “Va asigur ca voi da o explicatie dupa ce o sa ma uit. Nu imi dau seama. M-a injurat? Nu stiu. Trebuie sa privesc imaginile. Nu ma pot pronunta inca. Voi da o explicatie publica maine.

Intrebat de Razvan Dumitrescu ca si in conditiile in care ar fi fost injurat cel care a facut-o e totusi un copil, Traian Basescu a mai spus ca nu stie si ca e posibil ca acel copil sa-i fii vorbit urat femeii. La citeva ore dupa aceasta emisiune, Traian Basescu a facut o declaratie oficiala in care spune ca el nu a lovit in viata lui un copil, fara a nega insa autenticitatea inregistrarii.


Autor: Ion Novacescu. Vizualizări: 415. Comentarii: 7. Punctaj: 35.
 
 
26.11.2009
  Sedinta cu repetitie la Consiliul Judetean

Presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, a convocat pentru vineri 27 noiembrie ora 12 o sedinta de indata a legislativului judetean. Aceasta dupa ce sedinta ordinara din 25 noiembrie a fost suspendata dupa ce consilierii PNL, PSD si UDMR au votat impotriva proiectului de rectificare a bugetului pe 2009.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 251. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
26.11.2009
  1 decembrie la Cluj, cu autostrada si artificii

Cei 42 de kilometri de autostrada dintre Gilau si Campia Turzii vor fi inaugurati in 1 decembrie de la ora 14. Primaria Cluj-Napoca pregateste de Ziua Nationala si un program special in care un element de noutate va fi o sceneta istorica pe Bulevardul Eroilor. Programul Zilei Nationale va incepe la ora 10 cu o slujba religiosa la Catedrala Mitropolitana urmata de o ceremonie de depunere de coroane.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 300. Comentarii: 0. Punctaj: 8.
 
 
23.11.2009
  50,28% dintre clujeni au votat la referendum

Biroul Electoral Judetean Cluj a finalizat si centralizarea proceselor verbale referitoare la votul pentru referendumul din 22 noiembrie. Astfel, la Cluj, prezenţa la referendum a fost de 50,28%, adica un numar de 299.907 de persoane care s-au prezentat la urne.Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 235. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
23.11.2009
  Trei dosare penale pentru incidente electorale in judetul Cluj

Politistii clujeni au intocmit trei dosare penale pentru persoane implicate in cateva incidente electorale petrecute pe parcursul scrutinului din 22 noiembrie in judetul Cluj. In total la Inspectoratul Judetean de Politiei au fost despuse in cursul zilei de ieri 19 sesizari.  


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 238. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
22.11.2009
  Au aparut primele probleme la sectiile de votare

Biroul Electoral Judetean Cluj a primit primele sesizari in legatura cu desfasurarea scrutinului de astazi in judetul Cluj. Desi cele aproape 600 de sectii de votare s-au deschis fara probleme la ora 7 si vor fi deschise pana la ora 21, reprezentantii partidelor deja au inceput sa se planga de diferite nereguli.   


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 256. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
22.11.2009
  Marius Nicoara nu si-a gasit numele pe listele de vot

Senatorul PNL, Marius Nicoara s-a prezentat la sectia de vot din cartierul Zorilor, insa nu si-a gasit numele la niciuna dintre cele patru sectii de vot de la Scoala Radu Stanca. Dupa ce si-a cautat numele la fiecare, a fost instiintat ca trebuie sa mearga la sectia de votare de pe strada Mircea Eliade. Acesta a afirmat ca voteaza pentru democratie, pentru un viitor mai bun si pentru ca "tara noastra sa paseasca intr-o perioada de liniste si normalitate.


Autor: Luiza Lazar. Vizualizări: 263. Comentarii: 0. Punctaj: 7.
 
 
22.11.2009
  Pro Democratia a descoperit observatori falsi in sectiile de votare

Observatorii Asociatie Pro Democratia au sesizat mai multe nereguli la sectiile de votare din judetul Cluj. Astfel in mai multe sectii de votare din judet sunt acreditati observatori la alegeri care spun ca sunt din partea lui Sorin Oprescu. Presedintii acelor sectii de votare spun insa ca acestia sunt acreditati din partea Societatii Internationale pentru Drepturile Omului.


Autor: Claudia Romitan. Vizualizări: 238. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
 
19.11.2009
  BBC: Conducatorii statelor UE vor alege un presedinte

Conducatorii Uniunii Europene se vor aduna la Bruxelles pentru a selecta primul presedinte full-time si primul inalt reprezentant al afacerilor externe.Conducatorii celor 27 de state membre ale UE au pareri impartite in privinta candidatilor pe care ii vor alege si se asteapta ca negocierile sa dureze pana noaptea tarziu. Fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair, este unul dintre favoritii pentru postul de presedinte. Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 269. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou
Promo InfoPrompt
SPALATORIE AUTO DE VANZARE

Biroul Executorului Judecatoresc, Man Ovidiu Ioan, anunta scoaterea la vanzare silita a spalatoriei " Speed wash" din cadrul Centrului comercial Kaufland, ca urmare a unor titlu [...]

Reclama ta aici !
Cei mai frumosi sani
Reclama ta aici !
Paparazii Anonimi

Ai reuşit să faci o fotografie sau o înregistrare video/audio cu personalităţi sau cu vedete pe care le-ai surprins în ipostaze neconforme cu statutul lor? Eşti interes [...]

Fitosii Clujului

Îi vedem mereu. Sunt lângă noi. Printre noi, însă mereu se consideră deasupra noastră. Pentru că au mai mulţi bani, se îmbracă doar cu haine de marcă, conduc maşi [...]

Reclama ta aici !
Gafe Stupide

Câştigă bani şi fii jurnalist anonim!

TRIMITE-NE ZILNIC GAFELE PE CARE LE-AI SESIZAT ŞI POŢI CÂŞTIGA 100 de Euro ![...]

Reclama ta aici !
Copyright © 2018 LION COMMUNICATIONS S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Noi     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON