[x] Închide căutarea
  Caută în categoria   Caută Autentificare
 
Dezvăluiri
Administraţie
Politică
Revista Presei din Culise
Bârfe și Zvonuri
Monden
Știrea ta
Revista Presei Străine
Economic
Forum
 
Prima pagina
Care-i interesul tau?
InfoPrompt Special
Falimente. Incapacitate de plata. Executari silite
Audiente. Contacte. Relatii
Medical.Leacuri.Terapii
Revista presei straine
Prognozele InfoPrompt
Avantajele InfoPrompt
Forum
Newsletter Special
Comunicate de presa
Sondaje InfoPrompt
Care proiect mare de investitii al Clujului va fi finantat de guvern in 2010?

  Finalizarea portiunii de autostrada
  Stadionul si Aeroportul
  Filarmonica si Spitalul de urgenta
  Toate
  Niciunul

Votează   |   Vezi rezultate
Concurs InfoPrompt
concurs InfoPrompt

Câstiga un bilet de acces la piscina World Class! Trimite un mail la adresa: contact@infoprompt.ro si s ...

Agenda Evenimente

Vremea in Cluj-Napoca

Reclama ta aici !

You need to upgrade your Flash Player.

This site requires a more recent version of the Flash plugin than you currently have. This plugin is free and can be downloaded here
 
HOME
CĂUTARE
ARHIVĂ
FOTO
VIDEO
DESPRE NOI
CONTACT
PUBLICITATE

inchide
Vezi toate articolele din Revista Presei Straine.
 
18.12.2009
  2050 - Anul in care "albii" devin o minoritate

Washington –Oamenii albi din America nu vor mai constitui o majoritate in anul 2050, cu 8 ani mai devreme decat era estimat initial. Noua estimare are la baza recesiunea si politicile mai stricte de imigrare care au incetinit fluxul de straini veniti in SUA. Cifrele publicate ieri de catre Biroul american de Recensamant actualizeaza predictia conform careia copiii albi vor deveni o minoritate in anul 2023, iar pana in anul 2042, toata populatia alba va deveni o minoritate.
Estimarea precedenta nu a luat in considerare scaderea numarului de oameni care imigreaza in Statele Unite din cauza crizei economice si din cauza politicilor de imigrare impuse dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Estimarea 2050 este una dintre cele patru proiectii lansate, care se bazeaza pe rata natalitatii, rata mortalitatii si pe un scenariu in care imigrarea continua in ritmul adoptat recent – lent, adaugand numai un milioan de straini anual. Demografii sunt de parere ca acest scenariu contureaza momentan cea mai buna viziune a viitorului, bazata pe conditiile actuale si nu pe alte modele care isi asuma rate mai mari ale imigrarii. Statele Unite au o populatie de 308 de milioane de oameni, dintre care doua treimi sunt albi non-hispanici. Sub noua proiectie, populatia alba ar creste la 399 de milioane de oameni, dintre care 49,9% ar fi albi. Afro-americanii vor constitui 12,2%, la fel ca in momentul actual, iar numarul hispanicilor, care acum constituie 15% din populatie, va creste la 28% pana in anul 2050. Numarul asiaticilor va creste de la 4,4% la 6%. Momentul in care copiii minoritari devin o majoritate este prevazut cu o intarziere similara, de opt ani, deplasandu-se din anul 2023 la anul 2031. Numarul persoanelor cu varste de peste 65 de ani se va tripla pana in anul 2050, la 18,6%.
Schimbarea reala in datele demografice va fi influentata de o serie de factori care nu pot fi prognozati cu exactitate – ritmul de recuperare economica, schimbarile culturale, dezastrele naturale sau provocate de om precum si o revizuire a legii imigratiei, care va fi probabil dezbatuta in Congres la inceputul anului 2010. Ca rezultat, Biroul de Recensamant a spus ca aceste proiectii ar trebui folosite mai degraba ca un ghid. Agentia a lansat si cifre care sa arate proiectii bazate pe rate “inalte” ale imigrarii – scenariu posibil daca Statele Unite vor avea politici guvernamentale mai flexibile si daca economia Americii ar atrage un numar mai mare de straini.
O imigratie ridicata va muta punctul in care minoritatile devin majoritati in anul 2040, cu doi ani mai devreme decat s-a estimat anterior. In acel moment, asiaticii ar avea o pondere mai mare, aproximativ opt procente, deoarece cresterea populatiei la acestia depinde mai degraba de imigrare decat de rata natalitatii.
O imigratie scazuta va muta “punctul de varf” al minoritatilor in anul 2045.
In cadrul in care imigratia ar fi zero, la modul teoretic, persoanele de culoare alba vor constitui majoritatea in anul 2050, cu o pondere de 58% din populatia SUA. In acest caz ponderea hispanicilor va creste la 21% din cauza ratelor de fertilitate ridicate si din cauza ca acestia sunt in majoritate mai tineri. In acest caz, numarul persoanelor cu varste de 65 de ani sau mai mari, va creste cuprinzand unul din patru americani, scrie Associated Press.
“Aceste previziuni arata ca imigratia va servi pentru a reface forta de munca si pentru a intineri populatia fara a ne supraincarca scolile sau resursele comunitare,” a declarat William H. Frey, un demograf al Institutului Bookings.Autor: Adina Rastei. Vizualizări: 605. Comentarii: 0. Punctaj: 20.
Votează articolul


Listeaza articolul Trimite articolul pe mail Trimite articolul prin Yahoo! Messenger
TAG-uri: Associated Press  recensamant  
Vezi toate articolele din Revista Presei Straine.
 
Comentariile cititorilor

 
Adaugă tu primul comentariu la acest articol !
 
Nume utilizator:
Parola:
Autentificare
Recuperare Parolă
Cont Nou
Promo InfoPrompt
SPALATORIE AUTO DE VANZARE

Biroul Executorului Judecatoresc, Man Ovidiu Ioan, anunta scoaterea la vanzare silita a spalatoriei " Speed wash" din cadrul Centrului comercial Kaufland, ca urmare a unor titlu [...]

Reclama ta aici !
Cei mai frumosi sani
Reclama ta aici !
Paparazii Anonimi

Ai reuşit să faci o fotografie sau o înregistrare video/audio cu personalităţi sau cu vedete pe care le-ai surprins în ipostaze neconforme cu statutul lor? Eşti interes [...]

Fitosii Clujului

Îi vedem mereu. Sunt lângă noi. Printre noi, însă mereu se consideră deasupra noastră. Pentru că au mai mulţi bani, se îmbracă doar cu haine de marcă, conduc maşi [...]

Reclama ta aici !
Gafe Stupide

Câştigă bani şi fii jurnalist anonim!

TRIMITE-NE ZILNIC GAFELE PE CARE LE-AI SESIZAT ŞI POŢI CÂŞTIGA 100 de Euro ![...]

Reclama ta aici !
Copyright © 2018 LION COMMUNICATIONS S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Home     Despre Noi     Contact     Forum     Publicitate     Termeni și Condiţii
made by EIKON