[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare
 
Dezvăluiri
Administraţie
Politică
Revista Presei din Culise
Bârfe și Zvonuri
Monden
Știrea ta
Revista Presei Străine
Economic
Forum
 
Prima pagina
Care-i interesul tau?
InfoPrompt Special
Falimente. Incapacitate de plata. Executari silite
Audiente. Contacte. Relatii
Medical.Leacuri.Terapii
Revista presei straine
Prognozele InfoPrompt
Avantajele InfoPrompt
Forum
Newsletter Special
Comunicate de presa
Sondaje InfoPrompt
Care proiect mare de investitii al Clujului va fi finantat de guvern in 2010?

  Finalizarea portiunii de autostrada
  Stadionul si Aeroportul
  Filarmonica si Spitalul de urgenta
  Toate
  Niciunul

Votează   |   Vezi rezultate
Concurs InfoPrompt
concurs InfoPrompt

Câstiga un bilet de acces la piscina World Class! Trimite un mail la adresa: contact@infoprompt.ro si s ...

Agenda Evenimente

Vremea in Cluj-Napoca

Reclama ta aici !

You need to upgrade your Flash Player.

This site requires a more recent version of the Flash plugin than you currently have. This plugin is free and can be downloaded here
 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
FOTO
VIDEO
DESPRE NOI
CONTACT
PUBLICITATE

inchide
Vezi toate articolele din Medical Leacuri Terapii.
 
15.10.2009
  Top 10 inventii medicale prevazute pentru anul 2010

Cele mai apreciate inventii medicale prevazute pentru anul 2010 au fost anuntate recent, în cadrul celei de-a opta editii a Summitului Inventiilor Medicale din Cleaveland.

La  concurs au candidat 100 de inovatii medicale, nominalizate de catre cei mai buni 60 de medici de la clinicile lumii. Selectarea inventiei  câstigatoare a fost facuta dupa trei criterii majore: potentialul semnificativ pentru un impact clinic rapid în favoarea pacientului; probabilitatea de succes; suficienta datelor disponibile pentru inventia respectiva.


The player will show in this paragraph


10.  Vizualizarea electronică a lamelelor de sticlă pentru administrarea datelor digitale în patologie

De mai mult de un secol patologii au folosit microscoape puternice pentru a vedea mostre de Å£esuturi pe lamele de sticlă. Consultarea ÅŸi împărtăşirea lamelelor a fost una dintre provocări. Colegii erau forÅ£aÅ£i să se deplaseze la laboratoare sau  să trimită lamelele prin poÅŸtă sau curier, riscând astfel contaminarea sau vătămarea probelor. Noua tehnologie transformă lamelele de sticlă în lamele digitale cu o calitate excelentă a imaginii,  iar monitoarele calculatoarelor  devin microscoape virtuale. Medicii patologi pot fi mai rapizi ÅŸi mai eficienÅ£i chiar ÅŸi de la distanţă. De aci se ajunge la o stabilire rapidă ÅŸi precisă a diagnosticului ÅŸi a tratamentului definitiv.

9.    Dispozitive de obstruare a auriculului atrial stang in vederea reducerii riscului infarctului

Fibrilaţia atriala (FA) este cea mai comună tulburare de ritm a inimii .În FA cele două camere superioare ale inimii tremură (fibrilează) şi pompează sânge în mod ineficient la o frecvenţă de
300 - 400 de bătăi pe minut. Sângele poate să se adune şi să colmateze in atrii formând cheaguri care pot produce accidentul vascular cerebral (AVC) şi ,în final, moartea. Când operaţia nu este o opţiune, tratamentul primar include o doză zilnică de anticoagulante orale care sunt folosite pentru a subţia sângele pompat în inimă. Tratamentul cu anticoagulante orale are însă dezavantaje precum imposibilitatea monitorizării eficiente a medicamentelor. Un nou dispozitiv, implantat în atriul drept prin folosirea unor tehnici chirurgicale cu invazie minimă, are scopul de a reduce formarea cheagurilor de sânge, înlocuind tratamentul cu anticoagulante orale pe termen lung.

8. Trombocitopen oral- receptor agonist care stimulează producţia de trombocite
 
Un număr estimat de 50.000-100.000 de americani sunt diagnosticaţi cu purpură trombocitopenică imună (ITP), un sindrom clinic in care numărul scăzut de trombocite se manifestă printr-o tendinţă la sângerare crescută, purpura (vânătăi apărute la traumatisme minore) sau extravazare a sângelui din capilare în piele şi mucoase (petesii).
Manifestarea clinică majoră a acestei tuburări auto-imune este sângerarea, la traumatisme minore, apariÅ£ia unor pete roÅŸii pe piele sau mucoase petesii ÅŸi formarea de vânătăi-echimoze. Cauzele ITP sunt necunoscute iar tratamentul medicamentos este riscant ÅŸi uneori ineficient. Receptorul agonist care stimulează producÅ£ia de trombocite are rezultate promiţătoare - 59% dintre subiecÅ£ii testaÅ£i au prezentat îmbunătăţiri prin creÅŸtera numărului de trombocite cu 50.000 pe microlitru de sânge, faţă de 16%  dintre subiecÅ£ii din grupul placebo.
Creşterea numărului de trombocite cu ajutorul acestui medicament ar putea juca un rol important în lupta cu ITP.

7.    Autodiagnosticarea tulburărilor respiratorii din timpul somnului

Pe lângă deprivarea de oxigen şi oboseala extremă, persoanele care suferă de apneea de somn au un risc triplu de accident vascular şi un risc cvadruplu de atac de cord . Apneea de somn este o boală la fel de comună precum diabetul şi astmul şi afectează atât adulţi cât şi copii, 20-30% dintre cei afectaţi având vârsta de peste 60 de ani. Persoanele care suferă de apnee de somn se opresc din respirat în mod repetat în timpul somnului, pentru intervale cuprinse între câteva secunde şi un minut sau chiar mai mult. Lăsată netratată, această tulburare periculoasă poate duce la moarte.
Evaluarea acestei boli se limitează la internarea în spital şi supravegherea pacientului, în timp ce acesta doarme, printr-un studiu numit polisomnogramă - un medic specialist monotorizează activitatea creierului, mişcarea ochilor, pulsul inimii, nivelul oxigenului şi respiraţia pacientului. Centrele de diagnosticare nu mai fac faţă cererilor, datorită gradului mare de conştientizare a publicului faţă de apneea de somn precum şi faţă de alte tulburări ale somnului.
Un nou studiu practicat acasă le oferă pacienţilor posibilitatea de a se monotoriza în confortul propriului lor pat.

6.Exerciţiu forţat pentru îmbunătaţirea funcţiilor motorii la pacienţii care suferă de Parkinson

Tremurăturile, dificultatea de a-ÅŸi menÅ£ine echilibrul, schimbările în vorbire ÅŸi miÅŸcarea încetinită sunt doar o parte din simptomele  pacienÅ£ilor care suferă de Parkinson, o maladie a creierului care afectează peste un milion de americani. Parkinson este o boală incurabilă, insă există mai multe medicamente care pot ajuta pacientul să facă faţă simptomelor. Descoperiri recente în „exerciÅ£iu forÅ£at” ajută pacienÅ£ii să primească beneficii pe termen lung. Rezultatele unui studiu de 8 săptămâni unde pacienÅ£ii erau forÅ£aÅ£i să pedaleze bicicletele la o rată de 90 de rotaÅ£ii pe minut au arătat o îmbunătăţire de 35% a funcÅ£iilor motorii în comparaÅ£ie cu cei care pedalau în mod liber la o bicicletă staÅ£ionară. ÃŽmbunătăţirile au indicat schimbări la nivelul sistemului nervos central care eliberează chimicalele necesare pentru ameliorarea simptomelor.

5. Crioconservarea ovocitelor pentru păstrarea fertilităţii

6.1 milioane de femei din Statele unite sunt infertile. Pe parcurs ce o femeie îmbătrâneşte şansele infertilităţii cresc. 20% dintre femei aşteaptă vârsta de 35 de ani pentru a face primul copil. La această vârstă ovarul are o probabilitate mai mică de a elibera ovule iar ovulele eliberate sunt mai puţine şi nu întodeauna sănătoase. Crioconservarea ovocitelor poate fi în sfârşit folosită ca şi o metodă eficientă de a pune „ceasul biologic” al unei femei sănătoase pe „hold” timp de câţiva ani mai târziu când este pregătită să aducă pe lume un copil. Tehnologia crioconservării a fost împrumutată de la laboratoarele care experimentau pe femeile care suferă de cancer şi alte boli care cauzează infertilitatea.
Ovocitele unei femei sănătoase pot fi acum ingheţate şi păstrate în siguranţă, apoi fertilizate şi implatate în pântec oricând aceasta este pregătită să devină mamă.
Sunt peste 900 de naşteri sănătoase în lume, ca şi rezultat al noii tehnologii de păstrare a ovocitelor.

4.  Anticoagulante orale care nu sunt pe baza vitaminei K

Coagularea sângelui este un proces important în oprirea sângerării atunci când un vas de sânge se sparge. Tromboza venoasă profundă (TVP) este rezultatul blocării circulaţiei venoase profunde de către un cheag de sânge. Cheagurile formate pot ajunge în plămâni provocând un embolism pulmonar. TVP este o condiţie gravă care afectează peste un milion de americani în fiecare an. Anticoagulantele orale sunt folosite în tratamentul acestei boli, însă sunt dificil de administrat deoarece sunt nesigure, au efecte adverse, trebuie monotorizate cu atenţie şi interacţionează cu produsele alimentare. Cercetătorii au căutat o alternativă şi au gasit-o după mai bine de 20 de ani de cercetare: două noi antagoniste orale fără vitamina K care au rezultatele promiţătoare ca şi anticoagulante orale. După testele efectuate s-a dovedit că cele două medicamente sunt mult mai bine tolerate în terapia orală şi mai stabile deoarece acţionează ca şi un anticoagulant prin eliberarea directă a thrombinei – enzima necesară pentru subţierea sângelui.

3.Dotări ventriculare ajutătoare cu flux continuu

În fiecare an aproximativ 2.200 de americani suferă o operaţie de transplant de inimă, în timp ce alţi 3000 sunt pe lista de aşteptare. 20% dintre pacienţi vor muri aşteptând. Candidatii pentru un transplant de inima sunt pusi in fata riscului unei infectii si a calitatatii slabe asociate cu metodele curente in terapia ajutătoare. Ultima generatie de dispozitive ajutătoare cu un flux continuu, revolutionează procesul de transplant al inimii dăruindu-le mai mult timp miilor de americani care asteaptă după inima unui donator. Dispozitivul are deasemenea scopul de oferi un mijloc efectiv
de suport pe termen lung sau un inlocuitor pentru o inimă bolnavă.

2. Sondă de intubaţie oro-traheală, de volum scăzut şi presiune joasă, care să reducă pneumonia asociată ventilaţiei artificiale

Pneumonia asociată ventilaÅ£iei artificiale (VAP) sau Pneumonia nosocomială este una dintre cele mai dese infecÅ£ii letale, care apare la pacienÅ£ii aflaÅ£i în stare critică. VAP afectează pacienÅ£i care trebuie ventilaÅ£i mecanic mai mult de 48 de ore. Pneumonia nosocominală se dezvoltă când secreÅ£iile se stabilesc în spatele gâtului ÅŸi apoi pătrund în plămâni, după introducerea sondei de intubaÅ£ie oro-traheală. Riscul maxim este în jurului zilei 5 de ventilator. ÃŽn terapie intensivă VAP este principala infecÅ£ie nosocomială, cu o incidenţă de până la 60%.  ÃŽn Statele Unite sunt înregistrate anual 300.000 de cazuri de infecÅ£ie cu pneumonie asociată ventilaÅ£iei artificiale.
Un nou sistem de intubaţie oro-traheală, de volum scăzut şi presiune joasă a fost aprobat deja în Marea Britanie. Dispozitivul este atât de eficient încât poate fi lăsat 30 de zile în interiorul pacientului fără ca acesta să fie infectat de VPA.

1. Tehnologia conducerii sunetului prin craniu pentru pacienţii care suferă de hipoacuzie unilaterală

Imagineză-Å£i pentru un moment că nu mai auzi decât în urechea stângă.  Nu poÅ£i fi concentrat la nici o discuÅ£ie atunci când interlocutorul se află în dreapta ta. Zgomotele de fundal îţi distrag atenÅ£ia iar sunetul vine parcă din toate direcÅ£iile. ÃŽn drum spre lucru poÅ£i fi oricând călcat de o maÅŸină deoarece nu mai poÅ£i distinge sursa sunetului. ÃŽn curând devii obosit ÅŸi frustrat încercând să-Å£i dai seama ce Å£i se spune.
Hipoacuzia unilaterală, de care suferă 9 milioane de locuitori ai Statelor Unite, este pierderea semnificantă şi de obicei permanentă a auzului dintr-o ureche şi a auzului normal din cealaltă. Când cineva vorbeşte pe partea urechii surde sunetele nu sunt procesate de organul de auz intern (choclea) din acea parte, iar impulsurile neuronale generate normal nu mai sunt trimise creierului pentru interpretare. Hipoacuzia nu poate fi tratată, iar multi bolnavi se tem de stigma asociată cu aparatele externe pentru auz, care duc de multe ori la izolare si excludere socială.
Diferit de aparatele de auz conventionale, un aparat non-chirurgical, care poate fi indepărtat, foloseste tehnologia oaselor conductorii pentru a transmite sunetul prin dinţi si oferă o soluţie promiţătoare pentru bolnavii de hipoacuzie unilaterală.

Clinica din Cleveland, infinţată în anul 1921, este una dintre cele mai mari centre medicale private din lume şi este pe locul întâi din anul 1994 şi pânǎ astǎzi, în implicarea în problemele legate de cord.
In anul 2005, clinica a fost vizitatǎ de mai mult de 2,800,000 de pacienţi care au venit din toate cele 50 de state ale Americii şi din mai bine de 100 de ţǎri.

Fred Hassan, Directorul general şi preşedintele corporaţiei Schering-Plough declarǎ: “Clinica Cleveland este un important inovator al sistemului global de sǎnǎtate. Summitul are o importanţǎ deosebitǎ mai ales în aceste vremuri, când deţinǎtorii de acţiuni sunt implicaţi în eforturi de a perfecţiona calitatea, succesul, alegerile şi inovaţiile din sistemul de sǎnǎtate.”
 Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 645. Comentarii: 0. Punctaj: 0.
Votează articolul


Listeaza articolul Trimite articolul pe mail Trimite articolul prin Yahoo! Messenger
TAG-uri: top 10  inventii medicale  tehnologie  hipoacuzie unilaterala  apnie de somn  ventilatie artificiala  
Vezi toate articolele din Medical Leacuri Terapii.
 
Comentariile cititorilor

 
Adaugă tu primul comentariu la acest articol !
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou
Promo InfoPrompt
SPALATORIE AUTO DE VANZARE

Biroul Executorului Judecatoresc, Man Ovidiu Ioan, anunta scoaterea la vanzare silita a spalatoriei " Speed wash" din cadrul Centrului comercial Kaufland, ca urmare a unor titlu [...]

Reclama ta aici !
Cei mai frumosi sani
Reclama ta aici !
Paparazii Anonimi

Ai reuşit să faci o fotografie sau o înregistrare video/audio cu personalităţi sau cu vedete pe care le-ai surprins în ipostaze neconforme cu statutul lor? Eşti interes [...]

Fitosii Clujului

Îi vedem mereu. Sunt lângă noi. Printre noi, însă mereu se consideră deasupra noastră. Pentru că au mai mulţi bani, se îmbracă doar cu haine de marcă, conduc maşi [...]

Reclama ta aici !
Gafe Stupide

Câştigă bani şi fii jurnalist anonim!

TRIMITE-NE ZILNIC GAFELE PE CARE LE-AI SESIZAT ŞI POŢI CÂŞTIGA 100 de Euro ![...]

Reclama ta aici !
Copyright © 2018 LION COMMUNICATIONS S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Noi     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON